Április 4-ről szóljon az ének


Létrehozva: 2016. április 4. 15:07:35 | Megtekintve: 1280x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2016. április 4. 18:27:36 []


Szerző: Fery
Néha nem értem én ezt az országot. Tenném hozzá, nem vagyok történelem zseni, de azért az igazságérzetemet bántja, hogy mi lett Április 4.-ével.
Persze a politika manapság gyűlöli a szocializmust, ami végül is érthető, valamivel etetni kell a nagyérdeműt. Mert a szocializmusban megünnepeltük azt, hogy Magyarország felszabadult a fasiszta megszállás alól. És ha elképzelem, hogy mitől szabadult meg akkor az ország, bízvást állítom, lenne mit ünnepelni. Mert az ilyen egyszerű csatlósokat mint mi, nem vette komolyan a náci Németország, ami azért tisztán látszik abból, hogy szövetségre lépett velük Horthy mégis megszálltak minket sőt, golyófogónak küldték a Magyarokat a nácik a frontra.

Szóval 71 évvel ezelőtt, valóban megszabadultunk a náci megszállás alól. Ez a nap akkor is Magyar történelem része marad. Nem lehet meg nem történtté nyilvánítani, nem lehet letagadni még ha mai, persze jobboldali politika ezt is teszi. Nem mintha én baloldali lennék, mert a liberális eszmék, jóval közelebb állnak hozzám. Pedig sem párttag, sem semmilyen oldali érzelmű nem vagyok.
Csak egy ember, aki szeretné emberi körülmények között leélni az életét.

De Április 4.-e valóban különleges nap. Tenném hozzá, nem méltatni akarom a szovjet hősöket, mert ők tulajdonképpen nem csináltak mást, mint legyőzték, nemcsak a fasisztákat, hanem a mellé csatlakozott csatlós hazánkat is.
Érthető, mivel Horthy a németek oldalán vitte be a háborúba az országot, a nácik csatlósaként, így tulajdonképpen mi csak legyőzendő ellenség voltunk számukra. Hiszen a németekkel karöltve, Magyarország megtámadta a Szovjetuniót.
Megtörtént, legyőztek, s közben megszabadították Európát a fasizmustól.

Szóval számomra, Április 4.-e valóban ünnep. Az már nem, ami utána jött. A Rákosi érán nincs mit ünnepelni, a szovjet megszálláson sincs mit örömködni. De ha mélyebben belegondolunk, a szovjet megszállás, törvényszerű következménye volt annak, hogy Horthy a németek oldalán, a szovjetek ellen vitte bele a világháborúba az országot. Természetes és törvényszerű következménye.

Mert legyőztek minket a németekkel együtt és a győztes egy háború után azt csinál, amit akar. Ez a feltétel nélküli kapituláció vagy teljes legyőzetés következménye. Vagyis magam részéről, a szovjet megszállást, sokkal inkább Horthy számlájára írom, mint a szovjetekére. Más sem tett volna velünk mást legyőzött hatalomként, pláne hogy olyanok mellett szálltunk háborúba, mint a fasiszta Németország...
Persze ma már más a helyzet. Egy Horthy Miklóst éltető kormánytól, nem várhatjuk, hogy megünnepelje azt, hogy az ország megszabadult a fasizmustól. Sőt.
Jelenleg, egy hasonló diktatúra épül, erős fasisztoid jelleggel. Mint az utóbbi hetek politikája tisztán mutatja, az elmúlt évszázad legkeményebb ellenőrzésével, minden állampolgárra kiterjedő szabad lehallgatással, politikai rendezvények betilthatóságával, sőt, mindenféle telekommunikáció és lakossági kommunikáció felfüggeszthetőségével.
Ez is a fasizmus egy formája, még akkor is, ha terror ellenes intézkedések köntösébe csomagolják. Mert egyébként a Brüsszeli terrorcselekmények utólagos vizsgálata kimutatta, hogy a fenti intézkedések, terroristákkal szemben tökéletesen hatástalanok, több okból is.

De igazán nem is erről szól ez a történet, csak azt szemlélteti, hogy ebben az országban, míg Orbán Viktor hatalmon van, nem lesz ünnep Április 4.-e.
Mert a mai politika, összemossa azt a három teljesen különálló történetet, amely szerint a fasizmus alóli felszabadulás egyenlő a szocializmussal és a szovjet megszállással.
Pedig ezek különálló történetek, bár van közös pont.

De én vallom, hogy sokkal rosszabb lett volna ennek az országnak a fasizmus égisze alatt leélni 50 évet, mint a szovjet megszállás alatti szocializmusban.
Mert szerintem a fasizmusnál nincs rosszabb, nincs ocsmányabb rendszer.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2016. április 5. 05:38:39Válasz
Ilyenkor nagyon elfog a düh Feri!
Attól, hogy ezeknek már semmi nem számít a hatalmukon és azon kívül, hogy mit és mennyit lehet még ebből a szerencsétlen, agybeteg országból kisíbolni! Elvették azokat az ünnepeket is, amiért sokan nagyon megszenvedtek, meghaltak!!
Tőlem azért nem tudták!
Legyenek átkozottak!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum