Ellenállt az ellenállás napja


Létrehozva: 2014. szeptember 7. 14:42:40 | Megtekintve: 2741x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2014. szeptember 7. 22:47:29 []


Szerző: Fery
Az ellenállás napján, kiült a döbbenet az arcomra. A Demokratikus Koalíció rendezvényén mintegy ezer ember, az Ország Gyűlése Mozgalom Kossuth téri rendezvényén néhány száz résztvevő volt mindössze.
Döbbenetesen kevés egy majd 2 milliós fővárosban, egy a nincstelenségbe, kilakoltatásokba, hajléktalanságba taszított országban.

Ha csak azt nézzük, hogy hányan dolgoznak éhbérért, megalázó körülmények között közmunkásként, hány munkanélkülinek szúrják ki a szemét még megalázóbb 22800.-Ft-al...
Hány embernek szűnt meg a munkahelye a kormány gazdaságpolitikája miatt, hányan rettegnek a még a Facebook-on is kimondani egy véleményt, rettegve a retorziótól, hány embernek nyúlták le a magán nyugdíj megtakarítását, kiszúrva a szemüket egy nevetséges összeggel, hány embert tettek tönkre, hány embert........Sorolhatnám. Több millió embert.

Ha a fentieket összeszámolom, akkor a megjelentek száma gyakorlatilag, 0 százalék. NULLA SZÁZALÉK. Na, ez a döbbenet.

Mintha a normális élet és a demokrácia, a jogállam, a fékek és ellensúlyok rendszere, az Alkotmány, egy hiteles és valós Alkotmány Bíróság, egy demokratikus kormány, egy két milliós fővárosban mindössze 1500 embert érdekelne...

Rengeteg vidékit megértek, nincs keret az utazásra, hiszen ez a kormány nem véletlen emelte a benzinárat az egekig. Ez az elégedetlen elszegényített réteg röghöz kötésének egyik legegyszerűbb módja. Egész egyszerűen nem tudják megfizetni az utazást. Mint ahogy többek között, sokszor én sem.
De ez a létszám, önmagában egy kétmilliós fővároshoz képest is gyakorlatilag nulla. Persze ha belegondolunk abba, hogy már a választások is érdektelenségbe fulladtak, talán valamilyen szinten még érthető is.
De azért nem ártana megtalálni ennek a rettenetes érdektelenségnek az okát. Nem kéne elfelejteni, hogy a vérbeli Fidesz szavazókat, mintegy majd 2 millió embert, Orbán úgy mozgatja ahogy akarja. Csak csettint és mennek szavazni, békemenetelni, vagy meghallgatni a szent beszédét.

A teljes ellenzék, a civilek, a pártok, összesen nem tudnak megmozdítani százezer embert. Sajnos ez a helyzet....

Bele kellene gondolni ennek okaiba, és levonni a megfelelő konzekvenciákat. Mert különben nem lesz változás. Mik is lehetnek az okok...??? Ez egy nagyon összetett társadalmi probléma.

Egyrészt az, hogy Fidesz gyakorlatilag zsebre tette a média jó részét, azokból nem más lett, mint a kormány szócsöve. Nem véletlen, hogy a digitális átálláskor osztogatták a dekódereket boldog-boldogtalannak aki nem tudta megfizetni, hiszen egyébként nem tudta volna nézni a királyi szócsövet, Orbán Viktor szent beszédeit.
Folyik a médiából, a vízcsapból is a Rezsicsökkentés, a Magyarország jobban teljesít. Na, meg a Gyurcsány és az emútnyócév. Még mindig zeng és még mindig meg is eszik az emberek. Csak azt a pici apróságot nem veszik észre, hogy négy éve a Fidesz kormányoz. És elhiszik, megeszik, mert azért látszat eredményeket fel tud mutatni Viktor. Például. hogy Magyarország kikerült a túlzott deficit eljárás alól.
Persze, azt az apróságot már elfelejtette reklámozni, hogy milyen áron....
Arról nem szól a hírfolyam, hogy több millió ember elszegényedése, életminőségének drasztikus romlása árán. Többéves kórházi várólisták árán, 40 féle új adóval megterhelve az ország, egyre szegényedő állampolgárait. Erről nem szól a fáma, csak a dicsőítésről. És emberek tömege hiszi el, mert nem tud, na meg sokan nem is akarnak máshonnan tájékozódni.

A többi részében, kőkeményen benne vannak az ellenzéki pártok is. Egyrészt 2010 -2014 között szinte semmit sem csináltak. A választások előtt pár hónappal kezdtek el kapkodni. És megakarták győzni az embereket, hogy nyerhetnek. Ez volt az ellenzék nagy hazugsága. Esélyük sem volt a győzelemre, és ezt pontosan tudták. De kellettek a baloldali szavazatok, hiszen be akartak kerülni a parlamentbe, a húsos fazék közelébe.
Egymást ölték az összefogás helyett, holott Orbán választási törvénye a világossá tette, hogy csakis egy emberként összefogva, félretéve a vélt és valós sérelmeket, lehet Viktort legyőzni.
Ehelyett az Mszp, megetette Bajnait, bevitte szépen az erdőbe, majd megpróbált Gyurcsányt megzsarolva jobb pozíciót kiharcolni saját magának. Azon ment a háború, hogy ki legyen a vezérürü, a szavazók meg le voltak sz@rva.

Tömegek fordultak el a pártoktól, mikor felismerték, hogy a társadalom nem is érdekli őket, mikor kiderült, hogy csak zsíros pozíciókra hajtanak. Egyedül Gyurcsány volt akkoriban, aki kijelentette, hogy nem akar miniszterelnök lenni, bár utóbb azért ő is okozott rendesen csalódást, mikor az elbukott választáskor, bőven eléggé boldog volt a DK néhány képviselői helyével, és nemigen érdekelte az elbukott választás. Persze valószínűleg tudta, hogy esélyük a győzelemre pont annyi, mint gyalog eljutni a Holdra...

Az érdektelenség további okait abban látom, hogy az elmúlt évek demonstrációi, az égegyadta világon semmit sem értek, semmiféle kézzel fogható, felmutatható eredménye nem volt egyiknek sem. SEMMI.
Mi a fenének menjenek az emberek az utcára azért, hogy elálldogálnak ott néhány órát, meghallgatnak néhány túl optimista beszédet, szidják egy kicsit a jelenlegi hatalmat, aztán közlik, hogy menjetek békével. És másnap harmadnap kiderül, hogy semmi eredmény. Ezért nincs értelme kimenni, pláne vidékről utazni, mert aranyárban van az utazás.

Ezek a demók is megalapozták a későbbiek sikertelenségét. Tömegek állítják, meggyőződéssel, hogy nincs értelme tüntetni, mert eredménytelen, nincs értelme szavazni menni mert eredménytelen. Hogy mindegy kire szavaznak, úgyis csak lop mindegyik.

Hiteltelenné vélt a politika. Teljesen hiteltelenné. Jelenleg olyan politikus a palettán nincs, aki ne hibázott volna az elmúlt évtizedekben. És az emberek emlékeznek rá, igen nagy a megbocsájtásra képtelen rétege az országnak.

Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy az elmúlt évtizedek politikusait egy az egyben le kellene cserélni, mert az ország nagy részének elveszett a bizalma. Ezzel a gárdával, szerintem már nem lehet nyerni.
Más tészta, hogy nekem - legnagyobb sajnálatomra - az a meggyőződésem, hogy Orbán Viktort választáson nem lehet megverni. Az országgyűlési választáson, mindössze 27%, azaz a választók egynegyede szavazott rájuk. Ebből, lett 2/3-ad, hála a Viktorék által kitalált és törvénybe iktatott választási rendszernek.
Persze az optimizmus azért elültet némi kételyt az emberbe. Hátha mégis lehet. De ahhoz egy ellenzéknek meg kellene szólítani a választástól távol maradó tömegeket, bizalmat ébreszteni bennük, és megnyerni a szavazatukat.
A jelenlegi ellenzéket erre én abszolút képtelennek tartom.

Még valami. Elég sok helyen vagyok ott, különböző FaceBook csoportokban. Látom mit művelnek emberek, civilek. És félek. Tömegek nem ismerik a demokrácia fogalmát, tömegeknek nincs semmiféle elképzelése a szabad vélemény nyilvánítás fogalmáról.

Csinál valaki egy demokrata csoportot, majd elkezdenek beszélgetni. egyszer csak bekerül egy nem tetsző, vagy éppen nem tetsző helyről egy cikk, egy más vélemény. És kitör a háború. Le kell törölni, ki kell rúgni az ilyen tagot, mert ez rohadt szemétláda...
Holott semmi mást nem tett, mint a szólás szabadság jegyében feltette a véleményét. Lehurrogják, kivágják mint a macskát sz@rni...
Ha megbántja valaki a szeretett politikust, repül a véleményével együtt, ha csoport gazdájával ellenkezik a véleménye, akkor szintén. A sok száz ilyen csoport közül, egy kezemen tudom megszámolni a valóban demokrata csapatokat, ahol retorziók nélkül akkor is elmondhatom a véleményem, ha ellenkezik a többségével, netán az imádott politikuséval.
Megdöbbentem például egy csapatban azon, egy cikk kapcsán elítélték valakit, aki kirúgott egy embert a munkahelyéről, ellenzéki gondolkodása miatt. Nem sokkal később valaki mondott egy csúnyát egy ellenzéki politikusra, és azonnal kirúgták a csoportból. Na itt kész is lettem. Mert a Fidesz diktatúrát épít, nem is csodálkozom azon, hogy minden ellenzéki gondolkodású embertől, saját érdekükben meg akarnak szabadulni.
De hogy egy demokrata, kirúgjon egy másik demokratát valahonnan a véleménye miatt, az nonszensz.
És azt hiszem ebből is levonhatjuk azt a konzekvenciát, miszerint még rengeteget kell tanulni a demokráciáról. Tolerálni más véleményét.
És itt vetődik fel a társadalom problémája. Rosszul vagyok, mikor azt hallom, hogy csak a Gyurcsány, vagy csak a DK, csak a Bajnai, na meg csak az MSZP....meg a csak mit tudom én ki hozhat demokráciát az országba.
Épp eleget hallgattam azt, hogy csak a Fidesz, csak Orbán.
A demokrácia a többpártrendszerről, a pluralizmusról szól, nem pedig a csak a Gyurcsány, csak a Bajnai, csak a mit tudom én kiről. Vezérürük után megyünk, megutáljuk barátainkat mert másik Istent imádnak, vagy egyszerűen csak másik vezért favorizálnak. Töröljük ezért ismerőseink közül azokat is, akikkel jó barátságban voltunk, sőt sokszor még rokonokat is.

És ez borzasztó, hogy barátokat, családokat választ szét egy-egy politikus imádata. Úgy nézem, nem járt még le a hamis Istenek kora. És addig, amíg egymással nem tudnak e társadalom tagjai megegyezni, addig ne is akarjunk demokráciát.
Amíg állítólagos demokraták, képtelenek tolerálni másik demokraták véleményét, addig felejtsük is el a demokráciát, mert amíg ez a társadalom nem tud egységesen fellépni a diktatúra ellen, addig itt diktatúra lesz.
Nincs mese. Ha egyszer valahogy, mégiscsak le lehet Orbán Viktort békésen győzni, az csak egyetlen módon lehetséges....

Ha mindazon emberek, akik ellenzékinek vallják magukat, egy emberként fordulnak a diktatúra ellen, félretéve az összes valódi és vélt sérelmet....
Az Emberek, a Pártok, a Civil szervezetek....Egyszóval mindenki.

Mert ha nem, akkor...

Akkor vagy Viktor uralkodik amíg él, vagy háború lesz. Polgárháború.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2014. szeptember 7. 19:10:31Válasz
Ferikém, megint megírtad! Nem csak az én véleményem ez, hanem sokunké!
Sokszor csak pillogok, hogy ilyen-olyan tüntetést, nagygyűlést szerveznek, ahol alig vannak. Az ok pedig tényleg egyszerű: Pesten nem mozdulnak, vidékről meg nem tudnak mozdulni. Én tudnék, de: tele a hócipőm azzal, hogy elmegyek 200 km-re, örömmel, lelkesen, aztán hallok pár lózungot és menjek haza békével, mint a Mari néni a miséről!
A másik: azt érzem, hogy fontos csak addig vagyok az ellenzéki pártoknak, amíg odaadom az aláírásom, vagy a szavazatom, aztán a nagy nihil! Mindenen hallgatnak, nincsen semmi programjuk, ha van is valami, azt megismerni csak innen-onnan lehet, de az a dolog is összecsapott és lelketlen! És ezek a rablók tehetnek bármit, azon se ütközik meg egyik sem! Akkor miért várják, hogy én és a hozzám hasonlók menjenek és ültessék őket a bársonyszékbe??? Hát többé nem fogom! Inkább maradok itthon, mert szavazni sem érdemes elmenni!
Nálunk azt hiszem, hogy a Jobbik fog tarolni, mert a városnak kezd elege lenni a narancsok hízásából és a jobbikosokon kívül nem áll ki másik alternatíva. Most akkor miért menjek és szavazzak???
Miért utazzak oda-vissza 400 km-t??????
Ezekért?????
Itt rend csak akkor lesz, ha annyira elkeseredik már a magamfajta szegényebb réteg, hogy kapát, kaszát és egyéb fegyvert fog, aztán adj neki!
Ez várható, ki fogják belőlünk ezt is facsarni, mint a zsírunkat!
Ami meg a csoportokat illeti, hát egyre telik ezektől is a poharam! A múlt héten már ott tartottam, hogy fogom magam és kilépek én mindenhonnét!
Rájöttem, hogy akkor van békességem, ha zenét hallgatok vagy szép képeket nézek! És pár barátom írását olvasgatom, igaz néha akkor is kikattog a biztosítékom, de nem a barátom véleménye miatt, hanem a téma, vagy a helyzet miatt!
Hát ez van Feri! Megírtam! :D :D
HF2014. szeptember 7. 20:19:15Válasz
Nyilván még nem fáj eléggé!
marika.ani@gmail.com2014. szeptember 14. 19:03:50Válasz
Tudod, mi a legszomorúbb? Hogy elégedettek ezzel az 1 ezer fő körüli részvétellel. Mást is írnék még, ha tudnám, hogy kéne leszedni innen az email-emet. Mégis. :) Ja, meg más felh. név kéne...
Fery2014. szeptember 14. 19:17:05Válasz
A felhasználónévhez azt írsz amit akarsz. Csak ne a E-mail címet, azt a másikba írd és nem jelenik meg....
Che2014. október 4. 12:34:06Válasz
Talán tanulmányozni kellene a földalatti mozgalmak működését vagy a kommunisták munkáját a német megszállás idején. Mert ha valaki elhiszi,hogy az interneten lehet milliókat toborozni és megszervezni az ellenállást, az nagyobbat téved mint a mostani politikai elit !
katalinka2015. február 1. 10:35:20Válasz
Ez a megoldás - előbb lebontani a diktatúrát, utána megvalósítani a 89-es alkotmányban lefektetett népszuverenitás alapján visszaállított önrendelkezésünk alapján a néphatalmat. 7 részes videosorozat Geri Tiborral, arról, hogy miképpen lehet megvalósítani a diktatúra lebontása után az EGÉSZ nép hatalmán alapuló társadalmi rendszert:
Egységfront és alkotmányos válság 1 https://www.youtube.com/watch?v=OpskArC7u10
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum