A cipész meg az Ő kaptafája


Létrehozva: 2013. június 12. 18:54:49 | Megtekintve: 3407x | Kategória: Politika


Szerző: Fery
Az elmúlt hetekben, komolyan forgattam az igazolványaimat. Próbáltam a történtekhez viszonyítani állampolgárságomat. De valamiért sehogy sem akart összeállni a kép.
De az istennek sem találtam bennük, Észak-Koreát lakhelyként, pedig pontosan olyan érzésem volt. Mikor véletlenségből TV-t néztem, ment a kedves vezető dicsőítése, fényezése.
Hogy micsoda nagyszerű ember, mert a néppel tart a gátakon, irányítja a mentést, koordinálja a mentőalakulatokat, stb....

Na, kapartam a fejem búbját, hiszen a mi miniszterelnökünk nagy szerénységében, bizonyára elfelejtett néhány diplomájáról beszámolni az országnak. Történetesen egy vízügyi és egy katasztrófa védelmi diplomára gondolok, mely révén megszerzett szaktudása feljogosítja, hogy az árvízi védekezést irányítsa....
Mert azért lássuk be, azért a víz az úr, komoly árvíz védelmi tapasztalatok, és szaktudás kell egy ilyen komoly munka irányításához, koordinálásához. Mert, hogy emberek tömegei mentek ki homokzsákot rakni, az azért kicsit más helyzet.
De mikor kiderült, hogy Viktor ilyen irányú szakképesítéssel még véletlenül sem rendelkezik, az első gondolatom az volt, hogy mégis mi a búbánatos, plundrás radai rossebet keresett a gáton, irányítóként és koordinátorként egy személyben, fotósok hadával a háta mögött, pőrgő-forgó videokamerák kereszt tüzében.

He-he, aztán persze megvilágosodott a dolog....

Készül a kampányfilm a kedves vezetőről. Valahol Észak-Korea környékén mentek a vezetőkről, ehhez hasonló kampányfilmek, a rettenthetetlen Kinyílt Szem elvtársról, aki csak a népének élt. Mint Lenin elvtárs egykoron, ki csak a népének élt. Na, persze, Biztosan menetelt gátról gátra, irányított homokzsákról homokzsákra...

Ebben az egészben már csak azt nem értem, hogy hogyan lehet az, például autóvezetésből vizsgázni kell. Miért kell...??? Sokkal kisebb feladat, mint egy katasztrófa idején, országot elöntő víztömeget kordában tartani. Egy állam feje általában politikus. Ehhez megfelelő egyetemi végzettséggel melyet jól, rosszul, netán államfői módon megoldott.... De az égegyadta viágon semmi köze az árvízhez, semmi köze nincs a katasztrófavédelemhez, hiszen a bölcsészkaron, vagy a jogi egyetemen a víz, maximum a tábla tisztán tartására kell, ritkán önt el tanodát. Sport egyetemet, meg aztán pláne....
Tehát eléggé valószínűtlen, hogy ilyen irányú képzés lett volna a jogi egyetemen. Akkor végül is mindenféle szakmai hozzáértés nélkül, egyáltalán hogy meri egy személyben irányítani és koordinálni az árvíz védekezési munkálatokat....???

Apukám korosztályának egyik kedvenc mondása, hogy a cipész maradjon a kaptafánál. Milyen igaza volt ebben a régi öregeknek. A cipész sem áll be hentesnek, a bolti eladó sem lesz űrhajós, egy politikus se legyen katasztrófa védő. Meg ne is hangoztassa, hogy ő az atyaúristen.

Sokkal de sokkal hitelesebb és szerényebb lett volna, ha fotósok hada és kamerák tömkelege nélkül, egyszerűen mint az emberek igen nagy többsége, beállt volna lapátolni. Mint ahogy azok tették, akik segíteni akartak, de nem volt ez irányú képzettségük, tehát fogták a zsákot és a lapátot és ott segítettek ahol tudtak.
Ezúton is kalapot emelek előttük, Ők azok, akik igazán elhárították a katasztrófát, ahol csak tudták...

Egy ilyesfajta hozzáállás, sokkal becsületesebb és emberibb lett volna, mint fellengzősen, szakképzetlenül átvenni a szakemberektől az irányítást...

Egy miniszerelnöknek nem ez a dolga. Más dolga van. Összehívni egy válságstábot, mely az ország legjobb szakembereiből áll, javaslatokat előterjesztetni velük, kidolgoztatni a védelmi stratégiát. A szakemberekkel. Nekik ez a dolguk. Ezt tanulták, erre vannak kiképezve.
De az ország sorsánál, sokkal fontosabb a kampányfilm. Meg kell örökíteni a vezető mindent lebíró akaratát...
Meg kell örökíteni, hogy a néppel, a népért él, összevont szemöldökkel a nép élén jár, minden helyzetben...Pár éve sokat hallottam ezt....Valahogy úgy szólt, hogy :

A párttal, a néppel egy az utunk....

kösz, de kösz nem.




Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2013. június 12. 20:50:11Válasz
Hát Ferikém, mikor neki akartam állni és leírni, hogy miket gondolok erről a zsebcirkálóról, lefagyott a gépem! Szóval ez a gyökér:
1. Egy buggyant agyú páva, a páva szépsége nélkül, mert táncot lejteni ugyan tud, de a feje üressége, a hasa nagysága olyanná teszi, mint egy lufit, kicsi szél kellene és már libegne is el!
2. A drága egy turulfióka, kicsit barnán, kicsit agyamenten, de nem ide való, Európába, hanem messze-messze keletre, Koreába, mert ott aztán oktathatná is rablásból-fosztogatásból az ottani diktátorokat!
3. Ha a helyében vagyok, azért kértem volna az árvíz előtt egy erősebb kezelést a szomszédban, már agyilag, mert a kinézete ezeken a képeken-videókon olyan, mint egy zárt intézetből frissen szökött elmebetegé!
4. Ez aztán nagyon is kijött akkor, amikor a saját kis szőrös kacsójába vonta a védekezés mikéntjét, igaz sarkában a bájos kis vakonddal, na meg a másik lufival, hendehoch elvtárssal!
5. És a tetejében meg a gyűlölt, örök harc előidéző EU-tól kuncsorog pénzt a védekezésre, az itteni milliárdok meg folydogálnak befelé a stadionokba, illetve az azokat építők feneketlen zsebeibe, miközben soha nem látott sorok állnak az ételosztásoknál az utcán!
Megérne még egy misét ez is!!!
Gondolom ezt nem a katolikus templomban kellene celebrálni, hanem az utcán, legalább olyan erővel, mint a törökök!!!
Szóval, egyetértek nagyon az írásoddal, csak ennyit akartam még hozzátenni!
Köszönöm, hogy elküldted! :D
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum