Tapolca, a megfordult világ


Létrehozva: 2015. április 13. 11:04:05 | Megtekintve: 1218x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2015. április 13. 14:07:11 []


Szerző: Fery
Tapolcán nyert a Jobbik. A baloldal a fasorban sincs, ez már néhány választáson be is bizonyosodott....
De azért van itt más is. Nem lenne Jobbik, ha nem lenne igény rá. A Magyar mindig valahogy be tudott választani. Olyan elánnal tör előre a Jobbik, hogy nem lehet csak a pártok a hibája, igénye van az embereknek arra a fajta náci politikára amit a Jobbik űz.
Egyre nagyobb igény van a nacionalizmusra, a gyűlöletre, az antiszemitizmusra és a cigány, és meleg utálatra. Mert a Fidesz is meg a Jobbik is ellenségképet gyártott a győzelem érdekében, olyanokat tett a társadalom ellenségévé, akiket a legkönnyebb volt. A nacionalizmus égisze alatt a kisebbségek gyűlöletét nem volt nehéz kiváltani. És tömegek eszik ezt meg, mert sokkal könnyebb gyűlölködni mint gondolkozni.

Döbbenetes, hogy ilyen komoly igény van a Jobbik politikájára. Gyakorlatilag a baloldali pártok már sehol nincsenek,
külön-külön meg pláne nem. Visszaütött az öngyilkos egymás elleni háború, visszaütött a vetélkedés a bársonyszékekért.
És ha a Jobbik valamilyen módon hatalomra kerül, akkor a baloldalnak végleg vége. De még mindig nem ismerték fel a
veszélyt, ez a legérdekesebb a dologban. Mennek egy úton évek óta, észre sem véve, hogy a szakadék felé tartanak, észre
sem véve, hogy választók már régen elfordultak tőlük.
A Jobbik programot gyártott, rendet ígért. Mindent megígért...
Meg is kajálták a választók, főleg a Fideszről mostanában lemorzsolódott réteg. Mert a Fidesz rengeteg baromságából szinte
csak a Jobbik profitált. A csalódott választók, simán utat találtak Vonához. A Fidesz rengeteg választót vesztett mostanában, és ezek nem találtak utat a demokráciához. De befogadta őket a Jobbik nacionalizmusa, a cigány és zsidógyűlölete.

Persze, azért nehezen értem meg, hogy például a kémia kasztrálás ötlete, épeszű emberhez utat találjon. De úgy látszik ez
az ország, bármit képes befogadni, bármilyen eszmét képes magáévá tenni, csak hogy fenn tartsa azt a gyűlöletet, ami
mostanra már belerágta magát a lelkekbe...
A kurucinfó, a hídfőnet, csak úgy ontja magából a gyűlöletet, körülvesz, legyőz, utat talál a szívekbe. És ebből, hatalmasat profitál a Jobbik.
Persze, azért a választási törvény nem fog lehetőséget adni arra, hogy a Jobbik önállóan kormányozzon, hogy kormányra kerüljön. A Fidesz azért nem volt a saját ellensége, mikor megalkotta azt a választási törvényt, amivel tarolt 2014-ben.

Van benne egy passzus, ami lehetőséget ad arra, hogy a Köztársasági Elnök, nem csak a győztes, hanem a vesztes pártot is felkérheti kormányalakításra, ha képes összehozni a kormányzáshoz szükséges többséget. Ha veszít is a Fidesz, jön a Fidesz alapító Áder János, felkéri Orbán Viktort kormányalakításra, Aki a KDNP-vel, a Jobbikkal és az esetleg hozzájuk csapódó LMP-vel már képes lesz kormányképes többséget alkotni...

Kétségem sincs afelől, hogy Áder János kit fog felkérni. Szemernyi sem. Tehát abban, hogy a Jobbik a Fidesszel koalícióban kormányozni fog, szinte bizonyos vagyok. Mert a baloldal, képtelen magára találni, képtelen összeszedni magát. Képtelen alternatívát kínálni a választóknak, az emberekben ott lakozik a gyűlölet, az a gyűlölet amely piedesztálon tartja a Jobbik politikáját.
A rasszizmus, az antiszemitizmus melegágya már így is az ország, de egy kormány közelbe kerülő Jobbikos koalícióval, elszabadulhat a pokol. A gárda előlép rendfenntartó erővé, és kitörhet a magyar - cigány háború, ami nem sok jót hozhat ennek a pici országnak. És tovább mélyül a gyűlölet.
Tömegeket nem érdekel a demokrácia. Valahogy teljesen elferdült a magyarok gondolkodása, kimerül a nacionalizmusban, kimerül abban, hogy hiába vagyunk kicsiny nemzet, mi vagyunk a legerősebbek.
Orbán elkezdte viszonylag lájtosan ezt a politikát, és a Jobbik folytatja, betonkeményen, a zsidóüldözéssel, a cigány gyűlölettel, tömegek örömére.

A demokratáknak egyetlen esélye lenne, ha összefogva, képesek lennének előállni egy olyan programmal, amit el is hisznek, egy olyan mentalitással, amellyel képesek lennének maguk mellé állítani a passzív és a Fideszről lemorzsolódó tömegeket.
És ha az emberek, egyszer hajlandóak lesznek megérteni, hogy a gyűlölet nem vezet sehová, csak véres harcokhoz, könnyekhez...
Legnagyobb sajnálatomra, ebben a gyűlölttől megőrült országban, erre semmiféle esélyt nem látok...

És ha nem megy, akkor ezek lesznek a demokrácia végnapjai.

Kulcsszavak: Tapolca, választás, Jobbik


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2015. április 13. 11:41:46Válasz
Ferikém, mint mindig, igazat adok neked!
Mert az van! Mint helybeli, ahol az ősszel győzött a Jobbik, mert a fideszt annyian és annyira megutálták az emberek, hogy mindenhogyan váltottak volna, csak ez maradt! Nem volt szóbajöhető baloldali, vagy független jelölt, akire egyáltalán hallgattak volna a szavazók, vagy egyáltalán olyan program sem volt, ami miatt rájuk szavaztak volna, arról nem beszélve, hogy a kampányuk egyenlő volt a nullával! És jött a mostani szavazás! És úgy van, ahogy mondod, írod! A baloldal????? se programot nem tudott olyat adni, se a kampányuk nem volt olyan, hogy odafigyeljenek rá mind többen! És még egy valami is segítette a Jobbikot, az, hogy hihető ígéreteket tettek, ez az ember, aki a mi alpolgármesterünk, még nem veszítette el azt a tiszteletet, amit itt szerzett a városban azzal, hogy dolgozott a kórházban, tisztességgel, utána meg ő volt az első, aki felemelte a szavát azért, hogy maradjon meg a kórházunk, tüntetést szervezett, aláírásokat gyűjtött és ment, mint a golyó! Ezt nem felejtette el neki a körzetben sok ember, mert tényleg harcolt akkor! És a kampány, amiben itt volt a pártjuk vezére két hétig, itt lakott és amit hallottam sok embertől, ők nem sárdobálással foglalkoztak! Hát ezért tudtak ennyi szavazatot szerezni! És most lehet hülyézni az összes környékbelit, hogy nem gondolkodtak! De akkor a baloldal hol a jó Istenben volt??? És mindig hol a jó Istenben van, amikor nekik is kéne ezek miatt küzdeni, utcára vinni az embereket??? Hallgatnak, mint az a bizonyos a fűben!
Hát csak ennyit az okokról, tapolcai szemmel!
Megjegyzem, én nem szavaztam rájuk, a Pad Ferire szavaztam, de kevesen voltunk ezek szerint!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum