Medvegy Máté emlékére


Létrehozva: 2015. augusztus 12. 07:15:55 | Megtekintve: 1560x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2015. augusztus 13. 20:37:52 []


Szerző: Fery
Elment egy barátunk. Egy jó barát, akiről meg kell emlékeznem.
Persze a megemlékezésnek sok formája van. Van helye a gyásznak, de ez most nem teljesen az lesz. Aki ismerte Mátét, azt hiszem meg fogja érteni. Körülölelte az embert az a mentalitás, miszerint ne a halálán bánkódjunk, hanem örüljünk annak, hogy itt volt velünk.

Társszerzője volt ennek a blognak, Matteo néven. Sokszor feldobta a hangulatot, feledhetetlen szarkazmusa, logikus világképe, lenyűgöző humora. Mert engem bizony lenyűgözött. Próbált tenni a maga módján a demokráciáért, egy jobb és szebb világért. Magam részéről ezt az oldalát tartanám meg emlékeim közt. Na, meg azokat a személyes emlékeket, mikor itt nálunk toltuk lefelé a sört, a pörköltet...
Pecsenyére égett hátát meg párja kezelte a buli után, mert Máté azt hitte, belőle lesz a sült csirke, és aszerint sütkérezett a napon

Sokat beszélgettünk. Többek közt egyszer az elmúlásról is, bár arra nem gondoltam, hogy ilyen közel van hozzá. Azt hiszem pont ezért nem nekrológot akarok írni, mert ha megtenném, nem szívesen futnék össze vele odafönt, mert szétrúgná azt a felemet, amelyen rendes körülmények között ülni szoktam.

Abszolút demokratikus világképpel írta blogbejegyzéseit, itt ezen a platformon. Általában ki volt akadva a birkákon, akik bégetve várnak sorsukra, akik képtelenek valamit tenni a saját jövőjükért. Rendesen ki tudta figurázni ezeket az embereket. Persze nem kímélte a hatalom fitogtató Fideszt sem, szarkazmusa odaütött nekik rendesen.

És ha már emlékezünk, emlékezzünk írásaira is, melyeket a FeryBlog fennállásáig őrizni fog...

Talán a legfőbb kedvencem, frappáns végével az Evilág című írása, melynek poénja ütősre sikerült rendesen....

http://feryblog.feryservice.hu/items/matteo/2013/09/16/Evilag

Nem kímélte a nagypofájú fotelforradalmárokat sem. Kedvenc szlogenje, miszerint addig nem lesz ebben az országban változás, amíg az a mentalitás - hogy ha megdöglött a tehenem, akkor dögöljön meg a szomszédé is - nem változik meg gyökeresen. És belátom igaza is van.
Mert sokáig megvezetni csak azokat lehet, akik hagyják magukat megvezetni. Remekbe szabott írásiból szemezgetve megálltam a következőnél, mely - igaz humorával elfedve - pontos képet fest az ország tehetetlen állapotáról....:

http://feryblog.feryservice.hu/items/matteo/2012/04/13/Birka-turelmetlenseg

Persze a teljesség igénye nélkül, csak néhány írására utalnék, arra is csak azért, hogy a nyájas olvasó képet kaphasson Máté lényéről. Nem volt egy szomorú ember, vidámkodott bohóckodott, s amikor tehette, bedobta szarkazmusát, melyen rendszeresen betegre röhögtem magam.
Mikor kitalálta a kormány, hogy a rendőrökkel fogja keresgéltetni a suliból eltekergő diákokat - mintha az a sok marha, aki ilyeneket talál ki nem is lett volna kölök és nem is járt volna iskolába ( mondjuk ez látszik is rajtuk.... ) - na akkor írta Máté a másik kedvencemet, erről a totál idióta ötletről :

http://feryblog.feryservice.hu/items/matteo/2012/07/19/Budos_kolok

Rengeteget nevettünk. Együtt alapítottuk meg a Muskétások csapatát, több bulin, megmozduláson találkoztunk. Söröztünk, röhögtünk, aztán folytattuk ebben a sorrendben. Bár lecsúszott az utolsó sörünk, nem bánkódom. Nem tehetem, mert igazán annak örülök, hogy élt, hogy itt volt velünk, hogy a barátomnak mondhattam és őrizhetjük írásait. Mert a betű megmarad.
Sokat fogunk még írásain mulatva emlékezni barátunkra, ki már odafent várja a csapatot, tavaly elment barátunkkal, Szontág Gáborral....

Az ég kísérjen hosszú utadon Máte...

Még valami. Itt megtalálhatjátok az összes írását, melyet itt követett el. Emlékezzetek....

http://feryblog.feryservice.hu/items/matteo





Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2015. augusztus 13. 20:43:06Válasz
Nyugodjék békében Máté és verje tovább azt az égi klaviatúrát az ottani számítógépen!
Andi2015. augusztus 13. 23:25:04Válasz
Ez szép Feri. Mátéra nem is lehet máshogy emlékezni. Nincs veszélyben a hátsó feled. :D Ketten Gabival már tudnak tüntetést szervezni odafent, hogy tegyék elérhetővé nekik is a facet. :D
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum