Egy bátor beszéd története...


Létrehozva: 2012. március 1. 10:53:50 | Megtekintve: 4168x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. március 9. 19:20:43 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Sokszor, mikor nézelődök a neten, még a szomszédok is hallják nyerítő röhögésemet. Imádom az érdekes híreket. Pár napja felröppent a hír, hogy a Parlament köré felhúzták a Berlini falat, mert hát az átépítés, tüntetésekkel tarkítva, bizony veszélyes dolog. Akkor azért elgondolkoztam kicsit a dolgon, hiszen nem mindennapi jelenség egy demokráciában, hogy ilyen jellegű építészeti remekművekkel veszik körbe az ország házát. Persze, hogy miért...? Elég nyilvánvaló, még akkor is ha tényleg át akarják építeni a teret, hiszen mindenki tudja, hogy az átépítés ötlete, pontosan a lezárhatóság miatt született. Innentől senki nem vádolhatja és nem marasztalhatja el a kormányt. Mert törvényileg lehet ott tüntetni, gyülekezni.

DE. Sehol a világon nem adnak engedélyt tüntetésre, építési területen. Mert veszélyes. És ez a lényeg. Nekik...

Na nem sokkal később jött a következő hír. Mikor felhangzott a jól ismert nyerítés, a szomszédok már azt hitték, megfogadtam a kormány tanácsát, és lovat tartok a fürdőszobában, kiegészítendő kevéske járandóságom. Hiába újabban a kormány némelyik híradását, nem bírom ki röhögés nélkül.

Szóval a hír.: Orbán Viktor beszédet tart Március idusa alkalmából a Kossuth téren. ))

Azért ez ott van. Megjött a bátorsága. Ezt hiányoltam előző Blogomban. Nem semmi. Beszélni fog, államférfiúi hozzáállással. Gondolom mesél majd a gyorsnaszád rettenetes sebességű száguldásáról, ecseteli majd a nép, az istenadta nép, feléje áradó szeretetét. Beszél majd az Európával és az egész világgal folytatott háborúban elért győzelmekről. Mindezekről ódákat fog zengeni. Igaz közben csípheti a pelus a popót rendesen, nem ártana cserélni. De ezt végül is a testőr lányok majd megoldják, csak az asszony meg ne orroljon miatta.

És mindezt egy kétméteres betonvas kerítés mögött, körbevéve rendőrökkel, testőrökkel. Dacolva a félelmével, bátran szembenéz vádlóival, a kormány ellen tüntetőkkel. Igaz a kerítés miatt nem sokat láthat belőlük, talán azt hiszi nincsenek is ott. Sőt talán azt is hiszi, hogy nincsenek egyáltalán. Hogy elmúlt az a világ mikor a nincstelenek az utcára tódulnak. Pedig eléggé biztosra veszem, hogy lesznek ott bőséggel.

Szóval meghat ez rettenthetetlenség, hogy dacolva egy gyenge vasbeton kerítés hevenyészett biztonságával, ki mer állni az emberek elé. Bátor dolog. Elképzelem Orbán Viktort a nagypapát, mikor unokáinak meséli bátor kiállását. Mikor az egekig magasztalja az államférfit...

Aki beszéde közben, ki sem látszott a kerítés mögül. )

És az unokái arcát, akik szeretettel csüngenek minden szaván, a szeretett nagypapa minden megnyilvánulásán. Míg fel nem nőnek. Aztán majd jön az iskola, a történelem könyvek, és a kiábrándulás. Mert egyszer minden igazság a felszínre tör, ilyen a természete. Kellemetlen lesz egykoron az ébredés...

De hát, ilyen van. Vannak emberek akik csak a pillanatra gondolnak. Csak az aznapi gondokra, és csak is a sajátjukra. Hogy mit mond az utókor, már nem számít.

Szóval a halált megvető bátorságról szerettem volna írni ezt a cikket. De sajnos olyat nem találtam. Pedig esküszöm kerestem, benéztem még az ágy alá is, sőt a szekrényt is elhúztam. Nem volt szerencsém. De azt hiszem, érdemes volt ma kopognom a digitális ceruzámon, hiszen azért tanulsága is van bőven a dolognak, bár nem is tudom kinek is kéne ebből tanulni.

Lehet, hogy nekem...??? Lehet, hogy nekem kellene megtanulnom, hogy egy betonkerítés mögött, rendőrökkel körbevéve beszédet tartani, igenis bátor dolog...??? Lehet. Nem tudom. El fogja dönteni a nép és az utókor.

De azért nem lepne meg, ha Orbán Viktort, a történelem könyvek nem sorolnák a nagy államférfiak közé. Nem fogják egy napon s egy lapon említeni Kossuth Lajossal , Deák Ferenccel, Széchenyivel. Pedig gyanítom, ez lett volna az álma. De egyenlőre szertefoszlani látszanak az álmok, legalábbis az efféle dicső álmok...

Ugyanis ahhoz, igazi államférfinek kellene lenni. Nem pedig kerítést építő kisiparosnak.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum