Fellángoló despotizmus


Létrehozva: 2014. július 28. 10:12:02 | Megtekintve: 2269x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2014. július 28. 16:51:29 []


Szerző: Fery
Orbán Viktor, nagyjából két éve nyilatkozta a következőket....:

" Egyelőre most még nem kell új politikai rendszereket fölépíteni Európában, de föl kell építeni új gazdasági rendszereket Európában, és reméljük, a jó isten megsegít minket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolni új politikai rendszereket, amit aztán be kelljen vezetni" - fogalmazott a magyar miniszterelnök a VOSZ elnökségi ülésén. A miniszterelnök azt is mondta, hogy a magyarok félázsiai származékok, és csak akkor tudnak összefogni, ha van egy vezér erő. "

Szóval megérkezett. Megérkezett az új, bevezetendő rendszer. A munka alapú társadalom, mely arra épül, hogy aki képes dolgozni és kiszolgálni a milliárdosok és a politikusok szeszélyeit, az élhet, aki meg nem, az pusztuljon. Állami irányítás egy vezéri ideológia alapján, nyilvántartva az ezt nem kultiváló civileket. Nyilvántartva mindent, kamerák, rendszám és arcfelismerő rendszerek telepítésével, besúgó hálózattal, és despotizmus minden kellékével.

És természetesen a nyilvántartás után jön a retorzió. Megérkezett az ország Szálasi keretlegényeinek árnyékába. A liberális demokrácia alkonyát vizionálja Orbán Viktor, szembe menve, még a saját maga által megfogalmazott Alaptörvénnyel is, hiszen, még abban is le van fektetve, hogy Magyarország berendezkedése a demokrácián alapszik. Jobb helyeken ezt hazaárulásnak hívják...
Persze nálunk nem, hiszen ahhoz, hogy ez valóban az legyen, kellene egy ellenzék, aki ordítja, hogy megállj, aki ordítja, hogy Európa már régen kilépett Mussolini képzelgéseiből, és nem kellene lemásolni az egykori Olasz, fasiszta mintát. Ezen elvileg Európa túljutott régen...Európa igen, de Magyarország nem.
Magyarországnak jelenleg, pontosan annyi köze van a modern Európához, hogy követeli tőle a pénzt, hogy támogassa Orbán Viktor autokrata rendszerét, az unortodox gazdaságpolitikát, és saját valamint a környezete meggazdagodását.
Más tészta, hogy szerintem az Eu. is idióta, úgy ahogy van, mert hiszen már régen fel kellett volna ismerniük, hogy az Eu. pénze igazán mire is van fordítva ebben az országban. Már réges-régen le kellett volna állítani, és sokkal komolyabban felülvizsgálni az Orbán kormány által felvett és elköltött összegek útvonalát.

De nem tették, és ennek eredményeképpen most felüti a fasizmus a fejét, Európa kellős közepén, a XXI. század kezdetén. Mintha nem nem lett volna belőle elegünk a XX. században.
Orbán Viktor, egy elcsalt választással, melyben az ország 27 százaléka szavazott rá, felhatalmazva érzi magát a teljes nemzet nevében eljárni, kivezetni az országot a demokráciából, bevezetni egy olyan egyszemélyes diktatúrát, melyben meghatározza az ország politikai irányvonalát, sutba dobva még a saját alaptörvényét is.

Elég világosan kimondta, hogy nincs apelláta. :

"Mit gondolnak, meddig maradnék hatalmon, ha ilyet meg lehetne Magyarországon tenni, ha hatáskör túllépés miatt be lehetne minket perelni?"

Ez világos. A miniszterelnök a törvény felett áll, rá nem vonatkozik az alaptörvény sem. Pofátlanul, bele a nép szemébe. Innentől elég egyértelművé tette, hogy egy választáson nem lehet legyőzni, uralkodni fog amíg csak fizikailag képes rá.
Persze tenném hozzá, ez várható volt tőle, évek óta, nem ért különösebb meglepetésként a dolog.

És még egy apróság...Egy demokráciában a megválasztott kormány, kormányoz. Fel sem merül, hogy mint hatalom tevékenykedjen, és pontosan ugyanúgy vonatkozik rájuk a törvény minden egyes paragrafusa, mint bármely állampolgárra. Ugyanúgy perelhető, főként ha visszaél a rá ruházott jogokkal és elfelejti a kötelességeit...
Szóval, ez a mondat is tükrözi a személyi kultuszt és a törvény felett álló státuszt.

Amit viszont nem értek, hogy hol is vannak ilyenkor az ellenzéki pártok, akik október 23-án, nagy pofával hirdették az összefogást, akik egyetértést ígértek, akik egy jobb jövőt ígértek.
Persze nekik megvan a jobb és szebb jövő, ott ülnek a parlamentben, milliókat felmarkolva. Elmesélném, ha érdekli őket egyáltalán, hogy már nem sokáig.
Eleddig ugyanis csak és kizárólag azért ülhettek ott, mert a Orbán Viktornak kellett egy látszat ellenzék. Kellett néhány párt, kellettek a képviselőik, hogy legitimálják a rendszert, hogy papíron ez nem egyszemélyes diktatúra, hanem demokrácia, annak minden kellékével együtt....

No, akkor hogy tiszta legyen a dolog az egyre kevésbé tisztelt ellenzéki pártok számára, fel kellene fogni, hogy eddig a pillanatig volt rájuk szükség, mint a demokrácia kellékeire.
Orbán Tusványosi beszéde világossá tette, hogy leviszi az országot a demokrácia útjáról, és az autokratikus uralkodáshoz már nincs szükség az ellenzékre. Nincs szükség kellékekre. Nem kellenek ellenzéki pártok a parlamentbe, sőt. Útban lesznek igen rövidesen.
És egyetlen tollvonással fog megszabadulni tőlük. Nem lesznek erkölcsi skrupulusai, mint ahogy eddig sem voltak. Az ellenzéki pártok mennek a süllyesztőbe, az enyészetbe...
Lehet gondolkozni fiúk. Eddig egymás ellen politizáltatok, egymást nyírtátok ki, ahol csak tudtátok. Nem érdekelt benneteket a nemzet sorsa, hagytátok, hogy annyira eluralkodjon a despotizmus, amikor már nem tudtok tenni ellene.
És már nem tudtok. Tömegek csalódtak a politikátokba, elfordítottátok magatoktól az embereket, kiszolgálva Orbán Viktor rendszerét. Nincs tovább. Elvesztettétek az erőt mint ellenzék, képtelenek vagytok összefogni még a fasizmus ellen is. Egymás legyőzése a fontos számotokra, holott most már tudhatnátok, hogy mire megy ki a játék, hogy hiába győzitek le egymást, mert az egymás elleni háborúban a győztes jutalma, pontosan ugyanaz lesz mint a vesztesé.
A süllyesztő.....
Már csak az utca marad nektek, mielőtt végleg eltűntök az enyészet ösvényein...De ahhoz, hogy utcára vigyétek az embereket, ezzel a fajta politikával, semmi esélyetek sincs, Orbán Viktort meg választással, nem fogjátok legyőzni.
Mert ha nincs demokrácia, nem lesznek választások sem. Mert szabad választások, csak demokráciában vannak. Vagyis vannak választások diktatúrában is, csak ott azt választhatod, akit szabad, aki a Hazafias Népfront jelöltje....

Ugye ismerős....???

Szóval el kellene kezdeni gondolkozni, bár igencsak túl vagytok a 24. órán. Jelen pillanatban mint ellenzék, ott tartotok, hogy az esélytelenek teljes nyugalmával indulhattok csatába, Orbán Viktor autokrata rendszere ellen.
Pontosan ennyit értetek el az egymás elleni harccal. Addig ütöttétek egymást, míg Orbán Viktor megerősödött. Nem kellett veletek foglalkoznia, mert egymást nyírtátok ki, s közben röhögve bevezetett egy diktatúrát, annak minden ódiumával együtt...
És most már ki is mondta kerek perec. Nincs apelláta, eljött a demokrácia alkonya, és újra felvirágzik a despotizmus.

Nem kéne lassan összekapni magatokat...???



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2014. július 28. 13:46:18Válasz
Na, megint csak megírtad!
Aminek minden betűjével egyetértek Feri!
Már annyira kiábrándultam ezekből az "ellenzéki" emberekből, hogy lassan éppen olyan hányingerem lesz tőlük, mint ebből a viktátorból! Mert most már kerek-perec megmondta és megteszi azt, amit csak az őrült elméjével kitalál! És lesznek segítői, hajjaj, főleg azok, akiknek fizet és főleg ott a határokon túl! Hogy rohadnának meg vele együtt! Most örülök igazán, hogy annak idejeén nemmel szavaztam az állampolgárságukra, ha megtehetném, még egyszer ezt tenném! Csak azon tudok imádkozni, hogy a Ponta adja ezt nekik kamatostól vissza! És nagyon remélem, hogy ezen az őrültön is megfogan a sok átok, úgy, mint az itteni ogy. képviselőn, amiért a kórházunkat bezáratta! Most rákos! Éljen hosszú ideig, de minden nap érezze a fájdalmat, amit nem tudnak nála majd csillapítani!
És a tisztelt ellenzék meg jobban tenné, ha végre összefogna ez ellen a mocsok ellen és élére állna hangosan is a tiltakozásnak! Mert ebből, ha így megy, attól félek, nagy belső háború fog kirobbanni! És majd ha az épülő stadionok lesznek a gyűjtőhelyek, akkor remélem felébrednek! Addig, ahogy elnézem, csak a saját zsebük érdekli őket is!
marika.ani@gmail.com2014. október 27. 00:34:46Válasz
Ezt, mint láttam, az első szavazás eredménye után írtad. Semmi nem változott, mint tudod. Felépült a fasisztoid Viki-állam. Majd talán most, a netadó...Jó, örülnünk kell, hogy végre mozdulunk, de mégis... Az alkotmányunk, a köztársaság, a magánnyugdíj lenyúlása, a mutyik...stb ellen semmi..."Kicsit szomorkás a hangulatom máma..."Emiatt.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum