A Kerek asztal...!!! Biztos kerek ?


Létrehozva: 2012. február 21. 13:56:27 | Megtekintve: 2137x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. február 21. 14:06:33 [Fery]


Szerző: Fery
Nem gondoltam, hogy műszaki ember létemre egy bútordarabbal fogok foglalkozni...Hiszen nem asztalos vagyok...Persze igazság szerint, nem egészen a bútor technikai adati lesznek írásom célja...Bár ha jobban belegondolok, fontos lenne az is, hiszen valahogy mégsem olyan kerek az a kerekasztal.

Messziről, nagyon úgy néz ki, hogy kerek, de közelről inkább egy sokszögű tákolmány....Miért kéne kereknek lennie...??? Mert olyanoknak kellene körül ülni, akik lekerekítik, levágják a diktatúra éleit, hogy egy szép új világ, egy demokrácia kerekedjen ki belőle...
Na itt már közeledünk az asztalhoz, és bizony látszanak már az élek..Először is akik körül ülik, azok korántsem tartják magukat egyenlőnek, akiknek a közjó érdekében össze kellene fogni. Valójában az összefogásért tákolták ezt a bútort, de mindjárt az első székfoglalónál világossá tették, hogy ez bizony a szavazatokról, pártok érdekeiről szól.

Na itt álljunk meg. mert ha ezt valóban így gondolják akkor ebből mi is fog kisülni...??? Az még rendben van, hogy nem narancsos kacsa, de attól tartok, nem lesz sokkal ehetőbb...Hiszen, ha már most a koncon verekednek, mikor még a bútordarabon meg sem száradt a laminálás, az régen rossz. Nekünk. Több problémám is van ezzel a dologgal.

Egyrészt világossá tesz, néhány dolgot...Többek közt azt, hogy a jelenlegi két ellenzéki párt, nem is nagyon akar 2014 előtt lépni, nem is nagyon tudnak, nincsenek felkészülve a dologra, sem a kormányzásra, sem a hatalom átvételére, de megfelelő háttértámogatás sincs, hiszen nem én vagyok az egyetlen akinek az elmúlt húsz év pártjaival tele van a, hogy szépen mondjam....a hócipője.

Nincs szavazóbázis, mert az Mszp már elvesztette, és nem lesz könnyű a választók bizalmát visszaszerezni még akkor sem, ha a Fidesz hibát hibára halmoz...

A DK, még kis hal.....sokára lesz belőle cápa.
Az LMP-nek még nincs igazi szavazóbázisa, azt még fel kell építenie...Meg hát le sem akar ülni.
A Jobbik meg...Na azt hagyjuk. Nem tudom megpróbál-e egyáltalán ezen bútor közelébe jutni, meg azt sem tudom, hogy szóba állnának-e vele egyáltalán...Mivel a Jobbik nem csak az embertelen hajléktalan törvényt szavazta meg a Fidesszel vált válnak vetve hanem sok minden mást is, nálam a Jobbik azon az oldalon áll, ahol már nem tárgyalnak...esetleg az asztal alatt, mint a Fidesz csatlósa.

Kíváncsi leszek, hogy azon kívül, hogy a konc áll az asztal közepén, mire lesz még jó ez a bútordarab.

Ez az egyik problémám.

A másik az, hogy nem is nagyon vannak lehetőségek...Nem hiszem azt hogy komoly egyetértés alakulhat ki amíg túl nem lépnek a párt érdekeken...Persze vannak ott civil társulások is, akik persze hangoztatják a nép, az isten adta nép érdekei... mellett a sajátjukat is, mert arra viszont szükségük van a fennmaradáshoz.

Ha már népnél tartunk...

Azok a tüntetések amik voltak mostanában, az kevés. Százezer ember tüntetését lerázza a hatalom mint a diót...

Félreharangozott kommunikációval egyszerűen lehazudja a csillagokat az égről. (Lásd: 5-8 ezer tüntető, üres utcák az MTV-n, stb...)Nem is igazán foglalkoznak vele. Persze jó volt látni Orbánt futni, ez tény. De attól még ő ül a parlamentben.

Nagyon jó, nagyon szép az is hogy egyre többször fordul elő, hogy egyre keményebb a tömeg, és egyre hangosabban követelik Orbán távozását. DE.

Nem lehet nyíltan eltervezni, hogy összefognak a pártok és az emberek, és a belüknél fogva kihúzzák a kormányt a parlamentből, ez nem így működik. Függetlenül attól, hogy ez a verzió egyre nagyobb támogatottságot élvez, főleg az elszegényedett, nincstelen tömegek között. De ezeknél a nincstelen tömegnél egyszer elszakadhat a cérna, de akkor itt kő kövön nem marad. Nem tudom a Fidesz nem járna-e jobban egy lemondással, mert az ilyen tömeget senki és semmi nem fogja tudni, sem visszafogni, sem irányítani.

Ráadásul tiszta marad a pártok keze, mert ez spontán fog kialakulni, és nagyon gyors lefolyással....ÉS akkor jönnek a pártok halászni a zavarosban... Na ez megint nem tettszik, mert én sem vagyok kíváncsi egy hatalom átmentéses kvázi demokráciára.
De ha ez valamiért mégsem történik meg (ami szerintem valószínűtlen, mert a négymillió létminimum alatt élő embernek egyszer elfogy a türelme) akkor mit tehetnek....???

Kivárják a következő választást...és politikai síkon próbálják meg megnyerni a választásokat, ami viszont nagyon nehéz lesz, hiszen az új választási törvény olyan mint az amerikai box világbajnok....Nem lehet egy kicsit megverni. Nagyon nagy, óriási verés kell ahhoz hogy bukjon...Akkor viszont a következő kormány is egy 2/3-os többséggel fog nyerni, és ott folytatjuk ahol abbahagytuk.

Szóval egyenlőre van problémám bőven azzal a qrva bútordarabbal...Kerekasztal, félig kerek, kicsit kerek, netán ovális vagy sokszögletű...Tudom, hogy ki fog derülni....de mikor...???

Meg kellene érteni, hogy idő, az már nincs...A kormány ámokfutása következtében emberek mennek tönkre, utcára, csődbe, és halnak meg...

Rendben legyen kerek asztal, de tudjátok hol tartunk...??? 23 : 59...

Kulcsszavak: kerekasztal, pártok


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum