Bajnai és a minimálbér


Létrehozva: 2013. január 16. 12:02:57 | Megtekintve: 3005x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. január 16. 12:14:31 [Fery]


Szerző: Fery
Az esetek többségében a reggeli kávécskámhoz szoktam elolvasni üzeneteimet. Ez afféle reggeli rituálé, lassan magamhoz térek az álomvilágból, ráébredezek a keserű valóságra. Sajna manapság az.
Kevergetem a forró isteni nedűt, közben a betűk szavakká, majd mondatokká formálódnak előttem a monitoron.
Mikor már kezdem felfogni, elkerekednek a szemeim.

Épp olvasom a propaganda cikket, miszerint Bajnai csökkentené a minimálbért. Na, gyorsan ráugrottam a kávécskámra, mert homályos bucival, nem nagyon értem az egészet. Kicsit később, ahogy oszlanak a felhők és tűnik el a hómező az agyamról, világosodnak a dolgok....

Elsőre én is meglepődtem. Hiszen saját tevékenységeimnél fogva tisztában vagyok vele - bár nem vagyok közgazdász - hogy mindenből csak annyit tudok kivenni, amennyit beleteszek, mínusz veszteség. Ez olyan törvényszerűség, amit a legvérmesebb politikus sem tud megcáfolni, lévén a fizika törvényei adottak. Pedig de szeretnék....

Szóval a minimálbér. Nézetem szerint Bajnai nem hülye. Ha én rájöttem már arra, hogy az, hogy ha folyamatosan csak bankautomatának használom az embereket, pláne, hogy csak kivételi üzemmódban, akkor nem marad az embereknek pénze vásárolni. Erre Bajnai is rájött, minden bizonnyal. Tehát ha csökkentem a minimálbért, akkor még kevesebbet keresnek az emberek, még kevesebb pénzük marad vásárolni és a vállalkozó hiába is termel, nem lesz aki megvásárolja a termékeit, áruit. stb...tehát a csőd egyértelműen prognosztizálható.
Ez folyik jelenleg. És ez szépen lassan kitermelte egy rakás vállalkozó csődjét, emberek tömegeinek elszegényedését. Képtelen vagyok felfogni, hogy miért is akarná Bajnai ugyanezt még drasztikusabban folytatni, hiszen ez csak felgyorsítaná azt a folyamatot, ami jelenleg is a csőd felé viszi az országot.

Csakhogy. A minimálbér egy dolog. Itt jön az, - mint például a szövegkörnyezetből kiragadott mondat - hogy elviszi az embereket a Fidesz propagandája egy vándorútra. Ugyanis a minimálbér mindössze egyetlen tétel, az ég korántsem felhőtlen egén. Nem lehet ráhúzni mindent, ahogy a propaganda szeretné.
Ugyanis az adókkal és a járulékokkal vidáman lehet úgy változtatni a rendszeren, hogy a kevesebb minimálbérből, több maradjon a borítékba, ráadásul egyéb adók kivezetésével, átkonfigurálásával, míg a vásárlóértéke is nagyobb lesz. Egy apró példa, régebben a minimálbér adómentes volt. Tehát ha most csökkentik a minimálbért, de újra adómentes lesz, akkor ugyanott vagyunk, sőt, ha bizonyos adókat kivezetnek vagy megszüntetnek, akkor még nyerünk is a bulin. Ez persze csak egy példa, de érzékelteti azt, hogy egy teljes adó és bérezési rendszer megváltoztatásából, ha kiemelünk egyetlen tételt, az kiválóan alkalmas propaganda célokra, mások lejáratására. Természetesen arra is használja a Fidesz, hiszen egyre inkább azt látom, hogy félnek Bajnaitól, mint az ördög a tömjén füsttől....
Nekem ez tettszik, hiszen a félelem, mindig rossz tanácsadó, hibákat rejt a rettegés.

Biztos vagyok benne, hogy Bajnai is rájött, hogy a nincstelen tömegek, ha valamilyen forrást nem találnak a vásárlásra, akkor egyetlen vállalkozó nem marad, aki termelni tudna, hiszen a termelés feltételi hiába adottak, hiába kell kevesebb járulékot és adót fizetni a vállalkozónak, a terméket el kell adni. Jelenleg vásárolni csak pénzért lehet. És itt a kör bezárul. Magam részéről úgy gondolom, hogy az E-2014 programjából, csak a minimálbért kiragadni a teljes szövegkörnyezetből, és teljes adó és pénzügyi átalakítási rendszerből, botorság és csak és kizárólag propagandacélokra használható. Persze nézzük már meg, hogy elsőnek ki is volt, aki ezt megtette. Az a Rogán Antal, akinek volt képe az antiszemitizmus elleni tüntetésen rittyenteni egy szentbeszédet, miközben megszavazta a parlamentben náci írók műveinek kötelező olvasását az iskolákban és lelkesen támogatta Kövér Lászlót, Nyírő hamvainak Canossa járatásában. Szóval azért azt is meg kellene nézni, hogy ki mondja, nemcsak azt, hogy mit. Ugyanis a Fidesz a propaganda és a félretájékoztatás mestere, ezt már megtanulhattuk volna az elmúlt néhány évben.

Nem azt mondom ezzel, hogy Bajnai tévedhetetlen. Ő is ember, tévedhet, mint bárki más. De ez most nem tévedés, hanem a Fidesz részéről egy nagyon szépen kitalált, lejárató propaganda...

Biztos, hogy be kéne ezt nyelni, mint kacsa a nokedlit...???



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

borbala2013. január 16. 12:14:27Válasz
Mint emlékezetes, Rogán Antal megtámadta Bajnai Gordont, hogy a mozgalma a minimálbért drámaian tervezi csökkenteni. Az Együtt 2014 társalapítója ennek kapcsán kifejtette: ?Mi azt javasoljuk, hogy a minimálbér költségét csökkentsük, így van leírva a papírban, amelyet tavaly tavasszal, mint egy átfogó szociálpolitikai szakmai programot közzétettünk.?
Fery2013. január 16. 12:15:52Válasz
Erről szól ez a történet....:)
borbala2013. január 16. 12:16:07Válasz
A minimal ber es a minimal ber KOLTSEGE kozott ORIASI a kulonbseg...csak a Rogan ezt a szocskat kifelejtette!!!
Fery2013. január 16. 12:17:17Válasz
Azért propaganda...
borbala2013. január 16. 12:17:06Válasz
Arra a kérdésre, hogy valóban 98.000 forintról 66.000-re csökkentenék a minimálbért, a volt miniszterelnök azt válaszolta: ?Dehogyis. Ezt a számot Rogán Antal mondta, gondolom azért, mert nem akart Bayer Zsolt problémájáról beszélni, vagy arról, hogy ő miért nem áll ki ebben az ügyben?.
borbala2013. január 16. 12:23:54Válasz
A Rogan kfelejtette a vadaskodas kozben megemliteni, hogy nem a minimalber csokkentesrol van szo...hanem a minimalber KOLTSEGEINEK csokkenteserol....hogy ezaltal a munkaadoknak erdekben alljon es lehetoseguk nyiljon TOBB EMBERT foglalkoztatni.
Fery2013. január 16. 12:41:29Válasz
Nézzük meg szűkebb pátriárkámat....
Ha egy ventilátor motorjától elkezdem elvenni az áramot, csökken a fordulatszám, csökken a hatékonysága....Ennyi.

Ezt játssza most a Fidesz. Szépen lassan teljesen leáll a ventilátor, mert az emberek nem tudják ellátni árammal.

Ha ezt a folyamatot megfordítjuk, életre kel a ventilátor. Ennyi a történet.
Picike2013. január 16. 14:49:33Válasz
Ferykém, ha meggebedünk is, ezek olyanok maradnak, mint egy hülyén betanított papagáj, aki csak és azt mondja, amit a szájába rágnak! És nagyon is sajnos a legtöbb hívő nagyon szépen be is nyalja a hülyeségeket, mint nyáron a citromfagyit! Arra már egyik sem gondol, hogy olvassuk is el azt amit írt a Bajnai erről! Az már fárasztó és különben is meghaladja a felfogóképességüket, az a bizonyos kétharmad csak azt tudja felfogni, amit ők mondanak! Más szavát nem képes!!! És most, hogy már elkezdődött a kampány, hát ezek a mocskolódást, a földbetiprást mesterfokon fogják űzni, egészen addig míg fel nem kelünk és be nem tapasztjuk a szájukat!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum