Eltolcsy és a verdák


Létrehozva: 2012. április 3. 15:55:14 | Megtekintve: 3737x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. április 3. 18:33:06 [Fery]


Szerző: Fery
Véget ért nagyjából a Schmitt ügy. Az emberek tömege komoly letargiában leledzik, merthogy az ország első emberét csúnya, gonosz bloggerek megvádolták és elvetették a diplomáját és ezért nekije, szegény becsületes fejének, le kellett mondania. Tényleg érzem a nemzet megrendülését, patakokban folyik a könnyem a billentyűzetre. Pláne ha belegondolok abba, hogy az adófizető állampolgároknak, havi másfél millája bánja, plusz az a rengeteg luxus, ami élete végéig jár neki, bizony kezdenek őszintébbek lenni a könnyeim. Mondjuk annak örülök, hogy nem húsz éves...

Aztán megtörténik a csoda, jön Eltolcsy úr a legújabb ötletével, hiszen Ő az aki mindig fel tudja vidítani az országot, agyament, elmeháborodott ötleteivel, úgyhogy szerencsére hahotázásom lehellete, mindjárt fel is szárította billentyűzetemről, az oda patakzódó könnyeimet...)

A kabinet következő tervezete : A gépjármű - vásárlási szocpollal segítene a kisgyermekes családokon a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kedvezményt kifejezetten sokgyermekes családokra és nagy autókra lenne igénybe vehető.

Phúúúúú, hadd fújjam ki magam. Belegondoltam. Megcélozták a legszegényebb réteget, luxus autó vásárlására. Ha azt mondom, hogy mióta ezt a hírt megláttam, azóta a levegőt is csak kölcsön veszem, hát nem járok messze az igazságtól.
Csak egy röpke számítás, és az ember rögtön rájön, hogy meglehetősen érdekes ez a terv. A nagy tömegek ebben az országban, jelenleg nem igen számítanak a felső tízezer közé, ergo eléggé valószínűtlen, hogy néhány százezer forintnyi szocpol-hoz hozzá tudnának tenni annyit, amennyiért egy olyan kategóriájú verdát osztogatnak, amibe négy gyerek elfér. Az ugyebár a hét személyes, egyterű kategória, amiből azért vadi újként, keveset dobálnak az ember után, néhány millió alatt. Arról nem is beszélve, hogy a bankoknak már réges-régen tökig el van adósodva ez a réteg, úgyhogy onnan egy árva büdös petákra sem számíthatnak, vagy ha esetleg mégis, valamilyen csoda folytán kapnának hitelt, azt bizony vissza is kell fizetni úgy, hogy azon kívül hogy élsz, pengeted a törlesztést, a Cascót, a kötelezőt, a súlyadót, a kötelező szervizt. Ja és érdekes módon, azt gondolom teljesen kifelejtették a számításból, hogy 4-500 forintos benzinnel kell etetni a gépet. Az tuti, hogy ez minimális szinten is bőven több, mint havi száz ropi. Az a szegény réteg aki erre rá lenne szorulva, az 47 ezer vagy 22,800.- forintból él úri módon. Ebbe lássuk be, szerintük simán belefér egy akkora kiadás, sőt még meg is élsz belőle.

Mellékesen, tegyük hozzá, hogy ez a réteg bele sem merne vágni az ilyen buliba. Szóval a röhögőgörcsöm oldódik, lassan átalakul hörgő görccsé. Akkor ez megint egy olyan, amit szépen tálalnak a népnek, és közben a hátunk mögött röhögve elfogyasztják ők.

Ugye, hogy milyen aranyos...???  Nézzük meg egy kicsit az Eltolcsy érem másik oldalát is. Kik is azok akik ezt különösebb gond nélkül igénybe tudják venni...???  A jómódúak, a nagycsaládos képviselők...Jaaa, már értem. Ugye Ti is értitek...???

Summa summárum, /na nem, summa cum laude, de majdnem/ ismét egy hatalmas átverés. Gyakorlatilag ugyanaz mint a végtörlesztés. Néhány újabb millióhoz juttatni a gazdag embereket, az adófizetők pénzéből úgy, hogy a szegény, szerencsétlen, nagycsaládos rétegnek kínálják fel. Jaaaa, hogy akinek szánták az igénybe sem tudja venni...??? 

Húúúú, basszus erre nem is gondoltak. Hogy ez, hogy is mehetett ki Eltolcsy fejéből...???  Ezt nem is értem. Aztán kezdett fény gyúlni csökött agyamba, hiszen van pár olyan nagycsaládos képviselő, aki így vidáman leakaszt egy plusssssz millát a verda árából. Mindjárt elsőnek Eltolcsy főnöke. Nagy család, sok szoba, négy új kerék, vagy 8 ha kell az asszonynak is olcsóbban egy új verda. A szocpol kipótlása nem fogja őket földhöz válni, mint azt a réteget, akinek szánták. Ráadásul szegény, éppen most hagyott el egy Köztársasági Elnököt, úgyhogy valamivel fel kell vidítani gyermeteg lelkét. Szánalmas.

Szóval, egész egyszerűen nem hiszem el, amit Eltolcsy művel. Ráadásul azt sem tudom, hogy értékeljem. Mert ez vagy akkora gazemberség amilyet még keveset látott ez az öreg bolygó, vagy az idiotizmus legmagasabb foga. A legnagyobb probléma hogy egyrészt mindkettőt el tudom képzelni, másrészt a kettő nem zárja ki egymást. Már elég régen megtanultam, hogy a Fidesz padsoraiban, sajnos nem hülyék ülnek. Soha semmit nem tesznek az ország érdekében, ha az nem vág egybe a saját érdekeikkel. Úgyhogy elég régen nincsenek illúzióim, velük kapcsolatban...

Meg kell tanulnunk nekünk is. Nem hülyék, hanem gazemberek, És eszerint is kell értékelni őket...

 

Kulcsszavak: autó, szocpol, Matolcsy, Orbán


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

borbala2012. április 3. 18:30:52Válasz
Fergeteges!!!!! Egy elmeny olvasni, meg a 'szomoru tenyek' ellenere is. Eltolcsy?????DDDDDDDDD. Szegyelem, hogy fulldoklok a nevetestol, de a stilusod egyszeruen" kenyszerito korulmeny". Eszmeletlen jo!!!!
Picike2012. április 3. 20:17:07Válasz
Feri, ezek gazemberek és idióták is a tolvajság mellett! Nagyon jó az írásod, rohadtul tetszik, nagyon nagy kár, hogy ezek a rablók ilyet nem olvasnak!! Nagyon-nagyon jóóóó!!
cipruska2012. április 3. 22:38:53Válasz
Nem unatkozol mostanában, úgy látom.:DDDDDDD
Benzin utalványt is kapnak mellé? És kaját?
Fery2012. április 3. 23:12:12Válasz
Sajnos ért egy kis baleset, ennek okán a lábam nem működött kielégítően az elmúlt héten. Úgy is mondhatnám, némi pihentető szervizelésre szorult, így volt időm, ütni-verni a billentyűket.
Lett belőle pár blogocska...:-)))
cipruska2012. április 4. 08:40:18Válasz
Ebben a korban már meggondolandó az ablakon át történő menekülés! :DDDDD

Vicc félretéve, sajnálom, hogy fáj a lábad, annak viszont örülök, hogy többet írtál! :)
Fery2012. április 4. 09:50:52Válasz
Zaj az ajtótól, mire a nő.
- Ugorj drágám, jön a férjem...
Ember ugrik, kapja a ruháit kirohanna, majd megtorpan az ajtóban....
- Na álljon meg a menet, Én vagyok a férjed.....-)))))
cipruska2012. április 4. 19:46:05Válasz
:DDDDDDDDDDDDDDDDD Jó, még nekem is tudsz újat mondani. :)
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum