Állatfarm...2012


Létrehozva: 2012. február 21. 11:34:28 | Megtekintve: 3495x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. február 21. 18:03:08 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Meglepően érdekes vívmánya az orbáni diktatúrának, hogy függetlenül attól amibe éppen mászunk bele, egy-egy intézkedését mégsem lehet röhögés nélkül végig olvasni. Mulatunk a nyomorunkon, pedig sírni kéne rajta...

Felreppent a hír a legújabb elvetemült agyszüleményről. Egészítsük 47 ezer forintos csillagászati jövedelmüket állat tartással...))
Na ettől, én kész lettem mint a mateklecke, persze nem úgy mint az én gyerekeim matekleckéje. Eme majdnem virágzó ország lakosságának jó része városokban lakik. Nem tudom a kormányzat számolt-e ezzel, vagy egyáltalán felsejlett-e előttük egy városnak a látképe.
Beton és téglarengeteg. Persze lehet mondani, hogy nem arra gondoltak, de hát a 47 ropi, az a városban is 47 ropi. Akárhonnan nézem itt is, ott is kevés. Nem kicsit, nagyon...

Na kezdjük is csendes magányunkban végiggondolni a dolgot. Miféle állatokat tarthatnánk, egy városi lakásban, mondjuk egy kisebb, úgy tíz emeletes panelház erre rendeltetett helységeiben. Ugye, mivel az ember alapvetően kultúrlény, legalábbis többnyire.
Ezek szerint az aranyhörcsög és a tengerimalac rögtön kiesik, hiszen ezen állatok húsa nem tartozik az ehető kategóriába.
Tavaly, pont a Bohócforradalom előestéjén foglalkozott a kormány azzal a sarkalatos törvénnyel, - Mintha akkor éppen nem is lett volna fontosabb dolguk - hogy Magyarországon büntetni kell a macskahús fogyasztását...
Ezek szerint a haszonállatként tartandó nyávogós, bundás jószág is kiesik a képből. Fogynak a lehetőségek. Aztán beugrik a ló....Hurrá, remek, hiszen abszolút ideális, közlekedési eszköznek is kiváló. Lenne. De rémlik egy kép a Havanna lakótelepről, mikor vagy két évtizede egy társaság, felcibálta a lovat a tizedikre és levágták szerencsétlen jószágot az erkélyen, miközben a ház oldalán patakokban ömlött a vér. Persze annyi rendőr lett egyből a környéken, mint égen a csillag, hiszen a hatóság kivonta kardját a feltételezett mészárlás láttán. Miután némileg megnyugodtak azért, hogy nem emberek az áldozatok, elkapkodták a fiúkat. Nem sokkal később, az egész társulatot, talpig vasban vezették el a perzekutorok. Szóval valahogy a ló sem az igazi...

Gondoltam a szárnyasokra is hiszen haszonállatok. A Libával mostanság voltak problémák...
A Libásoknak meggyűlt a baja Bajnaival, a Bajnai Fan-oknak meg a Libásokkal. Szóval ez megint kiesik, többirányú népszerűtlenségi mutatói miatt, bár magam részéről, töltve, sütve nagyon szeretem. Marad a csirke meg a kacsa. Na erre találtam remek helyet a szemétledobót. Persze már amelyik lakótelepen van. Ott remekül elkapirgálhatnak a szemét dombon, főleg ha a kukát kivesszük. Igaz veszélyes a dolog egy kicsit, mert ha valamelyik elvetemült lakó, lehajít a szemétledobóban, mondjuk egy kisebbfajta zongorát, azt azért kicsinykét összekócolhatja kakasunk taraját. Persze ez sem akkora probléma, mehet a levesbe. Pörköltbe.

Na nézzük tovább....Remekül el lehetne például a zsiráf a liftaknába. Szépen leállítjuk a földszintre, és kortól függően az első vagy a második emeleten kidughatná a fejét, az éppen arra járók nagy-nagy örömére vagy éppen ijedtségére. Ráadásul aki nagyon nem szeret lépcsőzni, és mellékesen elég sportos alkat, az akár a nyakán felmászva is közlekedhetne az emeletek között, ezzel szimulálva a lift működését...Főleg lefelé.
Persze nem tudom a zsiráf mennyire haszonállat, húsa ehető-e. No meg, gondolom az állatvédők is lelkesen felemelnék szavukat, eme hosszú nyakú természeti remekmű, ilyetén való hasznosítása ellen. Egyszóval úgy néz ki, a zsiráf sem nyerő...

Nagy baj nincs, maradt még állat bőven és egy panel-beton sem ötletszegény a hasznosítás tekintetében. Kihagynám a lejárt lemezeket, mint Pl.: a disznó a fürdőkádban és a szamár a gyerekszobában. Az Antilop sem jó, mert ha Anti lop, akkor hamar bajba kerül, hiszen a kormány nem tűri a konkurenciát. Miközben gyűröm a billentyűzetet, jönnek sorban az ötletek. Az egyik kifogyhatatlan tárháza a panelnek, a hasznosítható lapostető. Befüvesítve egész állatsereglet elférhet ott. Arról már nem is beszélve, micsoda jólétet lehetne általuk teremteni. Nézzük a tehenet. Többcélú hasznosításán is elgondolkoztam. Az egyik remek ötlet mindjárt az, hogy rá lehetne variálni a tőgyeket a panelház vízrendszerére...Persze úgy hogy közben a vizet nem kötjük le, legalább hasonlítana a cucc a kereskedelemben kapható löttyekre. Az ugyan problémát okozhat, ha puszta véletlenségből a tenyészbikát kötjük a rendszerre, mivel ez azért kiválthat néhány emberből, némi ellenérzést. Aztán tökéletesen alkalmazható kapucsengőnek. Rávezetjük az áramot és ha megnyomjuk a kapucsengőt az egész ház hallja a bőgését. Aztán a letóduló, anyázó tömegből kiválasszuk azt, akinek szólt volna a csengetés. Persze csak miután, véget ért hosszúra nyúlt kórházi kezelésünk.

A lapos tetőn remekül ellennének a nem teljesen tériszonyos hegyi kecskék. Ugrálnának a tetőkön, remek postásokat faraghatnánk belőlük. Bár mivel a levelek jó része papírból van, azt hiszem irományaink legalább annyira lennének biztonságba náluk, mint mellettem egy üveg Whisky. Mondjuk a befizetendő csekkeknél ez nem akkora probléma, csak meg kell győzni a szolgáltatókat a kecske bűnösségéről. Nem lesz egyszerű dolgunk, de hát az élet nem habos torta, hanem csupa kihívás. Ugyanis a kecske mindent megeszik, még a papírt is. Ezt persze akár hasznunkra is fordíthatnánk, hiszen a mérhetetlen mennyiségű reklám újság, megfelelő takarmánynak tűnik számukra. Szóval a kecske is ideális lehetne, mert még a tejvezetéken is osztozhatnának a tehenekkel.

Szóval, végül is nem is annyira kivihetetlen ez a tervezet. Persze okozhat némi problémát, ha a tető szigetelése valamiért nem áll a helyzet magaslatán, viszont komoly előnyökkel is járhat. Nem kell a ganyézásra külön személyzetet tartani, hiszen a legfelső emeleten lakók ezt saját jól felfogott érdekükben elvégzik. Kitakaritják a nappalit, vagy esetleg a felgyülemlett cuccosba ültetnek kukoricát, lucernát. Tiszta haszon.

Tehát a tervezet készen áll, az ötletek adottak. Már csak azt kell megoldani, hogy ezen módon Magyarország gazdasága felvirágozzon, és a gyorsnaszád ismét elképzelhetetlen sebességgel szelje a habokat.

És ha ez beválik akkor ismét nagy nemzet leszünk Európában. Importálhatunk zsiráfot...

Pedig inkább exportálni kéne. Politikust.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Styl2012. február 21. 17:12:12Válasz
Legalább nem átkozódsz kínodban, hanem röhögsz. :)
Már ez is valami... :))
borbala2012. március 7. 11:37:05Válasz
Szerintem ezt elovasva meg az Orwell is a bokajat (meg a combjat is) csapkodna....hat erre aztan mast nem lehet mondani :)
Zsirafra nem tudok tobbe ranezne az eletben rohogogorcs nelkul...koszonom !!!! Jol fogok festeni egy Allatkertben hiszteriasan....
borbala2012. március 7. 11:38:40Válasz
Az, hogy a barátnőmnek meg aranyhöcsögei vannak az meg a másik....
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum