Szolidaritás, felelősség...A vég kezdete.


Létrehozva: 2012. február 24. 09:20:21 | Megtekintve: 3979x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. február 24. 16:46:37 [Fery]


Szerző: Fery
Vegyes érzelmekkel kezdek neki mondanivalómnak. Eltelt néhány nap, és előkerültek különböző magyarázatok. Nyilatkozott végre Árok Kornél és Kónya Péter is, a szolidaritás vezetősége is. Nézegettem sorban a magyarázatokat, és úrrá lett rajtam a döbbenet.

Menjünk sorba...Elsőnek olvastam, Árok Kornél irományát, miszerint fogalma sincs arról, hogy tulajdonképpen miért zárták ki a szolidaritás vezetőségéből. Na ezen azért el kellett gondolkoznom, hiszen ez egyrészt nem így működik, másrészt nem is teljesen igaz. Közben egyre vadabb és vadabb feltételezések láttak napvilágot a Facebook oldalain. Az EMD pusztító jelenlétén keresztül, Árok Kornél Jobbikos parlamenti belépőjéig.

Aztán jött Kónya Péter megdöbbentő nyilatkozata és írása... Szóval az interjú elején és közepén eltávolítjuk az alapítót, mivel valamikor indulni akar a Szem2009 nevű párt vezetői tisztségéről, majd az interjú végén azt hallgatom, hogy nagyon reméli Kónya Péter, hogy a Szem2009 lehet az a párt ami mögé esetleg a Szolidaritás majdan felsorakozik.

Most én vagyok az idióta vagy ez tényleg olyan mint amikor a kutya addig rágja a farkát míg megeszi magát....???

Aztán a tagsággal kapcsolatos fikció, miszerint a Szolidaritás tagjai nem is tagok, semmiféle beleszólásuk nincs az eseményekbe a vezetőség döntése alapján bééégetve mennek arra amerre mondják, és teszik amit mondanak. Na ezt nem kellett volna. Lett is belőle olyan felháborodás mint ide Lacháza. Mondjuk nem is lep meg a dolog. Ez pontosan azt a diktatúrát idézi, ami ellen ezek az emberek harcolni akartak. Meg tudom érteni, hogy megrázta őket a dolog.

Sajnálatos módon, néhány óriási hibát elkövettek a fiúk.

Mindjárt az első, hogy nem mérték fel kellőképpen, hogy egy ilyen lépés, mint az egyik alapító kizárása, szinte azonnal két pártra szakítja a Szolidaritást. Egy ilyen lépést nem lehet megtenni tömegek elvesztése nélkül. Másrészt a két napi lapítás, nem csak feltételezéseket gyártatott az emberekkel , hanem magával húzta egyre jobban tomboló dühüket is. Várták a magyarázatot, egyre csak várták. Aztán mikor megkapták, már nem is voltak rá igazán kíváncsi. Közben elindult az erózió, csoportok szakadtak le, kitört a belháború, az EMD tagok és a Szolidaritás tagjai között, aztán pedig a Kónyát vagy Árok Kornélt támogató tagok között. És ez még nem minden. Sorra mondtak le a területi koordinátorok, csalódott emberek tömegei léptek ki a szolidaritásból.

Egymásnak esett a Szolidaritás és az EMD. Ráadásul nem is akárhogy. Bizonyíték nélküli vádaskodások, névsorok terjednek a neten. És ez egyre rosszabb lesz.

Szóval ez a vége. A Szolidaritás végnapjait éli.

Egy szó jut eszembe. Felelősség. Sajnos Kornélék nem egészen értették meg annak a felelősségét, hogy mit vállaltak fel a bohócforradalom elindításával, pedig szakszervezeti vezetőként ez minimum elvárás lett volna. Akkor az emberek beálltak mögéjük, és nem volt visszaút. Tömegek csatlakoztak, mentek utánuk. Ha úgy érezték, hogy ők nem vezetők, akkor ott meg kellett volna állni, és nem felvállalni a továbbiakat. De nem tették, felvállalták a Szolidaritás megalakításával az emberek Diktatúra elleni harcának vezetését, és ezzel egy nagyon törékeny lelkületű, érzelmileg instabil, de túlfűtött tömeg irányítását.

És nagyon úgy tűnik nem bírtak vele. És ezzel szétesik a szolidaritás...

Egyetlen lépés lenne hátra. Beismerni a hibákat, a Szolidaritás teljes vezetőségének lemondani, őszintén kimondani, hogy mi is történt valójában, és a tagok kezébe helyezni a Szolidaritás jövőjét. Majd a tagok eldöntik ki vezesse őket ezután, nem kihagyva a tagságot a döntésekből. Véleményem szerint a szolidaritásnak nem a vezetőit kellene megőrizni, hanem a mozgalmat.

A mozgalom a tagok összessége, a vezetők pedig csak addig vezetők, míg a tagság bizalmát megőrzik.

Néhány gondolat még afféle utóiratnak.
A tagság által történő választáson, bármelyikük indulhat újra. Ha a tagság bizalmat szavaz nekik ismét, akkor itt a lehetőség kiköszörülni a csorbát. Ha nem kapnak bizalmat még egyszer, akkor a tagság értékelt. Ennyi.
De fontosnak tartom, hogy bárkik is lesznek a Szolidaritás megválasztott vezetői, első dolguk kell legyen, a Szolidaritás egységének visszaállítása.
Rettenetesen rosszkor jött ez az egész. Nagyon rosszkor.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum