Konklúziók


Létrehozva: 2013. szeptember 17. 11:49:20 | Megtekintve: 2225x | Kategória: Politika


Szerző: Fery
Változnak az idők, s bizony változom én is. Változik a véleményem, változik a látás módom. Szerintem, valahol ez egy természetes folyamat, hiszen a környezeti hatások, bizonyos mértékben befolyásolják az ember mentalitását, hozzáállását azokhoz a dolgokhoz, amelyek nap mint nap körülveszik. Kb. két-két és fél évvel ezelőtt kezdődött az én ellenzéki hozzáállásom. Mikor láttam pusztulni a körülöttem lévő értékeket, az emberi méltóságot, sőt az országot, akkor az én igazságérzetem is elkezdett ordítani. Őszintén megvallva, nekem ez az egyetlen mérce létezik. Az igazságérzet. A törvények - pláne mióta látom, hogy kik és miért hozzák - nem érdekelnek különösebben. Viszont az igazságérzetemet, nem vagyok hajlandó változtatni. Na, ebből akadt mostanában néhány konfliktusom.

Az ellenzéki összefogás, együttműködés.

Leírtam az aggályaimat ezzel kapcsolatban, hiszen meggyőződésem, hogy két ellenzéki párt kimutyizott szerződésére, mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy az egy ellenzéki összefogás. Hogy miért, azt előző két-három bejegyzésemben taglaltam, legalábbis azt, ahogy én látom, ahogy az én igazságérzetem szerint kinéz.
Na, mindjárt kaptam is innen-onnan, hideget is, meleget is. Például mindjárt azt, hogy miért írom le az aggályaimat, mikor az embereket ezzel a széthúzásra ösztökélem. Hűha, kiült a vigyor az arcomra, de közben jót mulattam, mikor John barátom, igen szemléletesen leírta, hogyha egy részeg buszsofőr 130-al tolja a gépet a szerpentinen, akkor nehogy már azok az utasok legyenek a hibásak, akik ordítanak, hogy lassíts már wazze, mert itt fogunk megdögleni. Bizony, igaza van.

Kicsit belegondoltam az elmúlt és elkövetkezendő időkbe, és megmondom őszintén, elborzadtam. Viktor, az elmúlt évek kormányzását a mutyikra, a rejtett paktumokra építette. Meg is ittuk a levét rendesen, csak körül kell nézni az országban.
Mindezek előtt s után elkezdett épülni egy ellenzéki együtt működés. Egy jó darabig, magam is támogattam, kiálltam mellette, hiszen nem akartam látni ezt a kormányt a továbbiakban népet nyúzni.

Aztán egyszer csak meglepődtem. Rendesen. Azt látom, hogy az az ellenzék, akikbe tömegek helyezték bizodalmukat, lekoppintva Viktor mutyizását, kötöttek egymással egy szerződést mindössze ketten, felosztva maguk között az összes felosztandót, majd gyakorlatilag a semmit kínálva, felszólítottak mindenkit arra, hogy csatlakozzon. Persze pontosan tudniuk kellett, hogy ezekkel a feltételekkel senki nem fog csatlakozni. Na, a szög, hegyes természete miatt, annak rendje és módja szerint el is kezdett kibújni, abból bizonyos zsákból. A fejemhez kaptam én is, hiszen az igazságérzetem megkongatta a vészharangot, melynek döngő basszusa sokáig csengett a fülemben.

Ugyanis átvillant az agyamon - Mint a 160-ál a bogárnak a szélvédő - hogy ha már ilyen gusztustalan mutyival kezdődik egy állítólagos összefogás, amelynek nem a kormányváltás a célja, hanem az ellenzék többi részének kicsinálása, akkor mi lesz itt, ha ezek hatalmat kapnak a kezükbe. Borzasztó rossz ómen, már a kezdetben hazugságra építeni egy kampányt, mert akkor igen hamar össze fog dőlni. Mert az igazság kiderül, mert ilyen a természete. Előbb vagy utóbb felszínre bukkan, és bizony a hazug embert könnyebb utolérni, ha sántikál..

Egy szóval a lóláb kilógott keményen a kerek asztalnak szánt bútordarab alól. Miközben az ellenzéki mutyi folytatódik, még mindig emberek tömege veszi be az összefogásról szóló mesét, ami azért annyiban mégsem mese, hogy van összefogás. Van bizony, bár ahogy elnézem, leginkább Gyurcsány kicsinálására törekszik, mint a kormány leváltására. Természetesnek tartottam magam részéről, hogy a DK és Gyurcsány a felkínált feltételeket nem elfogadván, egyedül indul el a megmérettetésen.
Tenném hozzá, hogy nagyon sajnálom, hogy ez az egész ellenzéki összefogás nem jön létre, de megértem a DK-t és Gyurcsányt. Ha nekem kínálta volna fel Mesterházy ezeket a feltételeket, én bizony ráborítottam volna az asztalt, tizenháromszor körberöhögve a manust, és biztattam volta, hogy dugja föl magának amit kínált. Hozzám képest viszont Gyurcsány a türelem szobra. Tovább tárgyalt, mert kormányt akar váltani.

Én is szeretnék. Én is szeretném látni, hogy jobbra fordul az emberek sorsa, az ország sorsa. De képtelen vagyok elmenni egy hazugságra épülő paktum mellett, amely meg akarja velem etetni az ehetetlent, ráadásként azóta is védi a védhetetlent. Nem akarom, hogy pofán csapjon az igazságérzetem, hogy én szóltam wazze, miért nem hallgattál rám.

Hallgattam rá, pont ezért vetem monitorra ezeket a betűket, mert ordít bennem a félelem. Vajon mi lesz ebből az országból, ha Orbán Viktor mutyikra, titkos paktumokra épülő politikáját felváltja, egy másik, szintén mutyira és titkos paktumokra épülő politika...???

Azt hiszem akkor megülhetjük a szent edények ünnepét, mert akkor fogunk csöbörből, vödörbe kerülni.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2013. szeptember 17. 20:50:31Válasz
Bizony ez lesz ebből! Mutyiból mutyiba és a bőrünk meg majd cafatokban fog lógni rólunk, mert mi leszünk megnyúzva!
Nem értem én ezt!!! Pofáznak, hogy fogjunk össze, de csak az egyik része jöhet, a másik nem, illetve jöhet, ha a szavazóit átpasszolja, de csak az én győzelmemre lehet szavazni!!!!
Na, menjenek!!!!
És rám meg ne számítsanak!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum