Szemet-szemért, fogat-fogért


Létrehozva: 2012. július 16. 21:30:40 | Megtekintve: 2988x | Kategória: Mindenféle | Utolsó módosítás: 2014. május 12. 21:29:47 []


Szerző: Fery
Döbbenettel olvastam Bándy Katalin halálhírét. Egy ilyen szörnyű gyilkosság, valóban letaglózza az embert, hiszen mikor fiatalok halnak meg, mikor szülők temetik el a gyerekeiket, az valóban borzalmas. Át tudom érezni a család fájdalmát. Pontosan tudom mit éreznek. Sajnos én a nővéremet temettem el 23 éves korában 1970-ben. Nincs arra szó, amit éreznek. Csak az üresség, a nihil és a kérdés, hogy miért..
Csak ez marad. És sokszor a bosszúvágy. Hogy aki elvette az életét, az fizessen. Akár az életével is. És fizetni is fog, mert állítólag el is fogták. Egy cigány fiatalember, a feltételezett elkövető. Egyenlőre feltételezett, hiszen az ártatlanság vélelme neki is jár, hiszen nincs bizonyítva a bűnössége, csak elfogtak valakit, aki alaposan gyanúsítható.

És ekkor döbbenten olvastam többféle médiában, közösségi oldalakon a fellángoló bosszúvágyról, a rasszizmusról, és halálbüntetés visszaköveteléséről. A bosszúvággyal még valamilyen formában egyet is értek, hiszen a tettes, megkapja a jól megérdemelt büntetést, és talán könnyebb lesz a hátramaradottaknak feldolgozni. Nem tudom biztosan, hogy valóban könnyebb lesz-e...

A rasszista indíttatással nem értek egyet. Döbbenettel olvastam, magukat demokratának tartott emberektől, hogy még a családjának sem kegyelmezne. Állítólag néhány éves a fia, mit tehet Ő az apja bűnéről, főleg, hogy még az sincs bizonyítva, hogy bűnös.

Nem azért ölt, mert cigány. Ha ölt, azt azért tette, mert egy rohadt gazember. Pláne ha Ő volt egyáltalán, és nem mellé nyúlt az igazságszolgáltatás, mint például a Móri mészárlás esetében.

És itt elérkeztünk ahhoz amivel magam részéről végképp nem értek egyet. A halálbüntetés. Klasszikus megfogalmazás szerint a halálbüntetés kizárja az utólagos jogorvoslat lehetőségét. Nem bízom sem a magyar bíróságok pártatlanságában, sem felkészültségében, sem pedig az állandóan pénz zavarban lévő rendőrség technikai felszereltségében. Vannak esetek amikor szinte lehetetlen korrekten bizonyítani az elkövetést. A másik az, hogy mint a móri mészárlás eklatáns példája is bizonyítja, hogy a magyar igazságszolgáltatás, bizony hajlamos arra, hogy rettenetesen rossz bűnügyi statisztikáját, megpróbálja felturbózni elhamarkodott ítéletekkel. Bizonyára nem a móri ügy az egyetlen.

Ilyen körülmények között pedig a halálbüntetés, gyilkosság. Nincs mese pontosan az, hiszen ha évekkel később kiderül hogy mégiscsak egy elkapkodott ítélet miatt végeztek ki egy ártatlan embert...Ki nézne az anyja szemébe...???

Elvenni egy ember életét, valóban borzalmas bűn. De az igazságszolgáltatás sem teheti meg, pontosan a nem száz százalékos bizonyíthatóság, az emberi hibahatár, a kapkodás, a gyors és eredmény orientált igazságszolgáltatás miatt.

És az utólagos jogorvoslat hiánya miatt. Ugyanis ha kiderül az évek során az ártatlansága, akkor nem támasztható fel. És aki ártatlanul elítélte, az is pontosan ugyanolyan gyilkosságot követ el, mint amiért elítélt egy ártatlan embert.

Nagyon remélem, hogy Bándy Katalin gyilkosa, megkapja jól megérdemelt büntetését. De az kapja aki ölt, és nem valaki más, akiből azért csinálnak bűnbakot, hogy az igazságszolgáltatás csillogása, messzire ragyogjon....



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

VtSoftware2012. július 16. 22:01:33Válasz
Evvel teljes mértékben csak egyetérteni lehet.
A halálbüntetés csak akkor lehetne "igazságos" ha egyértelműen tudva levő lenne a tettes kibenléte. Olyan pedig nagyon ritkán van... ha van.

Akire kiszabják a halálbüntetést és végrehajtják, azok a szüleitől azt a lehetőséget is elveszik hogy Ő maga megbocsáthasson a gyerekének... azt a terhet sem lehet könnyű viselni.
racine12012. július 16. 22:08:48Válasz
Eleve undorítónak találom, hogy a halála után celebet csinálnak egy nagyon szép, szimpatikus, okos fiatal lányból! Ő minden bizonnyal nem erre vágyott, és még az elkövető fotóját is osztják ezerrel. Gyilkos van és áldozat. A család fájdalma van, és nekik ugyanígy fájna ha bárki más lenne a gyilkos.
Fery2012. július 16. 22:11:10Válasz
Egyetértek, de még gyilkos sincs. Akinek fotóját osztogatják ezerrel, és legyilkosozzák, az csak gyanúsítható, még nincs bizonyítva a bűnössége...
borbala2012. július 17. 02:05:16Válasz
Ami történt az tényleg egy tragédia a család számára és minden jó érzésű emberben felháborodást és döbbenetet ébreszt, ami természetes. Ami azonban nem természetes az a mérhetetlen gyűlölködési és acsarkodási hullám, ami, mint egy "özönvíz" elárasztotta a netet... szinte alig hozható kapcsolatba a gyilkossággal magával. Emberek egymast marcangolva, cigányoznak, "politizálnak" gyűlölik egymást. 13 ezren felüli megosztást láttam csak egy képről, ami kimondottan fajgyűlölő és vérszomjas! A gyanusított kisfiáról írt "szadista" véleményezést több százan "lájkolták", míg azt, ami egy ártatlan gyermek védelmére kelt csak néhányan... Ez a szörnyű gyilkosság okot adott arra, hogy emberek nyíltan mocskolhassák egymást és ezáltal, nem "igazságot" követelnek ennek a gyönyörű fiatal leány életének elvesztése miatt, hanem megbecstelenítik még jobban... ahogy vérszomjasan a saját feltörni készulő vadállatiasságukat ordítják a világhálón szerte szét. SZÉGYEN!
VtSoftware2012. július 17. 12:20:06Válasz
"vadállatiasságukat ordítják a világhálón szerte szét"
Persze, megtehetik, mert az internet (egymás között) arctalan. Nem kell odatenned magad, nem állsz az illetővel szemtől szembe.
Erre ennyi magyarázat lehet. Az interneten mindenki úgy érzi, hogy őt nem lehet megtalálni.
(Az hogy ez nem így van, az már más tészta...)
MarikaFeherne2012. július 17. 04:47:59Válasz
Borzalmas trgédia, féjdalom a családnak. Jó dolog a face, de az emberek a bosszúvágyukkal egymást turbózzák kommentjeikkel, a fénykép osztogatásával. Felnőtt embereknek (bocs) több eszük lehetne, és előre nem kelene gyilkosnak elkönyvelni. Részvétem a családnak.
baka2012. július 17. 09:21:26Válasz
Sziasztok! Lehet, senkit nem érdekel, de szeretném leírni a véleményemet. A fentiekkel részben egyetértek. Még nem kell gyilkosnak nevezni, de előzőleg rablás miatt 6 évet ült...De nekem olyan szaga van a dolognak, hogy már megint felfújtak egy ügyet (sajnálom ezt az egészet), amiből cigánykérdést csinálnak, közben senki sem beszél a hajógyári szigeten eltűnt fiatalokról. Senki sem beszél a felsővezetők bűnösségéről, hogy mennyi ügyet tusoltak el. Olvassatok utána, hány szülő van még a mai napig is, akik onnan eltűnt gyermekeiket hazavárják. És az elkövetők nem cigányok voltak, hanem magyarok. Ezért miért nincsenek az emberek felháborodva? Ilyen szervektől várják, hogy vezessék vissza a halálbüntetést??? Egy ilyen mérvű hatalommal felruháznák ezeket a vezetőiket? Ahol, ha van pénzed, akkor akár ártatlan is lehetsz? Ha nincs és mi bűnösnek találunk (ártatlan vagy), akkor dögölj meg? Az emberek nagyon el vannak vakítva. Sajnos az a tapasztalatom, hogy mindenki nagyon fel van háborodva, és azt hiszik, ha lájkolgatnak, azzal mindent megoldanak. A magyar nép nagyon keserű és ezt a keserűséget, dühöt egymáson töltik ki. Nincs összetartás. Nem vagyok sem cigány, sem magyar párti, de a cigányok között van összetartás. Kesereg a magyar azon, hogy lassan ő lesz a kisebbség! Miért is? Mindenkinek saját lakás kell, jól fizető állás, diploma, aztán nagy nehezen, hitelekkel a nyakába, csak egy gyererket vállal be, hogy mindent megadhasson neki címszóval. Mi öten vagyunk testvérek. Szegénységben nőttünk fel, nem jártunk márkás cuccokban, de mindannyian felnőttünk, vannak normális értékrendjeink, céljaink... Sokszor hallottam már, ahogyan a nem cigány azt mondja a nagycsaládos nem cigányra: "Minek kell neki ennyi gyerek"? Nekünk is nagyon sok "barátunk" mondta: "albérletbe minek akarsz szülni?" És most ezek az emberek belefulladnak a lakástörlesztőbe. Ha megfigyeled, már nincsenek több generációs lakások. Mindenkinek saját és különálló kell, bármi áron! Nem tudnak együtt élni a szülőkkel, nem tudnak kompromisszumokat kötni. Ennyi lett volna röviden.
racine12012. július 17. 10:13:35Válasz
Bocs így van Feri! Gyanúsított van. Gyilkos is van, akár ő volt akár nem, hiszen Katát megölték. Nagyon durva ami ebben az országban megy. Saját magunk gerjesztjük az indulatokat egymás ellen. Nálam van jó és rossz ember. Ennyi.
Fery2012. július 17. 10:36:24Válasz
Egyetértek.
Egyenlőre azon vagyok megdöbbenve, hogy elkapott a rendőrség valakit, aki alaposan gyanúsítható, és máris mindenki elkönyveli, rohadt cigány gyilkosnak...

De hadd kérdezzem meg, ha két hónap múlva kiderül véletlenül, hogy mellényúltak a rendőrök, akkor hányan mennek elnézést kérni, hogy gyilkosnak neveztek egy ártatlan embert...???
picike2012. július 17. 17:17:37Válasz
Csak most tudtam végigolvasni az írásodat Feri! Nagyon egyetértünk! Én is remélem, hogy az igazi gyilkost kapták el, állítólag már be is vallotta! Az életét nem venném el, nem! Azt nem én adtam, nincs hozzá jogom! De ha elkövette ezt a mocsok tettet, akkor bezárnám, örökre, mert a példák sokszor mutatják azt, hogy szabadulás után nagyon hamar újra kezdik a rablást, gyilkosságot! És olyan büntetést szabnék rá, hogy naponta el kelljen viselnie azt az erőszakot, amit ő követett el az áldozatán! Részvétem a szülőknek, akik elveszítettek egy okos és szép leányt, aki talán az életük végét bearanyozta volna! Béke poraira! És nálam sincs cigány, vagy magyar, hanem gazember van, meg EMBER!
VtSoftware2012. július 17. 20:53:48Válasz
Elnézést a kimaradásért... a háttérben jelenleg is gőzerővel folyik a munka.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum