Egy diktatúra hajnalán


Létrehozva: 2013. április 1. 19:40:33 | Megtekintve: 3367x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. április 2. 01:01:14 [Fery]


Szerző: Fery
Sokat pörgettem az agyam, az elmúlt évek történésein. Sokan hiszik, hogy az rettenetes állapot ami most van, az a Fidesz uralomra jutásával kezdődött. Na, ez az, ami nem egészen igaz.
Mikor Viktor elvesztette az előző választásokat, meglepődött. De hamar rájött, hogyha néhány aranyszabályt betart, akkor csak nyerhet. Egyrészt kerített maga mellé néhány olyan embert, aki a propaganda munkában, igen hatékony. Az persze, hogy mennyire becsületes, az a legkevésbé sem számított. Mivel négy évig kormányzott a Fidesz, pénzük volt dögivel. Vártak az alkalomra. Voltak is kisebb nagyobb lehetőségek, meg is ragadták. Hatalmas propaganda hadjáratot indítottak minden áremeléskor és minden olyan alkalommal, amikor csak fel lehetett fújni valamit. Manipulálni akarták a tömegeket, jól hangzó szlogenekkel, belecsempészve az kormány hibáit. Mivel az MSZP, Gyurcsánnyal az élen azért követett el hibákat, volt is mit felfújni, kihasználni. Meg is tették, és az emberek nyelték mint kacsa a nokedlit.
A Fidesz meg ugrásra készen várakozott a nagy dobásra. Óriási szerencséjükre, Gyurcsány elkövette a megfelelő lépést ahhoz, hogy a Fidesz direktbe kapcsoljon. Az öszödi beszéd.
Persze tulajdonképpen az öszödi beszédet egész más apropóból engedte el Gyurcsány, mint azt a Fidesz tálalta. Viktor rájött, hogy ez a Ő nagy napja. Szövegkörnyezetéből kiragadva a beszéd egy részét, propaganda hadjáratot indított. Természetesen meg is lett az eredménye. A 2006-os zavargások, tüntetések, és a szélső jobboldal térnyerése. A 2006-os események sajnálatos részletei szintén egy propaganda hadjárat részei lettek, a szemkilövetéstől kezdve, néhány rendőri túlkapás is Gyurcsányék számlájára lett írva. Persze a kockakő dobáló fiatalokról, mélyen hallgattak. Az MSZP és Gyurcsány bizalomvesztése már kezdett tetőzni, mikor A Fidesz meglovagolta a vizit díjat, és népszavazásra vitte. Meg is nyerte, ezzel a választói szemében újra nőtt egy nagyot. Ráadásul eme propagandák hatására az MSZP népszerűsége erősen csökkent, Gyurcsányé meg pláne. Egy óriási előnye volt Viktornak. Dolgozott ellenzékben, nem tesze-toszáskodott, hanem készült. Várt, lesben állt, ugrásra készen minden egyes mondatára a kormányzópártnak, hogy mibe lehet belekötni, miből lehet propagandát csinálni. A maga köré gyűjtött propaganda szakemberek, pedig ismerték a társadalmat. Pontosan tudták, hogy a szépen csomagolt hazugságokat ugyan olyan szépen el lehet adni, mint a bolhából elefánttá avanzsált hibákat.
S mivel a társadalom jó része egyre nagyobbat csalódott az MSZP-ben, nyelték Viktor propagandáját, mint kacsa a nokedlit. Aztán jött Bajnai. Megfogyatkoztak azok az események amibe bele lehetett kötni, bár a Hajdú-Bét féle liba ügy a mai napig tartja magát, pedig Bajnai, hegyakbe nyerte az ezzel kapcsolatos pereket....Szépen lecsengett a propaganda hadjárat, de a szellemet már nem lehetett visszazárni a palackba. Bajnai nem csinálta rosszul. Főleg a gazdasággal foglalkozott, nem ment bele a Fidesszel akkoriban, politikai vitákba. A ma számon kért 13. havi nyugdíj elvétele és az akkori megszorításokkal kapcsolatban, meg nemigen volt választása. Meg kellett lépni bizonyos dolgokat, hogy valahogy a gazdaság talpra álljon. Mivel nem vagyok gazdasági szakember, azt nem tudom igazán megítélni, hogy hibázott-e de az ország gazdasági mutatója javulni kezdtek. De addigra már a csalódott, megvezetett tömegek elfordultak az MSZP-től....És jöttek a választások, melyet Viktor reményei szerint meg is nyert, méghozzá 2/3-os parlamenti többséggel...

Na onnantól elkezdte nyomni a pedált. Ellenséget csinált a rendvédelmi nyugdíjasokból, majd járadékká minősítette a nyugdíjukat és megadóztatta. Ez mellett tolta a propagandát, hogy majdnem gyerek fejjel mennek korai nyugdíjba a rendőrök, katonák. Ingyenélő kádárhuszárrá degradálta őket, akiket életük teljében a társadalomnak kell eltartani. Ocsmány egy húzás volt, de bejött. A társadalom a rendvédelem ellen fordult, és ezután már simán lenyomták az emberek torkán, a visszamenőleges törvénykezést. Tudta Viktor, ha a rendvédelmen ezt keresztül viszi, akkor már bárki jöhet, nem ellenfél, mivel a propaganda hadjárat miatt nemigen álltak az emberek a tiltakozó rendvédelem mellé. És pontosan tudta, hogy a következő réteg mellé már nem áll oda a megtépázott rendvédelem. Aztán jöttek szépen sorba a tanárok, a taxisok, a magánnyugdíjpénztárak felszámolása, a rokkantak vezénylése a nem létező munka frontjára. És nem utolsó sorban a köztársaság és az alkotmány megszüntetése...Persze nem feltétlen ebben a sorrendben. Hiszen az volt a lényeg, hogy minden húzása előtt kilökött valami olyan propagandát, hogy a nép éppen elforduljon a megcélzott rétegtől. Innentől Viktor egyenesben volt, hiszen olyan szinten hatott az emberi individualitásra, hogy a szolidaritást lehetetlenné tegye. Oszd meg és uralkodj. Viktor tökélyre fejlesztette ezt a stratégiát.
És ezt teszi a mai napig. Akit ellenségnek tart azt először elintézteti a megosztott társadalommal, aztán megtapossa...
És a társadalom boldogan, bár egyre szegényebben segít neki, és még mindig elhiszi, hogy "emútnyócév", és Gyurcsány a hibás.
Meg is vagyok döbbenve rajta rendesen. Benyelte a nép, mint kacsa a nokedlit.

Roppant ügyesen, a fokozatosság elvét betartva vezette be azokat a törvényeket, melyek diktatúrába, Viktor egyeduralmába fordíthatják ezt az országot. Tudta, hogy ha lassan lépcsőfokról lépcsőfokra halad, és mindig csak egy rétegét célozza meg a társadalomnak, akkor csekély ellenállásra számíthat. Ráadásul bedobott néhány olyan trükköt, amit szintén megettek az emberek.
Az egyik ilyen húzás, a az azeri gyilkos kiadása. Zseniális. Hass az emberek érzelmeire, és elfelejtik, hogy lassan éhen halnak. Volt óriási felháborodás, téma volt a buli hetekig....

Ők meg közben százával tolták át a parlamenten a törvényeket, de azzal akkor éppen a kutya sem foglalkozott...
Nagyjából ugyanez a trükk, volt a Fidesz reagálása a parlamenti zsidózásra. Oda küldte Rogánt a egy ellenzéki tüntetésre....
Na, kész voltam mint a mateklecke...
Mellékesen, érdekes módon, a parlamenti zsidózásra és az azeri baltás gyilkos kiadásával kapcsolatban, sokkal nagyobb volt a felháborodás, mint például azzal kapcsolatban, hogy hány tízezer gyerek éhezik az országban. Sokkal nagyobb publicitást kapott, sokkal több embert fogott meg érzelmileg. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy az antiszemita kijelentések ellen nem kell tüntetni, de az éhező gyerekek is megérdemelnék ugyanezt, ugyanilyen elánnal...Minimum. És ami a döbbenet, egy ilyen felfokozott érzelmekkel teli hirre, hamarabb mennek az emberek tünteni, mint a SAJÁT sorsukért...

És ezt Viktor, pontosan tudja....

Szóval akárhonnan nézem, mesterien manipulálta Viktor és pártja, kormánya az embereket. Gyakorlatilak komoly ellenállás nélkül, mindent lenyomott a torkunkon. És ugyanezt teszi most is.

Mintha nem lenne ellenzék. Pillanatok alatt összeugranak mindenen, összefogás gyakorlatilag nincs. Ami van azt egyenlőre a hajunkra kenhetjük. Mesterházy már megint egyedül akar választást nyerni, mint reggel olvastam. Bajnai szeretné ha összefogna az ellenzék, de az ellenzék mintha ezt nem szeretné. Minden nyúlik mint a rágógumi, semmi stabilitást, semmi koncepciót nem tudok felfedezni az ellenzék politikájában. Persze néhány szlogen felröppen itt-ott, van hurráoptimizmus is dögivel. De ha megnézzük, mit küzdött a Fidesz a hatalomért ellenzékben, ahhoz képest a mostani ellenzék, gyakorlatilag sehol nincs. És ez így szépen, elő készíti a talajt, Viktor 2014 utáni hatalomban maradáshoz.

Tisztelt ellenzék. Össze kéne kapni magatokat és neki állni csinálni valamit. Meggyőzni az embereket, összefogni, kiállni az emberekért, az emberek jogaiért. Belekapaszkodni a Fidesz hibáiba, hisz van nekik dögivel. Megértetni az emberekkel, hogy ha egy ország kormánya 9 millió emberből, négy millió mély szegényt csinált, az a maradék ötmilliónak sem lesz jó hosszútávon. Meggyőzni az embereket, hogy igenis van lehetőség fordítani, hiszen a Fidesz is vert helyzetből állt talpra. Igaz megdolgozott érte. Jó lenne ha a mostani ellenzék is ezt tenné.

Megdolgozna az emberek bizalmáért...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2013. április 2. 15:55:05Válasz
Ferykém, nálad jobban nem foglalta össze ezeket a dolgokat senki! Ezt azt hiszem, nem csak nekünk, hanem mindenkinek kéne olvasni, elgondolkodni rajta és nem engedni, hogy az agyakat mossa a viktorpropaganda!
Az ellenzéktől meg a gutaütés kerülget! Hol él a Mesterházy??? Mit gondolnak a többiek is, hogy ha hallgatnak, nem fognak össze, akkor nyerni fognak??? Egy frászt! Egy biztos, hogy qrva jól dolgozott a fidesz, mert olyan széthúzást teremtett ebben az országban, hogy ilyen az egész világon nincs!!!!!
Hát ébresztőt kéne fújni, hogy igenis össze kéne fogni, igenis le kellene ülni tárgyalni és igenis vegyen vissza az arcából a Mesterházy is!!!!
És sajnos nem az ilyen embereket kell figyelmeztetni, mint amilyenek mi vagyunk, hanem nekik kéne a tudatukat módosítani valamivel, hogy nélkülünk ők is ott ragadnak, ahol ma vannak!!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum