Bűn és bűnhődés


Létrehozva: 2013. július 13. 10:47:49 | Megtekintve: 3072x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. július 13. 11:58:46 [Fery]


Szerző: Fery
Vannak napok, mikor azt hiszem, hogy ennek a hatalomnak a lépései mér nem lephetnek meg. Mostanában annyi visszásságról olvastam, írtam, hogy tényleg azt hittem, nem lenne egyszerű meglepni. A piros pöttyös seggű magyarságtól kezdve, egészen az öntemetésig terjedő baromságok tömkelege erősített meg ebben a hitemben.
Aztán egyszer csak megleptek, egy olyan megdöbbentő hírrel, amit legalább tízszer olvastam el, mire egyszer képes voltam felfogni.

Vádemelést javasolt a rendőrség az igazolást hamisító diák ellen...

Megdöbbentem. Egy horrorfilm képei elevenedtek meg fejemben, az ilyen törvényalkotásról. Léteznek emberek, akik egy gyerekcsínyért képesek vádat emelni egy kamasz ellen, aki lógott a suliból ? Őszintén megmondom, nem kaptam levegőt. Miféle apák képesek ilyen törvényeket hozni ? Miféle emberek azok, aki gyerekeket képesek börtönbe küldeni, egy tetves iskolai lógás ürügyén, mert írt magának egy igazolást ?

És most azok a politikusok küldik egy kis iskolai lógásért, börtönbe, vádlottak padjára a gyerekeinket, akik a saját disznóságaik iratait évtizedekre titkosították, hogy elfedjék bűneiket.....Meg vagyok döbbenve.

Tisztelt törvényalkotók. MAGUK NEM EMBEREK. Még állatnak sem mondhatom magukat, hiszen az állat is védi az ivadékát. De az ember, legalábbis egy része, a legocsmányabb állat a világon. Persze az elég valószínűtlen, hogy saját gyerekeik kerülnek ilyen helyzetben, legalábbis amíg hatalmon vannak. Mert ha egy képviselő kölkét kapja el a rendőr ugyanezért, az biztosan nem jut el a vádlottak padjáig. Egyenlőre. Simán ki fogják mosni, és megússza egy olyan ejnye-bejnyével, vagy egy szülői tockossal, ami valójában ezért a diákcsínyért járna. Ez ugyanis nem bűntett.

Ez DIÁKCSÍNY, amit nagyon sokan, mi is elkövettünk fiatal korunkban. Szerény véleményem szerint, kevés kivételtől eltekintve, aki gyerekkorában nem művelt néhány hasonló kategóriájú diákcsínyt, az nem is volt gyerek. Sajnálatos módon, azok a törvényalkotók, akik képesek ilyen törvényeket hozni, igencsak elfeledkeztek arról, hogy talán maguk is voltak gyerekek. Vagy esetleg megcsinálták ugyanezt és most az apai taslikért törlesztenek a gyermek társadalom rovására. Mert azt, hogy egy diákcsínyért, épeszű ember börtönbe küldjön egy gyereket, azt én nem hiszem el. Ferdült és aberrált lelkületre vall, bűnténynek minősíteni egy kamasz apró csalását. Mélységesen meg vagyok döbbenve.
Valahogy nagyon rájár a gyerekeinkre a rúd. Már azt is ocsmánynak és undorítónak tartottam, hogy állig felfegyverzett rendőrök kísérjenek az iskolába gyerekeket, ha netán egy kis lógásra adják a fejüket, ráadásul mindezt a szülő értesítése nélkül, mert az iskolának kötelesek átadni a gyereket. Agyrém.

Kicsit belegondoltam, hogy miért születhetnek ilyen törvények. Olyanok, amivel már gyerekkorban el lehet ültetni az emberekben a félelmet és a rettegést a mindig regnáló hatalomtól. Mert el kell érni, hogy már gyerekként is rettegjen, már gyerekkorban is érezze, hogy a hatalommal nem lehet packázni.
Fegyveres rendőrök kísérik a gyereket, egy tetves lógásért vádlottak padja jár, az iskolapad és a szülői tockos helyett. Hová fajult ez a világ. Gyerekeket küldenek a börtönbe, saját lelkiismeretük megnyugtatására. Persze, tegyük hozzá, hogy az ilyen törvényalkotóknak, halvány lila fogalmuk sincs a lelkiismeret szaváról. Tönkretesznek gyerekeket egy életre, megbélyegzik, csak azért mert, vannak lelkiismeretlen törvényalkotóink, akik annyit értenek a gyerekekhez és a gyerekneveléshez, mint ló a hátúszáshoz. Egy dologhoz értenek. Büntetni, megfélemlíteni, tönkretenni egy életre.

Tévedés ne essék, nem arról beszélek, mikor erőszakos és valóban komoly bűncselekményt követ el egy gyerek. Egy gyilkos egy rabló, akár gyerek, akár nem, véleményem szerint megérdemli a büntetést, hiszen ott már teljesen egyértelműen kudarcot vallott a szülői nevelés sőt, sok esetben ilyenkor a szülőket is el kellene marasztalni...Kőkeményen.
De egy iskolai lógás, egy orvosi igazolás, netán aláírni az ellenőrzőt a szülő helyett, annyira pitiáner, hogy erre azért nem lehet ráfogni, hogy kudarcot vallott a szülő. Csak lehet, hogy éppen nem figyelt eléggé, vagy éppen a rohanó világ, és a politikusok elbaszott, rabló gazdaságpolitikája miatt, ki kell dolgozni a belét, hogy eltartsa a családját, a gyerek meg ezt kihasználva, moziba ment, suli helyett. Emlékszem saját gyerekkoromra, én is, mi is megcsináltuk ugyanezt. Kaptam is az öregemtől, olyan tockost, hogy majd lefejeltem a falat, de ezzel el volt intézve. Elmagyarázta a fater, hogy ezt miért nem szabad, hogy ez miért nem helyes.
Többet nem próbáltam meg. Ennyi volt a történet....

Kíváncsi lennék, milyen irányt vett volna az életem, ha ugyanezért a vádlottak padján kötöttem volna ki. Vagyis nem lennék rá kíváncsi, hiszen a korán elindított börtönkarrier, rányomta volna a bélyegét, az egész életemre. Valószínűleg félre siklott volna az életem, hiszen a vádlottak padja ebben a korban komoly rettegést válthat ki egy gyerekből, értetlenül szemlélve azt a világot, mely képes a vádlottak padjára ültetni egy diákcsínyért. Milyen mentalitással fogja ezután Ő nevelni későbbi gyerekeit. Nem hiszem, hogy ez lenne a helyes út. A gyerekekkel megértetni kell, hogy mi a jó és mi a rossz. Megértetni vele a helyes és a helytelen közti különbséget, hogy a későbbi életében képes legyen ezeket kellően megkülönböztetni egymástól. Erre a vádlottak padja nem alkalmas.
De arra igen, hogy rettegjen a gyerek, hogy tudatosuljon benne a hatalom istensége, hogy tisztában legyen azzal, egész életében, hogy a hatalommal nem packázunk.
Jaaa, és mellékesen az, hogy első esetben egy bírótól sem kapna érte komoly büntetést, ez nem magyarázat, hiszen a vádlottak padján a rettegés el fogja hitetni vele, hogy ezért megkaphatja azt is, hiszen akik megalkották a törvényt, azért alkották, hogy alkalmazva legyen.

Nagyon remélem, hogyha egyszer netán majd emberek ülnek a parlamentben, akkor megérem még, hogy akik ilyen törvényt hoztak, gyerekeink ellen, azok kerülnek a vádlottak padjára.

Foglalkozás körében, fiatal korúak ellen, különös kegyetlenséggel elkövetett, hivatali visszaélés bűncselekményéért...
Vagy valami hasonlóért...Mert ezért már járna. Bőséggel...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2013. július 13. 20:56:52Válasz
Mennyire igazad van Fery!
Mikor elolvastam tegnap ezt a hírt, azt hittem, hogy nem jól látok! Gyereket ezért elővezetni, bilincselni, bíróságra citálni, hát ez minden, csak nem nevelés!
Kik ezek az eszement agyhalottak, akik ezt kitalálták???? És miért hoznak erre ilyen barom törvényeket???
Az ántiidőkben is volt lógás a suliból, de azt hiszem, hogy a tanár-szülő frankón le tudta ezt rendezni, anélkül, hogy bármilyen kára, rettegése legyen egy gyereknek!
Hiszen ő gyerek, nem lehet ebben az ügyben úgy kezelni, mint azt a címeres barmot, aki ezt kitalálta!
Szívemből kívánom neki, hogy legyen olyan erő, ember, aki majd előássa az ő bűnlajstromukat is és ilyen elánnal lásson neki a bilincselésnek, bíróságra küldésnek, ne adj Isten, népharag hozta ítéletnek!!!!!
És azt is remélem, hogy soha többé nem kerülnek hatalomra ilyen mocskok, akik a rabláson, harácsoláson, félelemkeltésen, fosztogatáson és osztogatáson, a bűnük 80 évre való titkosításán át az ország szétdúlásán keresztül mindent megtesznek azért, hogy maradhassanak!!!
Hát nem! Takarodjanak, amíg nem késő!
csitri2013. július 17. 23:49:06Válasz
Nem olvastam a hírt, én most döbbentem meg. Ezek tényleg nem emberek, és ha akad még ennek a társadalomnak valami kis gerinc-maradéka, akkor ezek a torzszülöttek a börtönben fogják leélni életük hátralevő részét.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum