És jöhet az anarchia


Létrehozva: 2014. május 8. 09:29:55 | Megtekintve: 2046x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2014. május 8. 10:30:37 []


Szerző: Fery
Pörög az agyam. Az egy dolog, hogy nyert a Fidesz a választáson, hiszen eléggé meg volt játszva ez a történet. Most nem foglalkoznék azzal, hogy ehhez hasonló választási törvények, az Észak-Koreához hasonló országokban láttak napvilágot. Az ország 27%-a szavazott a Fideszre, ebből hozták ki a parlamenti 2/3-adot. Több mint érdekes.

Ami viszont a fontos, hogy egyáltalán érdemes lett volna-é nyerni...???

Mert bizony a kérdés felvetődik. Jelen pillanatban az ország, politikailag is és gazdaságilag is olyan szinten van, hogy béka fenekét is csak csillagászi távcsővel látjuk. Ha nyer az ellenzék, a nyakába omlik ez az egész, úgy ahogy van. Az elkövetkező évek gazdasága, az összeomlás szélén fog táncolni. Jönnek majd azok a kifizetni valók, melyeket a bölcs vezér az elmúlt években, szabadságharcának égisze alatt, jóval nagyobb kamatra vett fel, mint amit az IMF kínált volna. Ez mellett az atom mutyi milliárdjai is kemény teher lesz. A gazdaság jelenlegi teljesítőképessége ezt képtelen lesz kitermelni.

Egyetlen választása marad, további adókkal sarcolni a már így is ezer sebből vérző embereket. Persze megteheti mert az emberek hagyják, nincs igazán lázadás, nincs igazán ellenállás. Lerongyolódik az ország, míg ők élnek mint Marci Hevesen.

Ami az igazi kérdés, hogy ebből az ellenzék mit tudott, mire gondolt. Ha nyer, döbbenet amit a nyakába kapott volna, hiszen jogállami keretek között, szinte lehetetlen lett volna kormányozni. Minden fontos pozíciót a Fidesz pártkatonái töltenek be. Minden törvényjavaslatot visszadobott volna a Köztársasági Elnök. A gazdasági változások sorra elakadtak volna az MNB ellenállásán, Matolcsy is tette volna a dolgát, a Fidesz irányítsa alatt. A rengeteg Alaptörvénybe betonozott gazdasági törvény, nem hagyott volna mozgásteret. Ilyen körülmények között kormányozni, gyakorlatilag lehetetlen. A 2/3-os törvények megváltoztatásához a Fidesz is kellett volna, és azt hiszem nem mutatott volna Orbán Viktor komoly hajlandóságot, az ellenzéki kormányt támogatandó.....
Ebből mindjárt az első lett volna az ország költségvetése, amely el nem fogadás esetén, gyakorlatilag azonnali csődöt jelentett volna egy ellenzéki kormány számára.
Egy baloldali kormány összekötözött kézzel-lábbal, úgy táncolhatott volna, ahogy Orbán Viktor fütyül. Politikailag és gazdaságilag is. A jogállam visszaállítás, egy népszavazással jóváhagyott Alkotmány kidolgozása, igen komoly problémákat vetett volna fel, hiszen a jelenleg érvényben lévő Alaptörvény számos ponton akadályozta volna meg ezt a tervet. A Fidesz kommunikációja, sajnos nagyon hatékony, ellenzékben is tud igen hatékonyan működni, nem beszélve a Fradi jobbközép brutális támogatásáról, zavargások szervezéséről...

Augiász istállójára hasonlított volna a történet, de nem hiszem hogy előkerülhetett volna a legendák szerint frappáns megoldás. Ezt nem lehetett volna, jogállami keretek között kitakarítani, ettől eltérni viszont demokrata kormány nemigen képes. Pláne, hogy a Fidesz ellenzékben is képes igen komoly ellenállást kifejteni.

És szerintem, az Mszp ezt tudta is. Tisztában volt vele, és valószínűleg ezért is történt minden úgy ahogy történt. A langyos kampány, az összefogás hátráltatása. Mikor összefogott az E-2014-el, pontosan tudta Mesterházy, hogy azzal, hogy elosztották a választókerületeket egymás között, kútba ejtette az egészet. Tisztán látszott, hogy nem is akarták ők olyan nagyon azt az összefogást. Szerintem rettenetesen megijedhettek attól, ami rájuk várt egy esetleges győzelem esetén. Pontosan tudták, hogy kérészéletű kormányzás várt volna rájuk, csúfos bukással a végén, mert már a költségvetési törvény elsöpörte volna őket, újabb esélyt adva a Fidesznek.
Persze ezt felvállalni nem lehet, mert az politikai öngyilkosság, tehát marad a manipuláció, a saját győzelmi esély csökkentése arra a szintre, amely már lehetetlenné teszi a győzelmet, de kívülről úgy látszik, hogy megtettek mindent, csak hát nem sikerült...Sajnos ez Mesterházy választások utáni viselkedésén is tisztán látszik.

Félreértés ne essék, nem azt akarom ezzel mondani, hogy az ellenzék az ellenség, de hogy bízzak meg egy olyan ellenzékben, amelynek egy részén tisztán látszik, hogy nem is akart igazán nyerni. Mert én ezt látom ebben a történetben, főleg így utólag visszagondolva. Ez az egész összefogósdi, halott bulinak látszott politikusain habitusának ismeretében. Mint utóbb kiderült az is volt. Talán csak Gyurcsány volt az egyetlen, aki a harcot, az összefogást megpróbálta komolyan venni, de egy fecske még sosem csinált nyarat. Mint ahogy itthon is marad a politikai tél, döbbenetesen szörnyű kilátásokkal. Mert az rengeteg fekália, ami egy ellenzéki kormány nyakába omlott volna, az most bele fog zuhanni a Fidesz nyakába. Legalábbis a gazdasági része biztosan.
Hatalmas a munkanélküliség, egyre nagyobb a szegénység. Ezen a kozmetikázott adatok nem fognak segíteni. Persze azért nem szabad feledni, hogy tömegek ábrándultak ki a Fideszből, hiszen jóval kevesebb szavazatot kapott, mint 2010-ben. Más tészta, hogy a manipulált antidemokratikus választási törvény is megtette a magáét, és az is, hogy az ellenzék, nem is akarta vagy nem tudta megszólítani azokat a honpolgárokat, akik nem mentek el szavazni.

Ez a gazdaság, a Fidesz pazarlásával, teljesen össze fog omlani, nyakunkba hullik az egész. Ebből, anarchia lesz. S félek, hogy a szélsőjobb erősödése fogja követni, mert általában a káoszból, a szélsőségek jönnek ki legjobban, hiszen a gátlástalanság, sokat segít ebben a helyzetben. A nacionalizmus a Fidesz szabadságharcának következtében keményen beivódott tömegebe, ez is tisztán látszik a Jobbik előretörésén, a náci és fasiszta eszmék terjedésén. A gyűlölet viszi előre az embereket, sok esetben elég egy szikra és felszínre törnek az indulatok. Ez pedig olyan jövőképet fest elénk, amit egy demokrata képtelen elfogadni. Nemsokára eljön az idő, mikor az egyetlen kiút a menekülés lesz, mert üldöztetés lesz, tömegek élete kerül veszélybe, csak azért mert másképp gondolkodik, mint a hatalom. Tudom, hogy mindezt Orbán Viktor uralmának köszönhetjük, de sajnos az ellenzék egy részének, legalább olyan tevékeny része volt benne.

Az EP választás körüli mizérián, tisztán látszik, hogy az összefogást sem gondolta igazán komolyan az ellenzék jó része. Szétesett az egész, lassan egymás torkának ugranak. Az ország bajai nemigen érdekelnek senkit, összevesznek, saját pecsenyéjüket sütögetvén. Megy a pozícióharc, háború a húsos fazékért.

Én már nem bízok abban, hogy ettől az ellenzéktől, a honpolgárok bármit is várhatnak. Az Mszp továbbra is irányítani akar, holott már harmat gyenge, Mesterházynak eszébe sem jut egy ekkora bukta után venni a sátorfát, sőt....
Szóval szerintem halott buli ez az egész. Ebből, egy demokrata rendszer képtelen kifejlődni, képtelen lesz megerősödni az ellenzék annyira, hogy számottevő erő legyen a politikai palettán. Fogalmam sincs, miben lehetne még bízni. Ellenzék nincs. A DK még komolyan veszi a dolgát, Gyurcsány harcol a maga módján. De más nincs. Az E-2014 gyenge mint a harmat, az LMP meg...Na azt hagyjuk.
A Jobbikban biztos nem fogok bízni, hiszen az általuk előrevetett kép a gyűlöletről, a nacionalizmus féktelenségéről, emberek bevagonírozásáról és a kémiai kasztrálásról szól.....
És egyre többen látják benne a megoldást, de magam részéről ettől irtózom, képtelen vagyok elfogadni...

Egy esélyt látok. Igaz, nagyon halovány, még alapja sincs. Talán, esetleg egy olyan formáció, amely úgy áll össze, hogy nem a húsos fazék a lényeg, talán kifejlődhet egy társulat, egy új generáció, amely nem az elmúlt évtizedek politikusaiból áll, akiket nem fertőzött meg még a módszerváltás mételye....Talán. De erre kicsi az esély.

Mert ami most van, az össze fog omlani. Ezt a gazdaságot már nem lehet a végtelenségig finanszírozni. El fog apadni az EU-s forrás is, fejünkre fog nőni a kifizetni való, az unortodox gazdaság politika most fog visszaütni, hiszen fizetni kell a fizetni valókat. Az államadósság akkora, ami gyakorlatilag visszafizethetetlen, ráadásul a mély szegény munkanélküliek milliói, mint valami hatalmas uszály, húzzák vissza az amúgy is vergődő gazdaságot...

És jön az anarchia.....

Kulcsszavak: Anarchia, Összeomlás


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2014. május 8. 16:09:30Válasz
Hát jön!!! És attól tartok, hogy nagyon keményen!!! Meg attól tartok, hogy egyszer csak fölébrednek a most még alvók és kapát-kaszát-fegyvert ragadnak, aztán véres polgárháború lesz! Mert zsebnapi kiharcolta! És az is lehet, hogy majd ez az ország ezekből kifolyólag majd az öregek országa lesz, meg kihal, mert aki tud az menekül százzal innét! Az ember szíve összeszorul, ha erre gondol!
Az ellenzékről írottak Feri, nagyon igazak! Ezt láttam, látom! Azt hiszem, ha Brüsszelnek elege lesz és nem fogja a milliárdokat ideönteni, megy az ország szépen a csődbe! És még az sem lesz mentőöv, hogy menteni kell, mer euróval fizetünk! Hát majd hagynak bennünket, egy őrült elme tékozlásának, rablásának a súlyával a nyakunkon a vízbe fulladni!!!
Na, akkor már jöhet az anarchia!
ww8 béla2014. május 8. 16:18:54Válasz
Soha nem lesz anarrchia!Ez fantazmagória de jó írás szeretem a fantasztikumot!
Fery2014. május 8. 16:39:55Válasz
Legyen igazad. Őszintén kívánom....
Én sem szeretnék akkora balhét, csak félek nem kerülhetjük el.....
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum