Dr. Elvtárs, a maga szíve sose fáj...???


Létrehozva: 2012. március 27. 15:46:49 | Megtekintve: 7279x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. március 27. 20:07:04 [Fery]


Szerző: Fery
Nagyon úgy néz ki, hogy nem. A magyar "hejesirás" atyjának, némi formai problémáktól eltekintve, teljesen rendben van, a gyakorlatilag néhány oldal kivételével, kompletten másolt / smittelt / Sumák cum laude. Doktori Disszertációja...  D

Ne ez, így azért nem gyenge. Persze nem is vártam mást. Egyrészt azért, mert ugye mégiscsak a Köztársaság Elnökéről van szó. Hmmm... Na itt rögtön problémáim támadtak, vajon miféle köztársaságé...??? Hiszen az már nincs, bár mint Banánköztársaság, igen jól működik az itt kiépített rendszer. Hiszen ha belegondolunk abba, hogy mibe került eddig nekünk ez a buli, az jól példázza azt, hogy az adófizetők pénzéből mindenre telik, csak az adófizetők boldogulására nem. Vizsgálóbizottság jobbra-balra, utánajárás, mindannak kiderítése, hogy vajon hogyan lehet hivatalossá nyilvánítani egy közönséges másolmányt. Ez bizony nem lehetett olcsó mulatság. Mert gondolom eme vizsgálóbizottságnak egyetlen pillanatig sem lehetett az a célja, hogy kiderüljön, hogy valóban másolmány-e. Hiszen azt már réges-régen tudta mindenki. Csak az, hogy hogyan lehetne lemosni a gyalázatot, amire már egész Európa sőt a világ is felfigyelt. Valakinek ugyanis el kellett vinni a balhét. Az efféle körökben persze ez úgy működik, hogy a politikus viszi a szajrét, a kisember meg a balhét. Ennyire egyszerű ez a történet.

Mikor először láttam a Csárdai Disszertációt fennakadtak a szemeim. Egy ország, melynek a Köztársasági Elnöke gyakorlatilag a nevét sem tudja helyesen leírni. És költjük rá a száz és százmilliókat, bebizonyítván az országnak és a világnak, hogy helyesen döntöttünk mikor kineveztük. Gondolom az, hogy a fél világ most ismét hülyére röhögi magát, vagy elnéző félmosollyal elintézi az újabb félremagyarázását ennek a hazugság áradatnak, az nem számít. Meg vagyok döbbenve, hogy a világ politikusai egyáltalán szóba állnak még vele, kezet fognak egy közönséges csalóval anélkül, hogy megkérdeznék tőle, hogy ezt mégis hogyan gondolta. Persze nem csoda, hiszen itthon sem kérdezik. Egész egyszerűen fognak egy bizottságot, és hivatalossá nyilvánítják, a plágiumért meg előveszik azokat, akik nem vették észre, és nem szóltak neki, hogy nem szabad másolni. Ez egy vicc...

Ez gyönyörű... Ez olyan szép...

Nagyjából úgy néz ki a dolog, hogy elmegyek betörni egy idős házaspárhoz, elviszem az összes értéküket, majd jön a rendőrség, nem éppen udvariasan felkelti őket legszebb álmukból - amit én, mint betörő nem tettem - és letartóztatja őket mert nem vették észre a betörőt... Hurrá, ez aztán a demokrácia, az ország fele minimum priuszos börtöntöltelék lesz, mert egy csomó mindent nem vettek észre.  Elüt valakit egy részeg sofőr, aztán berohannak a perzekutorok az intenzív osztályra és talpig vasban kirángatják az ágyból az áldozatot, mert nem vette észre, hogy hullarészegen, cikkben meg cakkban közlekedik az ember az autóval. Na meg azt sem látta több kilométer távolságból, hogy a fél üveg pálinka után még letolt néhány sört is.

Szóval azt hiszem néhány érdekes fordulat várható még ez ügyben. Sőt. Ezen az alapon az egész országot vihetik, mert nem vettük észre, hogy hogy az ország "első" embere, doktori értekezés címen, benyújtott egy olyan értekezést, amelyben mások értekeztek arról, amiről neki kellett volna. Írnám, hogy kész vagyok mint a mateklecke, de mivel az eszemet sem tudom, mikor volt utoljára leckém, - másolni meg most éppen nem lenne kedvem senkiét, a gyerekeimé meg talán sosincs kész időben, - nem mondom. De azért ott van a dolog rendesen.

Viszont végre már rájöttem, hogy az internetes szlengben nagy igazságok rejlenek. Miért a két nagy "D" a nagy röhögés...???

"D" = Doktori Disszertáció.

Mellékesen kezd unalmas lenni a mindenáron a hatalomhoz való ragaszkodás. Tudja az ország, tudja Európa, tudja már az egész világ pontosan, hogy ez a Doktori úgy ahogy van, másolmány. Abba kellene már hagyni a fényezést. Én rettenetesen szégyellném magam a helyében, képtelen lennék minden reggel arra ébredni, hogy egy csalónak tart az az ország, amelynek én vagyok a Köztársasági Elnöke.

Egyszóval egyszerű lenne a megoldás. Elnézést kellene kérni az országtól, elmesélni az igaz történetét a sumák cum laude doktorinak, és fület-farkat behúzva elkullogni. De ehhez egyenes derék kell, ehhez gerinc kell. Ehhez EMBER-nek kellene lenni.

Nem közönséges csalónak...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

borbala2012. július 13. 10:58:08Válasz
Nagyon jót nevettem... a hasonlataid szenzációsak. A "kioktatásod" az elkullogásról nagyon találó... gerinces embernek lenni ismeretlen fogalom nemcsak a "smitpalinak" de a Fidesz-nek együttesen. Nagy élvezettel olvastam a már tőled megszokott "csípős" humorral írt gondolataidat.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum