A Csillagbirodalom trafikjai


Létrehozva: 2013. május 16. 16:12:24 | Megtekintve: 1587x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. május 16. 16:28:06 [Fery]


Szerző: Fery
Csillagkirály elvtárs, csillogó szemekkel nézi birodalmát, hodálynyi trónterme magányosságából. Nézelődvén, körbe-körbe, megakad a szeme egy füstölgő kéményen. Felcsillanó szemmel nézi, a bodoran szálló gomolyagokat, majd agyában formálódni kezd a nagy terv. Odabaktat a kis asztalhoz, mely híven hordozza hátán a Whisky-jét, meg a szivardobozát. Pohár csörög, gyújtó zörög, a füst a Whisky-re száll, rágyújtott a király. Karikát formáló füstfelhő mögül bukkan elő ismét a terv. Mire a pohár végére ér, megszületik az ötlet, és a kiforró idea mosolyt csal morcos arcára.

Szalajt is rögtön a csillagtitkár után, nehogy kiessenek a gondolatok szellős koponyájából. Mire megérkezik a remegő titkár, kész a részletek kifundálásával is.
- Na most figyelj, alattvaló. Most jön az évszázad trükkje, a csillagbirodalom eddigi legnagyobb ötlete. Ezután, csak mi fogunk dohányt árulni.
A csillagtitkár arcára kiülő félvad vigyorból, tisztán látszott, hogy elsőre nem ragadt rá a Főnök lelkesedése...
- Na látom, nem érted. Pedig egyszerű s egyben nagyszerű az ötlet. Meghirdetünk egy pályázatot, amin természetesen leginkább a saját híveink fognak részt venni. Szépen kiosztjuk a koncessziókat, és mindenhol máshol, megtiltjuk a dohánytermékek kereskedelmét.
- De Főnök, lázongani fognak az emberek, hogy nem ott vehetik meg ahol akarják, hanem csak ott ahol mi mondjuk.
- Ejnye, te ütődött titkár, nem hallottad nemes elődöm, kedvenc szlogenjét....??? Tüntetgetnek egy kicsit, aztán majd szépen hazamennek. Hol érdekel ez engem ? Pár száz ember egy kicsit üvöltözik, oszt ha már fáj a torkuk hazamennek. Idáig úgy sem hallatszik el, s ha mégis, hát becsukom az ablakot.
- Értem én főnök, de mi ebben a nagy üzlet ? Ez még mindig homályos egy kicsit.
- Na, te sem a Vulkánon születtél, ökör alattvaló. Egyrészt egy kisebb településen lesz egy, esetleg két üzlet. Tehát annak a forgalma, kiteszi a teljes népesség forgalmát, adott helyen. Persze meg kell engedni, hogy áruljanak mást is. Például csokit, fagyit, mert akkor bemegy a gyerek is.
- Ez remek Főnök, de azért ez még nem akkora nyereség, amiért érdemes lenne ekkora felhajtást csinálni. Persze pár milliárdot biztos beszedünk, de az bejön máshogy is. - kételkedik a titkár, bár alig meri ellenérveit felhozni.
- Na gyújts rá - lök neki a Csillagkirály kegyesen egy szivart - Hátha ez világosságot gyújt, csökött agyadban. Na, szóval, minden településen, minden város, minden kerületében, a mi boltjaink lesznek. Eddig tiszta ?
- Természetesen Főnök, ismétlem Főnök, értem én a Te pengeéles logikádat.
- Na más se hiányzott, mint a hajlongásod....Ha tized annyi eszed lenne, mint amennyire segget tudsz nyalni, már tényleg vitted volna valamire. De így, még egy trafikot sem merek neked kiutalni...
- Bocsánat főnök, nem akartam megzavarni - Fújja ki mélyről, idegesen a kegyesen odalökött szivar füstjét.
- Na, akkor folytatnám. Ezekben a boltokban, mind a híveink ülnek. Olyanok lesznek, mint pártunk előretolt helyőrségei. Egy üzletet ma már fel kell szerelni, biztonsági kamerával. Az vesz képet, hangot. Ezeket szépen a híveink feltöltik, ide a mi szervereinkre, és mindent tudni fogunk ami Csillagbirodalmamban zajlik. Ezekben a boltokban az emberek nemcsak vásárolnak, megehetik a csokit, a fagyit, közben beszélgethetnek. És erről mi mindig tudni fogunk, felmérhetjük az emberek hangulatát. Ezenkívül, kiakaszthatjuk a Csillagbirodalmi Együttműködést, lehet agitációs propaganda munkát folytatni. Megismerhetjük az emberek gyenge pontjait. Ezek mind olyan információk, amit így simán be tudunk szerezni. Sőt reklámozhatjuk a rezsicsökkentést, a Csillagbirodalom hatalmas teljesítményét, az ÉN uralkodásom alatt.
- Főnök, Te zseni vagy erre nem is gondoltam, hiszen ez százszor annyit ér, mint pár tetves trafik....- Álmélkodik a titkár, Főnöke zsenialitásán.
- Na érted már agyalágyula ? Ez itten a nagy terv. Ami bevétel meg bejön a trafikokon, azt szépen elköthetjük a trafikok informatikai rendszerére, ami aztán hegyekbe szállítja nekünk az emberekről az adatok tömkelegét. Na ugorj, van mit csinálnod. Előkészíteni a törvényeket, pályázatokat, kiválogatni híveinket. Hadd füstöljön az ország népe....

De csak a mi trafikjainkból...

Kulcsszavak: Csillagbirodalom, trafik


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2013. május 16. 17:11:05Válasz
Így múlik majd a világ dicsősége!!! Egyszer az ő napjuk sem fog többé világítani és talán majd lesz annyi vér a kedves honfitársaink pucájában, hogy kimondják végre az a szót, hogy:ELÉG!!!!!!
És soha többé őrült diktátor az őrült seggnyalóival!
És akkor füstölöghetnek a saját trafikjuk tüzénél, szép kormosra!!!
Vagy a főnök már most is kormos????
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum