Kis lépés ez Schmitt Pálnak


Létrehozva: 2012. április 2. 14:24:04 | Megtekintve: 2484x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. április 5. 15:46:48 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Lemondott Schmitt Pál, Magyarország Köztársasági Elnöke...

Első körben arra gondoltam, van ez akkora győzelem, hogy pezsgőt bontsak. Hiszen egy háború sok kis csatából áll, és egy nagyon komoly csatát nyertek most ennek az országnak a polgárai. Nem szabad ez mellett elmenni, mert ez nagyon komoly ügy ahhoz, hogy csakúgy elkönyveljük. Persze tisztában vagyok azzal, hogy ez csak látszat győzelem, de óriási morális értéke van. Értéket ad annak, hogy megtanulják a politikusok, hogy nem lehet csalni a végtelenségig, mert az igazság kiderül. Ugyanis ilyen a természete. Nem lehet megtenni mindent, pláne manapság, mert a nyilvánosság fegyver. Fegyvere az ellenzéknek, muníciónak meg ott vannak a felszínre került, kiderülő disznóságok, hazugságok. Ma már nem lehet ezek elöl elbújni. Sőt tovább megyek. Ma már, mint a mellékelt ábra mutatja az is kevés, hogy ha a médiát zsebre tesszük. Az internetes hírcsatornák világában, ennek a Doktori disszertációnak az ügye viharos gyorsasággal futott végig.

Győzelmet aratva.

Egy ország várta ezt hírt, egy ország mely már nem reménykedett semmi jóban. Természetesen tudjuk pontosan, hogy nem azért mondott le, mert olyan becsületes, gerinces államférfi. Akkor el sem jut idáig. 

Ha jobban belegondolunk, ez nem lemondás volt Schmitt Pál részéről, hanem egy megalázott, megvert kutya elkullogása. Szégyenét nem tudván hordozni, eloldalgott. De mint mindnyájan tudjuk, még ezt sem magától tette. A Fidesz, a párt érdekei mondatták ki vele az ominózus szavakat, mivel a botrány már olyan szintre dagadt, amely komolyan veszélyeztette Orbán Viktor pozícióját, hatalmát és inkább tőle szabadultak meg, mint a hatalomtól. Szánalmas, hogy eljuthat idáig egy ország. Szánalmas, hogy a Köztársaság Elnöke sem tud a politikai és a párt érdekeken felülemelkedni, még a lemondásában sem. 

De azért, fel fogom bontani azt a pezsgőt. Mert bármennyi negatív felhangja is van ennek a győzelemnek, nekünk ez akkor is győzelem. És komoly erőt kell hogy adjon az elkövetkezendő csatákhoz. Mert a nagyja még hátra van.

Egyelőre nem tudjuk ki lesz az utódja, de biztos vagyok abban, hogy csak és kizárólag a Fidesz köreiből kerülhet ki. Hiszen a kormánynak csak egy aláíróbiztos kell, nem pedig Köztársasági Elnök. De a következő is jobb ha tudja. Ha egyszer fogást talál rajta a nyilvánosság, akkor megmarja. Egy pitbull zárt harapásának szívósságával, egy dobermann ravaszságával és egy tigris fogaival. Egyszóval jó lesz vigyázni, lassan számolni kell az ellenzékkel, az utca emberével. Mert harap.

Igaz, nem szabad ezt a győzelmet túlértékelni....De alul sem. Megvan ennek a maga helye, ebben a harcban. De jelen pillanatban azért győzhettünk, mert az igazság mellettünk állt. Mint már oly sokszor tapasztalhattuk, ez általában csak a mesékben van így. A mesékben mindig győz az igazság és a gonosz megbűnhődik. De a valóság az esetek többségében rácáfol a mesékre. Ezért is van komoly értéke ennek győzelemnek. És tovább kell menni ezen az úton, oldalunkon az igazsággal. Mert az mellettünk áll, ez most nagyon szemléletesen, nagyon karakán módon derült ki.

De nem pihenhetünk meg. Harcolni kell továbbra is a demokráciáért, a szabadságért. Lesben állni, nyakon csípni a hazugságokat, lehetetlenné tenni a hazudozók életét, hogy kivert kutyaként elkullogjanak.

Ettől a pillanattól kezdve erőt kell adjon az, hogy elértünk valamit, ami nagyon nagy érvágás a kormánynak. Igaz, hogy csak morális értelemben, de az sem kevés. Meg kell hogy értse a kormány, hogy a nép nem viccel. Harcol.

Életet akar, szabadságot akar, DEMOKRÁCIÁT akar.

Kulcsszavak: Schmitt, lemondás


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

TibornedrFerenczy2012. április 2. 15:23:06Válasz
Látom nem olvastad még Bayer jegyzetét, (Magyar Hírlap). Szerinte a bal oldal hikál. Vegyél be egy Daedalont és próbáld elolvasni, nekem is sikerült.:)
Picike2012. április 2. 20:00:00Válasz
Igazad van megint Feri! Győzelem, ami okot adna az ünneplésre! Nem nagy, csak akkora, hogy megrendült tőle gojostol, meg szerintem a főgonosz is! És tovább kell harcolnunk, de összefogva, nem egyenként! És élni akarunk, mindenki, nem csak ők! Köszi ezt is!:))
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum