Kommentelő kommentje


Létrehozva: 2013. április 15. 03:15:08 | Megtekintve: 3960x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. április 15. 06:22:58 [Fery]


Szerző: Matteo
Érdekesen alakulnak a dolgok, már a kommentelőket, cikkekhez hozzászólókat is kezdi a fidesz-banda vegzálni.
Hogy egy Lázár János halálát kívánja valaki cserébe egy más ember helyett, az úgy kb szemöldök összeráncolásra elég, viszont becsületsértés bűncselekményére kevés.
Vagy ott van a szekszárdi eset, ahol a fideszes polgármester különböző építmények, telepek, bekerített helyek tulajdonlása és használata végett kéreget kötelező hozzájárulást a város büdzséjébe, hogy azért az égvilágon cserébe ne adjon mást, majd ezt valaki ingatlan adónak nevezi, hát ez bizony olyan rettentő nagy bűn, hogy az illetőt bíróság elé kell rángatni.
Mert hogy is mer valaki olyan szavakat használni Döbrögiék családjára, amelyek köztudomásúlag csakis Gyurcsány, illetve Bajnai megszorító intézkedéseihez tartoztak.
Mind ez elmegy úgy a különböző portálok oldalain a fórumokban vita szintjén, és mindenki a saját esze szerint értelmezze az ott leírtakat, vagy erkölcsileg ítélje meg az uralmon lévők tevékenységét, vagy a hozzászólások stílusát.
No de amikor már ebbe belevonják az igazságszolgáltatást is, ott már gond van. Egyelőre nincs sérthetetlenségi törvény, nincs a felségárulásról törvény. Az rendben való, hogy a bíróság dönt arról, hogy egy adott cselekményben az elkövető bűnös-e, avagy sem. De a bírósági eljárásnak vannak előzményei, úgy mint a cselekmény megítélése, hogy az egyáltalán bűncselekmény-e, sért-e valamilyen jogot, vagy csupán a társadalmi érintkezési normák jóízlését sérti, esetleg azt sem. Ez utóbbi kettő nem jogi kategória, nem is foglalkoznak vele sehol a világon.... esetleg Észak-Koreában. A nyomozó hatóság ugyebár összeveti a törvényi tényállást a történeti tényállással, hogy a bűncselekményhez szükséges dolgok megvalósultak-e. Ha valamelyik hiányzik, nincs bűncselekmény, ergo, gyorsan hoznak egy határozatot, hogy az eljárást el sem kezdik - megtagadás, vagy elvetés - vagy az eljárás során kiderült, hogy nem ütközik jogszabályba - megszüntetik - .

De látszik, átszövi már az igazságszolgáltatást is a fidesz akarata, a minden áron retorziót kicsikaró megtorlás elérése. A fenti események ugyanis egyáltalán nem merítenek ki semmit, csak épp a feljelentőnek nem tetszik, hogy az ő Isten - Orbán - adta akaratukat, véleményüket, uralkodói tevékenységüket néhányan bírálni merészelték, sőt, ne adj isten, pokolra kívánják azért, mert másnak okoztak, okozhattak halálos sérülést.
Van a kriminalisztikának egy ága, a viktimológia, az áldozattan. A sértett közrehatása a cselekmény létrejöttében, folyamatában, eredményében. Jó lenne, ha ezt szem előtt tartanák a most országló nagyurak. Közismertebb leírása ennek a szajha esete a dugással.
Van ennek az egésznek is üzenete a jogban nem jártas nagy többség felé, miszerint ha a pofa be van fogva, nem ugat az ember, akkor nincs probléma. Pedig a probléma maga a sértett tevékenysége. A demokrácia kontrollja alóli kibúvás keresése, a tekintély félelemre alapuló megteremtésére való próbálkozás, a folyamatos hazugságok, az emberek becsapása, a lekezelő modor. Ezekre nagyon vigyázni kell, ki hogy próbál vezető lenni, mert könnyen átcsúszik vezérségbe, és mint a történelem mutatja, hirtelen fejetlenségbe is csaphat.
Hatalmas a feszültség a társadalomban, akik tenni akarnak még kevesen vannak, kevesen akkor is, ha az eszmélő embereket is hozzávesszük, de a szellő már alakulóban, és hogy lesz-e belőle tornádó, majd kiderül.
A feljelentgetős Döbrögiék meg egyelőre örüljenek, hogy csak néhány fórum beírása tartalmaz bírálatot, noha egy harmad osztályú kocsmában is szalonképtelen lenne a megfogalmazás.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum