Pókerjátszma


Létrehozva: 2016. június 25. 07:46:40 | Megtekintve: 1232x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2016. június 25. 08:40:30 []


Szerző: Fery
Az évszázad blöffje.
Cameronnak esze ágában sem volt kivinni az EU-ból a Brit birodalmat. De gondolt egy nagyot, és betolta Angliát All-in.

De a póker kicsit összetettebb sport, mint azt gondolták volna. Cameron nem számolt azzal, hogy ha a pókerben blöfföl, akkor arra is számítani kellene, hogy esetleg teríteni kell. Ahhoz viszont lapok kellenek.
No, az nem volt, botrány lett a terítésből.

Ezzel az All-innel, rögtön 40 évnyi, az EU pénztárba befizetendő összeget bukott el Cameron. Tisztes veszteség.....

Ritkán buknak ekkorát pókerben, hacsak nem egy ország van tétként az asztalon. No, itt most az volt.

Nem sokkal ezután a britek rádöbbentek arra, hogy talán kevesebb időt kellett volna a szavazás előtt, a becsület süllyesztőben eltölteni, vedelve a híres Angol sört.

Mert a Font mélyrepülését, nem az elfogyasztott sörök fogják megállítani. Szerencsére azért a Britek sem teljesen hülyék, mindjárt összerántottak majd 150 ezer aláírást, (azóta 300 ezernél tartanak) hogy tűzzön ki egy új referendumot a Brit parlament. És mindezt a népszavazás eredményének estéjére. Azért látszik, hogy ez egy élő demokrácia. Nálunk ez hónapok alatt sem igen sikerül.

Aztán jöttek az Írek, hogy ők bizony akkor is maradnának az EU-ban, ha ezért fel kell áldozni az angliai nagy testvért, sőt Skócia sem adta meg azt a bizonyos All-int. Szóval van ott most baj bőven.
Egyrészt a lóvé amit elbuktak, még egy Brit birodalomnak is érvágás. Lehet be lesz tiltva a póker, államfőknek pláne.

Másrészt a népszavazás eredményének okán felerősödő elszakadási mozgalmak, akár meg is bonthatják a Brit birodalom repedező falait.
Oszt mindjárt elő is kerül a következő kérdés. Felvállalhatja-e a Brit parlament, hogy azok a politikai és gazdasági tendenciák mellett, amik egyik pillanatról a másikra a népszavazás után megindultak, hogy ténylegesen kiléphet-e az Európai Unióból.

Szerintem ész nélkül fogják támogatni a népszavazás ismételt kiírását.
Egyrészt mert szerintem eszük ágában sincs kilépni, másrészt szívesen megállítanák a Font mélyrepülését, hiszen komoly vagyont buktak el órák alatt.

Másrészt nagyon nem lesz ínyükre az elszakadási törekvések felerősödése. Ha véletlen sikerül leválni a Skótoknak vagy az Íreknek, (bár erre kicsi az esély) az jóval nagyobb érvágás lenne még ennél a bukott póker partinál is.

Cameron mindjárt melegében le is mondott, még azelőtt, hogy az újra kiírandó referendum ötlete felröppent volna. Szerintem ezt is legalább úgy elkapkodta, mint azt, hogy addig próbálja jobb pozíciókért, engedményekért, befolyásért zsarolni az EU-t, amíg csak lehet. Bedobott egy blöfföt, aminek egy 52-48 százalékos végeredménye lett, a kilépők javára. Jegyezném meg, ez nem szignifikáns különbség, pont ezen oknál fogva lehet a legkönnyebben megtámadni és szorgalmazni egy új népszavazást.

Az EU, attól, hogy esetleg a Britek mégis kilépnek, nem fog szétesni. És abban sem vagyok biztos, hogy sokan akarnák követni.
Van baj az EU-ban bőséggel, ez már csak a most kialakult helyzetben is látszik. Sőt, valahol ez a sok baj is felelős ezért. Nem csak Anglia. Sok mindent meg kellene változtatni ahhoz, hogy ne történjen ilyen. De az összeomlástól messze van.
Viszont a britek tettek felé egy barátságos lépést...

Sokkal fontosabbnak kellene lenni az EU egységének, minthogy az évszázad blöffjével meg lehessen bontani.

Kulcsszavak: Anglia, Poker, Népszavazás


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum