Parlamenti barikádok


Létrehozva: 2012. március 23. 09:13:35 | Megtekintve: 4282x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. március 23. 14:12:06 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Eszem, f@szom megáll... Elsőre rögtön Ford Fairlane örökbecsű dumája ugrik be a legújabb őrületről.

Fegyveres parlamenti házőrség. Gondolom nem a hupikék törpikék szabadcsapatából fogják verbuválni, hanem kőkemény terror elhárító legényeknek lesz a feladata a renitens képviselők kivezetése az ülésteremből. Azért ez mindjárt felvet néhány alapvető problémát. Kolláth György szavaival élve, hol is élünk tulajdonképpen...??? Jöhetnek a vizesárkok, golyóálló mellvédek, az ország házában...??? 

Szégyenletes, szánalmas. Igazság szerint nem is lehet olyan degradáló jelzőt találni, ami valóba illene rá. A félelem, és az emberi aljasság legmélyebb bugyrai. 

Mert nekem ez valami huszadrangú banánköztársaság diktatúrájának tűnik, hiszen fegyvertelen képviselőket vegzálni fegyveres őrséggel kicsit keménynek tűnik. Érdekes lesz végignézni, mikor szép szál izmos legények, talpig fegyverben, kivezetnek egy 60 kilós roppant veszélyes ellenzéki képviselő asszonyt a teremből. Ez igen, csettinthetnénk rá, ez aztán a rend. Mit képzel az ellenzék, hogy meg akar szólalni egy parlamentben ahol a Fidesz van többségben. Ott aztán kuss, pofa súlyba és lehet lapítani az ülésen.

Ez azért nem gyenge. Valami döbbenetes módon harapózik el kormány köreiben a félelem. A Fidesz 2/3-os többsége 263 képviselővel van jelen a parlamentben, akik jelenleg olyan szinten rettegnek 123 a végtelenségig megosztott ellenzéki képviselőtől, hogy fegyveres házőrséget kell létrehozni, a Fidesz képviselő csoport gatyájának tisztán tartására. Ez azért ott van. Arról már nem is beszélve, hogy gondolom nem azért hozzák létre, hogy a saját renitens képviselőiket kivezessék, bár amennyi eszetlen rendeletet meghoztak mostanában, nem lepne meg ha Kövér kivezettetné Matolcsyt az ülésteremből, mert nem tudja, hogy éppen hová néz. Vagy akár LézerBrokkoli nagyságos urat, aki addig rakta kockáról kockára a lóvét, hogy a házelnök már nem tudott dobni vele egy hatost. De ettől valahogy nem tartok igazán...

Persze gondolom nem ez lesz az általános forgatókönyv. Morális háború az ellenzék ellen, fegyveres támogatással. Arról már nem is beszélve, hogy egy állítólagos demokráciában mi szükség lenne ilyesmire...???  Semmi az égegyadta világon, egy parlamentnek ki kellene vívnia a saját tiszteletét, természetesnek venni, hogy az ország legfelső házában tisztességes módon, emberként kell viselkedni. És akkor egy ilyen fegyveres őrségre nincs, és nem is lehet szükség. De erről szó sincs. Ez a hadsereg csak és kizárólag a megfélemlítést szolgálja. A Fidesz félelme fogja táplálni az ellenzék iránti gyűlölettel, és az adófizetők pénzén fogják fenntartani. Mert erre van pénz. A demokratikus intézményrendszer lebontására mindig kerül valahonnan.  

Ha végignézzük a listáját annak mi is lehet renitens viselkedés a tisztelt házban, akkor is gondolom a Fidesz javára billen a mérleg. Gondolom ha valamelyik Fideszes képviselő előránt a zsebéből egy interkontinentális ballisztikus rakétát, és lerombolja vele fél Budapestet, ez nem számít komoly kihágásnak, viszont ha egy ellenzéki képviselő, tüsszentés előtt, hirtelen nyúl a zsebébe, orra elleni fegyverként előrántva a papírzsepit, az azonnali megtorlásra számíthat a házelnök fegyveres testőrsége részéről. Szóval van némi képem arról, hogy igazán mire is lesz jó egy ilyen testőrség.

Például az ellenzéki képviselők szavazati jogának burkolt megvonására. Mert ha éppen kevés kormánypárti többség tartózkodik az ülésteremben, akkor csak ki kell vezetni pár ellenzéki képviselőt és máris megvan a szavazáshoz szükséges többség.

És mindezt fegyverrel, gumibottal. Törvényesen. Eszem, f@szom megáll...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

margaretta042012. március 23. 10:02:51Válasz
Fegyveres parlamenti házőrség. Nagyon félti az életét Orbán. De talán rá jött van is miért? Vagy csak nem volt minden barátnak munkahelye, hadd menjenek a milliárdok, az embereknek nincs munkahelye, de neki még étel kostoló is kell, úgy félti az életét. Igérni, hazugsággal hatalmat szerezni, NEM DICSŐSÉG !!!
Picike2012. március 23. 13:33:27Válasz
Ezen megállt az én eszem is! Amásik csak azért nem, mert nincs! Undorító, vérlázító, amit csinálnak!! DE: a rosszban a jó, hogy félnek!! NAGYON FÉLNEK!!! Van miért és ez kísérje őket éjjel és nappal, mindenhová!!!
VtSoftware2012. március 23. 14:10:08Válasz
Megfélemlítés az egész... aranyooos.
Így merjen megszólalni bárki...
borbala2012. július 17. 02:49:56Válasz
Eszmeletlenul jo iras...a 'megfelemlites' modszerenek tokeletes elemzese az altalad megszokott fordulatos, gordulekeny humorral.
Emlekszem olyanra, hogy a 80-as evekben az NSZK-ban peldaul egy 'szocial demokrata' kepviselo hozzavagott egy piros festekes dobozt a 'birodalmi sashoz' mergeben es idobe telt, mire valahonnan osszekapartak valami teremort, hogy rendre utasitsa....Sot a kelet azsiai parlamentekben rendszeresen lepofozzak egymast a kepviselok, a noszemelyek meg egymas hajat tepik , mint a varosligeti szajhak...mert sehol nincs keznel egy 'kommando', hogy a 'rendbontokat megfegyelmezze...Igazad van Fery a magyar parlamentben mar tuszenteni sem lehet a bilincsbe veres veszelye nelkul. ELJEN a szabadsag!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum