Rabszolgasors, jobbágy világ


Létrehozva: 2013. augusztus 10. 10:51:35 | Megtekintve: 2322x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. augusztus 10. 11:19:32 [Fery]


Szerző: Fery
Mostanában egyre több szó esik arról, na meg levelek tömkelege is hirdeti, hogy Magyarország jobban teljesít. Ebben csak az a gond, hogy egyrészt, mihez képest, másrészt milyen áron....
Imádom, mikor a kormány olyan leveleket küldözget, hogy milyen áldozatot hoztunk az ország érdekében. Félreértés ne essék azt, hogy hoztunk, azt ők írták...

Hoztunk...???

Miféle áldozatot hoztak ők, többmilliós fizetéssel, amit természetesen percre pontosan utalnak, nem úgy mint időnként a közmunkások filléres jövedelmét. Miféle arrogancia képes azt mondatni velük, hogy "áldozatot hoztunk...."
Semmiféle áldozatot nem hoztak, lefosztották az ország népét, hogy utána nagy pofával hirdethessék, hogy Magyarország jobban teljesít. Egy vicc az egész. Akik az igazi áldozatot hozták azokról pedig egy szó sem esik. Pedig ők teszik le a magukét, verejtékkel, megalázva, földbe döngölve. Az újkori magyar társadalom rabszolgáiról van szó, a rabszolgasorba kényszerített, jobbágynak használt emberekről, kiknek nemcsak fillérekért dolgoztatják ki a belét, még ott alázzák meg őket, ahol csak lehet. Ráadásként szerencsétlenek, nemcsak, hogy dolgoztatják őket éhbérért, komoly politikai szerepet is kaptak. Velük kozmetikázza ki a kormány a munkanélküli statisztikát, hogy ne tűnjön fel a világnak és Európának a számokból az igazság.

És most kitalálták nekik, egy újabb megszorítást, egy újabb megaláztatást. Eleddig csak a segélyért folyamodókkal tették ezt, természetesen az is megalázó a végtelenségig.
Ha nincs rendbe a kerted, a környezeted, akkor nem kapsz segélyt, és ezután már közmunkát sem. Azt még megérteném, hogy emberi körülmények közé akarják terelni az embereket, és egy normális emberi lakókörnyezetet szeretne látni egy ország. De a módszer több oldalról is a végtelenségig megalázó.

Egyrészt azért, mert aki azért tetves 20 ezer forintos segélyért nem folyamodik, annak akármilyen lehet az udvara. Személyesen ismerek vállalkozót, akinek olyan szemét és dzsuva van az udvarán, hogy ahhoz képest a legszakadtabb putri is palotának látszik. De a kutya nem foglalkozik vele, segélyt nem kért, pénze van, akkora kupit, szemetet, mocskot tart az udvarán, amekkorát csak akar. Ez a fajta megkülönböztetése a szegényebbjének, nemcsak megalázó, hanem törvényellenesnek is kellene hogy legyen...

Másrészt a módszer, ahogy csinálják az egész egyszerűen felháborító. Amennyiben rászorulsz a segélyre vagy a közmunkára, egész egyszerűen bemehet a házadba, benézhet a szekrényekbe, bemehet a hálószobába, körbefényképezheti a legintimebb magánszférát is. Miért is kell ebbe körbe, beletartozni a hálószobának, meg a szekrényednek...??? Mert az udvart még megérteném, de a hálószobát...??? Micsoda ocsmány aberrált állat találta ezt ki...????
Ez valami döbbenetesen megalázó, hiszen semmi másért nem teszik, csak és kizárólag azért mert szegény vagy. Mert valamilyen oknál fogva munkanélkülivé váltál, és elfogytak a tartalékaid. Döbbenet.

Kíváncsi lennék, mi történne, ha valamelyik képviselőhöz be akarna menni egy önkormányzati dolgozó, hogy végignézze a szekrényeit, hogy mekkora rendet tart, meg le akarná fényképezni a hálószobáját....Úgy basznák ki onnan, mint a macskát sz@rni.

De a szerencsétlen, segélyen vagy közmunkán élő ezt nem teheti meg, mert az egyetlen jövedelemforrását elveszik. Nem hagyják az út szélén. Á....dehogy. Csak belerúgnak még egyet az árokparton, mert ennek a rezsimnek, rossz reklám az út szélére kényszerült szerencsétlen...

Arról már nem is beszélve, hogy több újságban is megjelent, hogy a Fideszes nagyurak a saját földjükön dolgoztatják a közmunkást, ami ugye egyértelműen a jobbágy sorba taszítást jelent, ráadásul ilyen megalázó feltételek után, éhbérért.

A durva az a dologban, hogy ezek nagy szavaknak tűnnek. Felületes olvasó számára túlzásnak tűnik, hiszen az ember alig hiszi el, hogy egy kormány, a XXI. században, Európa kellős közepén, képes lenne ilyen szinten megalázni a saját népét, azt a népet, amelyik a kormányra juttatta...Pedig ezt teszi.

Modern kori rabszolgák tömege, éhbérért a létminimum kb. feléért, megalázó feltételek és körülmények között dolgozik. És ami a legszomorúbb, hogy ehhez tömegek asszisztálnak, egész apparátusok segítik a kormányt, rabszolgasorba taszítani azt a réteget, amelytől komoly hasznot nem remélnek. Azt a réteget, amelynek jó része, az elhibázott gazdaságpolitika miatt ment a padlóra, hiszen látjuk, hogy tömegesen szűnnek meg a cégek, tömegek kerülnek utcára a nyomorba, önhibájukon kívül. S miután ez megtörtént, mentő övet nyújt a kormány.
Csak az a baj, hogy ezt a mentő övet, megalázó rabszolga sorsból fonták, egy jobbágysorsot nem érdemlő népnek, mindenkinek, aki miattuk a padlóra került.

Nem tudom mi lesz ennek a vége. Jelen pillanatban, az ország fele él a létminimum alatt. Egy alig több, mint 9 milliós ország fele, szegénysorban él, kihasználandó potenciális rabszolgává nevelve...
Szegények tömege él megalázó környezetben. mint egy tetves banánköztársaságban, ahol a létfeltételek sem biztosítottak. Mindez történik a XXI. században, Európa kellős közepén. a világ bele egyező, hallgatólagos hozzájárulásával.

Kíváncsi lennék, mi kell még ahhoz, hogy az emberek gondolkozni kezdjenek...????




Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

aratojanos2013. augusztus 10. 11:45:19Válasz
Vesszőparipám, kiút a polgári forradalom, békés úton. A latifundiumok, nemzeti dohányboltok és egyéb elrabolt aktívák kártalanítás nélküli kisajatítása, a latifundiumok helyén dán tipusú szövetkezetek létesítése, a dohányboltok visszajuttatása jogos tulajdonosaiknak stb.
Picike2013. augusztus 10. 12:05:05Válasz
Kérdezed, hogy mi kell még ahhoz, hogy az emberek gondolkozni kezdjenek???
Egy nagy felkelés kéne ide, ha másként nem megy, akkor kaszára, kapára, netán uzira fel és kirugdosni ezt a mocsok, rabló megalázó bandát a parlamentből és visszavenni tőlük minden elrabolt fillért, földet, trafikot, a földdel egyenlővé tenni a hülye stadionokat, visszaszedni a Közgép által lenyúlt milliárdokat, visszaállítani az igazi Alkotmányt, a Köztársaságot és az elbaltázott törvényeket kivágni a kukába!
Na meg kéne hozzá egy tökös ellenzék, akiknek lenne szava és nem csak a saját politikai bársonyszékeik alapozásán dolgoznának! És az mocskos, hazaáruló, rasszista szemeteket nagyon sürgősen zárt helyre telepíteni, ami mondjuk az uránbánya alatt van!
És ha ez meg is lenne, akkor tiszta kezekkel indulva, megszerezni az elkótyavetyélt piacokat a mezőgazdaságnak és a mostani földesurakat úgy tunikán billenteni, hogy meg se tudjanak állni, egészen a bánya legaljáig!
Mert ha ezek továbbra is maradnak, még megalázóbb helyzetbe fog kerülni most majd az ország 85%-a, mert nem lesz hol dolgozni, nem lesz mit enni és mindenki nem tud elmenni nyugatra sem dolgozni!
Cselekedni mielőbb, mert tényleg nem marad belőlünk, csak temetetlen holttest!!!!!
Vasvári Sándor2013. augusztus 10. 12:47:08Válasz
Nekem is van egy vesszőparipám! Szerintem akiknek elege van ebből a korrupt masszív bűnözőkből álló kormányból,és hold udvarából az el fog menni szavazni.Na már most ami jó azt fogadjuk el az ellenféltől is.Az pedig az,hogy mindenki győzzön meg legalább 2 embert a választani nem akarók közül,és vigye el szavazni.Ha kell a saját kocsiján ahogy én is tenni fogom. De ha nem tudjuk megértetni,hogy bűn azon azon az egy napon otthon maradni és nem szavazni akkor nincs más újabb 4 évre megkapjuk Orbánt,és rablóbandáját.Majd ha azt látják,hogy van még négy évük akkor lesz csak igazán "vérengzés! Akkor már menne mindenki,de nem lesz alkalma.Jobb lesz vérrel verejtékkel kiebrudalni ezeket,mint 2014-ben az egységes szavazással? Bár van olyan érzésem,ha 14-ben a baloldal győz,ezek a gazemberek akkor sem távoznak szép szóra.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum