Az eszem megáll, komolyan


Létrehozva: 2013. augusztus 26. 18:18:26 | Megtekintve: 3507x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. augusztus 26. 19:21:47 [Fery]


Szerző: Fery
Színház az egész Galaxis - Mondaná Picard kapitány, ha nem a 23. században látta volna meg a napvilágot, Gene Roddenberry rendezésében. Bár a filmben mondja is, Shakespeare után szabadon, én meg erősen kezdem érezni, hogy igaza van.
Főleg azért, mert galaktikus méretekben szaporodik el az idiotizmus, főleg színházi ügyekben.

Leginkább az Alföldi Róbert által átálmodott István a király miatt mostanság. Magáról a darabról magam részéről nem mondanék semmit, lévén nem láttam. Olvastam rengeteg, igen vegyes véleményt, jót is, rosszat is, de magam akkor alkotok róla véleményt, ha egyszer megnézem. De a körülötte kialakult idiotizmus, már a kezem alá gyűrte a billentyűzetet. Az a fajta ember volnék, aki sok mindent megért. Mondom, sok mindent, de azért nem mindent. Magam sem vagyok Alföldi Robi rajongója, de abban, amit a Nemzetiben és egyáltalán a pályáján tett, nem találtam olyan kivetni valót, ami miatt rossz véleményem lenne róla. Egy-két darabját láttam ugyan, de nem az én világom. Véleményem szerint, művészetileg, rendezőileg kidolgozott darabok voltak, bár nem az én stílusom. Nem, szabad ezt túl komolyan venni, véleményem szerint ez ugyanaz a kategória, minthogy kelkáposztát nem szeretem, a sárgaborsót meg igen. Vagy például a Star Trek-et szeretem, de a Dallas nem az én világom....Pedig mindkettő kaja és mindkettő sorozat.

Ezzel el is jutottunk oda, hogy hogyan is tiltakoznék az ellen, ha mondjuk Alföldi színdarabja tetszene vagy nem tetszene. Végtelenül egyszerű a megoldás, ami egy rendezőt, egy színészt, minősít is egyben.
Veszek jegyet a darabra, vagy nem veszek. Ennyi. Pont.
Ha a darab jó, a rendező és a színész jó, akkor telt ház lesz, de ha nem akkor lasszóval sem vonszolod el az embereket pénztárig, ergo egy idő után kifogy a kassza és felkopik a rossz színész vagy rossz rendező álla. Ez a legjobb támogatás vagy tiltakozás egy ilyen helyzetben.

És...Akkor olvasom, hogy mennek tüntetni, hogy Alföldi ne rendezzen...Na meg, hogy miért is rendezett.
He-he wazze, mert ez a munkája. Ugyanis színész és rendező, tehát mindössze a munkáját végezte. Hogy jól vagy rosszul, azt a jegypénztárakon keresztül, lehet vele tudatni. De tüntetni....????????
Mennyi mindenért mehetünk akkor ezután tüntetni. Például, hogy a Terminátort miért is Schwarzenegger játszotta, hanem mondjuk, például Whoopy Goldberg. Vagy a Tenkes kapitánya.
Vagy a moziban miért a James Bond filmet adnak, Hófehérke és a hét tepertő helyett.
Sőt tüntethetünk azért is, hogy az esztergályos miért esztergál ? Tényleg, wazze az esztergályos miért nem főz inkább ? Abból lehetne, egy jó kis tüntetést generálni, egy barátságos ételmérgezés után....
Vagy akár tüntethetünk, az út mellett integető örömlány miért is a jobb kezével és miért szoknyában integet. Miért fehér a fehér kenyér, miért barna a barna kenyér. Na, nem sorolom az idióta indokokat, mert el lennék vele egy darabig. Nekem ez magas, mint egérnek a farzseb. Eszembe nem jutna, hogy ilyen miatt tüntessek, pedig voltam már tüntetésen, okt, 23-án is az Operánál is, stb...de azért annál valamivel komolyabb indokkal, minthogy egy rendező hogyan végzi a munkáját. Ilyesmiért tüntetni, nálam az idiotizmus magas foka, olyan felesleges pótcselekvés, mint amikor egy örömlány csak azért kefél, hogy legyen valami meleg a hasában....

Na, szépen lassan túltettem magam a baromságokon, ad acta tettem az ügyet. Végül is ha valaki tüntetni akar hadd tegye. Más tészta, hogy ha valaki ilyenért tüntet, akkor jól kiröhögöm, de ez egyéni "cociális problematica."

Ekkor a következőket olvasom : Menni kéne, Alföldi Robi mellett, TÜNTETNI...Na kész is lettem mint a mateklecke, elolvastam párszor mire felfogtam. Érdekes, mert ha idiótának nézem azt, aki tüntet egy rendező ellen, akkor minek nézzem azt, aki ugyanakkor mellette akar ellentüntetést tartani.Vicces.

Őszintén emberek, nincs jobb dolgotok...??? Romokban az ország, romokban az emberek élete, megélhetése. És akkor egy rendező ellen tüntetők ellen kell tüntetni...???

Mindenesetre ez egy új, és elég érdekes fogalom. Egy tüntetés ellen, ellentüntetéssel tüntetni, hogy az ellen, miért is tüntet az ellen, ami ellen mi nem tüntetünk, de tüntetünk mellette, mert az ellen is tüntet ellenünk...
Ugye tiszta és világos, ezt bármelyik elmegyógyász, simán kibogozza. Aztán persze rám adná a muszáj-kabátot, és betolna az első gumírozott szobába, hogy tüntessek nyugodtan, ott szabad, még engedélyt sem kell kérni rá...

Szóval ez nekem egyre magasabb. Mostanában egyre rosszabbul élünk. Gyerekek tömege éhezik, mennek az árak az egekbe, ilyen mutyi, olyan mutyi, egyre nagyobb a megélhetési szakadék. A politikusok hordják haza a milliókat, a közmunkás a 47 ezret. Sorolhatnám a rengeteg visszásságot, a rengeteg indokot, miért is kellene már kőkeményen odaállni és tüntetni...

És akkor olvasom, hogy hajrá, tüntessünk egy színházi rendező ellen s mellett....

Az eszem megáll, komolyan.

Kulcsszavak: István, Király, Alföldi


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

VtSoftware2013. augusztus 26. 18:38:13Válasz
A 3.-ik bekezdésben de szépen leírod miért nem pártolsz... egyben magyarázat arra is hogy Alföldi Róbert miért rendez még ma is... ez tetszett!
Fery2013. augusztus 26. 19:10:36Válasz
Ok. Értem....:-)
Picike2013. augusztus 26. 20:05:51Válasz
Az enyém is megáll és toporog! Mert az emberi hülyeség határtalan, veri az egeket és rombol, mint az atom!!!!!
Miért nem lehet tudomásul venni azt, hogy valakinek ez tetszik, a másiknak meg az!
Mondjuk én sem szeretnék orbánné lenni, de Anikó meg szeret! Ilyen egyszerű!
És ezekkel az eszement tüntetési felhívásokkal már tele a hócipőm!!!
A jó qrva életbe, azért miért nem tüntetnek, hogy a fél ország már majd éhen döglik???
Ez a legnagyobb probléma most???
Hát Fery, megint nagyon egyetértünk! :D
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum