Az embertelenség csimborasszója


Létrehozva: 2013. augusztus 5. 06:54:25 | Megtekintve: 3507x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. augusztus 5. 09:03:13 [Fery]


Szerző: Fery
Nagyon meleg volt a napokban. Budapesten és szerte az országban, szökőkutak hirdették a víz nagyszerűségét, kétségbevonhatatlan életmentő szerepét a nem embernek való forróságban. Hűsölt aki csak tudott, hűsítette magát a gyerek, az öreg, a beteg, sőt az egészségesek sem nagyon bírták elviselni az afrikai forróságot. Annak rendje és módja szerint, ki is hirdették a hőségriadót, vizet osztottak az autósoknak, gyalogosoknak...
És a ventilátor előtt ülve olvasom a következő hírt :

Ózdon, 28 utcában, főleg cigányok lakta területen, elzárták a közkutak vizét....

Mélységesen megdöbbentem. Hogy veszi a bátorságot magának valaki, hogy ilyet tegyen hőségriadó idején, ami idős emberek, betegek, főleg szívbetegek számára, közvetlen életveszélyt teremt, közvetlenül ez az egy intézkedés a halálát okozhatja embereknek. Emberek halhatnak bele a vízhiányba. Nem vittek vizet utána sem, sem lajtos kocsit, sem zacskós vizet nem intéztek. Semmit. Pártok mentek oda, civil szervezetek, aktivisták, akik próbáltak segíteni a hőségben az embereken...
Az már csak a hab a tortán, hogy mindezt főleg cigányok lakta területen tettén, mindössze egyetlen nappal, a roma holocaust emléknap után. Gondolom ez nem lehetett véletlen. Ebben az országban a rasszizmus virágzik, pedig ez nem fogja előrevinni az országot. Soha nem is vitte, sem itt, sem máshol.

A rasszizmus, a kirekesztés, csak könnyeket, szenvedést, gyűlöletet, és háborúkat hozott magával, békét sosem. Én elhiszem, hogy a cigányok között is van olyan, aki nem érdemli meg az ember nevet....

DE.... A magyarok, a németek, a svédek és a hottentották között is van. Mindenhol van...
A marslakók között csak azért nincs, mert a Mars lakatlan....

A nyílt rasszizmus ellen harcolni kell. Értelmetlen, embertelen és nem vezet sehová, csak a politika használja fel a nép megosztására, hogy könnyebben tudjon uralkodni a tömegeken.
Mert amíg a társadalom tagjai egymást gyűlölik, addig nem a politikusokat fogják elővenni viselt dolgaikért, hanem elvezeti őket a gyűlölet egy másik népcsoport, egy más vallású vagy más identitású társadalmi réteg felé.

Évezredes történet....Oszd meg és uralkodj. Olyan tökélyre fejlesztették az évszázadok során, hogy modern Európában valaki arra vetemedik, hogy egy népcsoport elöl elzárja a vizet hőségriadó idején. Véleményem szerint ez bűntett és aszerint is kellene értékelni.

A kormány embertelen, rabló és dilettáns gazdaságpolitikája tömegeket sodort az út szélére. Azon a környéken, rengeteg a munkanélküli, a nincstelen. Megértem azt, hogy mindenért fizetni kell, megértem, hogy nincs ingyen sem a víz, sem más. Tisztában vagyok azzal, hogy kenyeret sem adnak a boltban, ha nem tudom kifizetni. De azért azt tegyük hozzá, hogy a politikusok milliós fizetésére, milliós meg nem érdemelt jutalmaira van pénz ? Felesleges milliárdok kidobálására van pénz ?

Pont a közkutak vizén kell megspórolni a stadion építés költségeit. És mindezt nyílt rasszizmussal....??? Agyrém. Pont hőségriadó idején, mikor egyetlen közkutat sem szabadna elzárni ?
Ki ne találja nekem senki, hogy a pár napi hőségriadó alatti vízfogyasztás sodorta volna a tönk szélére az országot...

Tenném hozzá, nem vagyok jogász.Fogalmam sincs, hogy mit enged meg a jogszabály, hogy jog szerint, el lehet-e zárni ilyenkor a vizet vagy sem. De nem is érdekel. Akkor is embertelen, ha a jogszabály lehetővé teszi. Nem a jog, hanem az emberiesség mondatja velem, hogy ez ocsmány és embertelen...

Nem kéne elfelejteni, hogy néhány évtizeddel ezelőtt, Amerikában a négereket, pontosan olyan huszadrangú állampolgárnak tartották, mint itt a cigányokat.
Ma, közülük kerül ki az Amerikai Egyesült Államok elnöke...Ennyit a rasszizmusról. Mindenhol a világon, ahol győz az értelem a primitívség felett, ahol győz a józan ész, az embertelenség felett, ott felszámolják a rasszizmust...

Nálunk virágzik, mert a politikusoknak szüksége van az oszd meg és uralkodj elvre, mert a hatalom megtartása, sokkal fontosabb az emberek életénél...

Pedig életünk, csak egy van...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

aratojanos2013. augusztus 5. 09:06:47Válasz
Nagyjából én is azt írtam, és volt aki kioktatott, agyhalálban szenvedek, és nem halnak szomjan az érintettek. legfeljebb lassabban telik meg a vödrük vízzel, s az egészből tőkét kovácsolnak egyesek (Mohácsi Viktória stb.)
Fery2013. augusztus 5. 12:08:00Válasz
Nekem is mondtak ilyeneket....Akkor sem vagyok hajlandó elhinni, hogy ha kivárják a hőségriadó végét, abba belerokkant volna az ország.
Picike2013. augusztus 5. 21:17:14Válasz
Olvastam és kikattogtak a biztosítékaim!!!! Hogy merészelik ezt tenni emberekkel???? Főleg ilyen hőségben!
Mi a madaraknak öntünk naponta többször friss vizet!!! Egy polgármester hogyan lehet ennyire tele gyűlölettel egy népcsoport felé???
Mi jogosítja erre???
Közönséges gyilkossági kísérlet ez is, mint a többi, amit a rokkantakkal, a gyógyszeretekkel, a kórházak megszüntetésével tettek!!!!
Mind szegényebb ez az ország, mind több ember kerül annak a bizonyos ároknak a szélére és akkor tesznek rá még egy lapáttal???
Hol van ilyenkor az a rühes katasztrófavédelem???
Vagy csak akkor vannak, ha a felemás gumicsizmás megjelenik???
Emberségből levizsgáztak, de kegyetlenül!
Az egy dolog, hogy a víz pénzbe kerül!!! De miért ilyenkor teszik ezt??? Nálunk nem a szegények, hanem elit kocsival rendelkező egyének töltik meg a marmon- kannáikat a temetőben és viszik a telekre öntözni!
Ebben a szerencsétlen városban meg emberek elől zárják el??? És ahogy mondod, ma megint olvastam, hogy megkezdik a stadionok felújításait még ebben az évben!!! Hogy szakadna rájuk az ég!!! És szakadjon be alattuk a föld!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum