A végtelen Universum, előtte s utána


Létrehozva: 2013. január 25. 13:40:12 | Megtekintve: 2132x | Kategória: Mindenféle


Szerző: Fery
Sok ilyen tárgyú filmet néztem, s olvastam jó néhány könyvet is. Sokféle elmélet látott már napvilágot az Universum keletkezéséről, de nekem valami mindig is hiányzott az összképből. Az előtte. Eléggé hihetetlennek tűnik az a megfogalmazás, hogy az Ősrobbanás előtt semmi sem volt. Persze tény, hogy ilyen összefüggésben a fizika törvényei jórészt képesek érvényüket veszteni, legalábbis az általunk ismert és alkalmazott fizika törvényei. Mi azt tanultuk és tudtuk az energia megmaradás törvényi alapján, hogy az anyag nem vész el, esetleg ellopják. Pardon, átalakul. Energiává, és persze ez retúr is érvényes, az energia is alakulhat anyaggá...

Tehát az ősrobbanás utáni szétszóródott anyag tömegnek valamilyen formában az Ősrobbanás előtt is léteznie kellett, hiszen valaminek fel kellett robbanni. A semmi nem robbanhat fel. Tehát lenni kellett valaminek, előtte is, bár teszem hozzá az idő fogalma sem ugyanaz akkor mint manapság. Létezett-e tér és az idő akkoriban és milyen formában...??? Talán sosem tudjuk meg.
De valahogy engem mindig is piszkált az a gondolat, hogy talán nem az Ősrobbanás volt az idő kezdete...Talán az idők kezdete óta, már rengeteg ősrobbanás lezajlott, újra és újra. Hiszen a végtelen térben és időben az kb. 13-14 milliárd év gyakorlatilag semmi....Nagyon kevés.

Az Universum állandó körforgásáról, tágulásáról, alakulásáról, már sokat tudunk. Csillagok születnek, kihunynak, galaxisok olvadnak össze, fekete lyukak keletkeznek. És ez az ami engem megfogott. Mert a gravitáció amely az Universumot összetartja, igyekszik a tágulás erejét ellensúlyozni, új galaxisok keletkeznek és olvadnak össze. Óriás csillagok válnak fekete lyukakká, olyan gravitációs kutak, amelyből még a fény sem szabadulhat ki
Sem anyag, sem energia. Tegyük fel, hogy ez az örök körforgás, mikor már a fekete lyukak nyelnek el az anyaggal együtt más fekete lyukakat, kitermel valahol, valamikor olyan gigantikus méterű fekete lyukat, mely képes az univerzumot elnyelni, majd egy újabb ősrobbanás keretében szétszórni újra és újra.

Mert az, hogy a mi Universumunk 13 és fél milliárd éve létezik azt tudjuk. De hány Ősrobbanás lehetett már, azt nem. Már ha az Ősrobbanás elmélet igaz. Hajlok rá hogy igaznak higgyem. Csak az zavar, hogy mai fizikai ismereteink szerint a semmiből nem keletkezhet valami. Tehát mindenképpen úgy gondolom, hogy kellet lenni az Ősrobbanás előtt is valaminek.

Nehéz végig gondolni, hiszen olyan erők és energiák mozgatják az Universumot, amelyek abszolút hihetetlennek hangzanak az ember számára, hiszen mi egész más léptékek szerint élünk és ismerjük a környezetünket...A tágabbat is.

Mivel nem vagyok hívő, magam részéről a Bibliai teremtés mítoszt, nem tartom hihető elméletnek...
Sajnálom, de a materialista világnézetet tetették velem a szüleim és a környezetem magamévá...
Ez nem teszi számomra lehetővé a Bibliai magyarázatok elfogadását, bár időnként érdekesnek találom...

Tehát én maradnék a tudományos elméleteknél, bármilyen hihetetlenül is hangzik egynémely...

Kulcsszavak: Universum, Ősrobbanás


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

oregmizser2013. január 25. 18:20:30Válasz
Szia Fery! Hát az előtti részről és a kiváltó okról nem sok mindent találtam benne.....

Van ötletem, le is írtam már magamnak, de még nincs végleges formába öntve. Abban benne van, hogy mi volt az ősrobbanás előtt, és az is, hogy mitől következett be.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum