Ki is esik pofára..???


Létrehozva: 2012. március 1. 16:16:49 | Megtekintve: 5751x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. március 9. 19:20:27 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Valahogy eddig mindig eltelt legalább egy két nap az agyrém ötletek, között de úgy látszik a mai, az egy rendkívüli nap lehet a tér-idő continuumban. Még le sem porolhattam a klaviatúrát, olvasom a következő rettenetet.: Milliós tételeket fizettetnek, a tűzoltók szerencsétlen emberekkel, fiatalokkal s öregekkel, akik a városi lakásuk ablakát, folyosóját, lépcsőházát, azaz szűkebb-tágabb környezetüket megpróbálják kicsit otthonosabbá tenni. Lábtörlővel, néhány virággal, emberibb környezetre vágyva. Netán egy széket, egy hamutartót, ezt azt. Na, elsőre néztem hülyén, hiszen ez enyhén szólva is vicces kicsit. Tovább görgetve macskaűzőm görgőjét, eljutok az indoklásig, miszerint a lépcsőházakban, folyosókon elhelyezett tárgyakban, eleshet a mentett emberrel a tűzoltó, és ez életveszély forrása lehet.

Óh, te jószagú atyaúristen.

De sok mindent kell nekem mostanában megérteni. Szóval lássuk csak. Miután egy szerencsétlen mentésre szoruló emberrel a tűzoltó kiér a lakásból, keresztül a szétvert ajtón, a lakás feltekeredett szőnyegein, elüszkösödött bútordarabjain keresztül lépkedve, tocsogva a víz és a lakás tisztán tartására szolgáló vegyszerek csúszós keverékében, majd kiér a tágas folyosóra és azonnal pofára esik abban a néhány virágcserépben, amit a folyosó vagy a lépcsőház díszítésére használnak az ott élő emberek.

Hát persze. Kérem tisztelettel, először is, ne nézzük hülyének és bénának a tűzoltóinkat. Pontosan felmérik a terepet mielőtt bemennek valahova, és azt a pár virágcserepet simán, már a behatolás előtt félrerúgják az útból. Ennyi. Nem hülyék. Nagyon ügyes, képzett emberek. Persze azt megértem, hogy nem lehet a menekülő utat eltorlaszolni, de nem hiszem, hogy néhány tetves virágcserép komoly torlasznak számítana. Pláne az ablakban.

Másrészt kérem tisztelettel, ne tessenek minket sem teljesen hülyének nézni.

Felsejlik bennem, vajon miért is vette át az állam a tűzoltóságot és helyezte a zsebéből kikandikáló katasztrófavédelem szárnyai alá...??? Gyanítom amikor ez az áthelyezés megtörtént, már régen meg volt a pénzgyűjtés módozatainak forgatókönyve. Szépen végig járogatják a társasházakat, és ha belegondolunk, hogy hány társasház van az országban, és ezek jó része csak egy-egy millás büntivel számolva, már a fele is horribilis összeg, amit nem megszorításként, be lehet szedni az emberektől...szóval nem is olyan rossz üzlet. Persze ehhez csak egy rakás, igen jól képzett tűzoltót kell bénának és egy komplett társadalmat hülyének nézni. De ez megy nekik, ez nem gond...

Mellékesen, így ocsmány beton és tégla birodalom lesz a városainkból, mint amit egykoron Csaucseszku, szomszédék kedves vezetője megálmodott. Úgy nézem már "kedves vezér" itt is van, bár eddig megalomániás vágyait kiélte a stadionépítéssel, most majd jön a városok betonsilóvá alakítása.

Persze ismervén a jelenlegi állapotokat, korántsem biztos, hogy csak erre megy ki a játék. Ugyanis erre a "remek" indokra hivatkozva, megtisztítják a lépcsőházakat, a folyosókat. Aztán...??? Nézzük tovább a tűzoltók számára veszélyes helyeket. Előszoba.: Fogas, tele gyúlékony kabáttal, cipővel. Konyha.: tele lábosokkal, polcokkal, stb...Hálószoba, nappali, rengeteg veszélyforrás...

Aztán egy laza reggelen, egy aprócska, csendes kis egyéni képviselői indítvány és tűzoltó igazolvánnyal, már nézelődhetnek, akár a nemzetbiztonság emberei is a lakásunkban. Aranyos mi...???

Szóval én nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez csak a pénzről. Vagyis még arról. És holnap...???



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Fehér Ottóné2012. március 1. 16:33:34Válasz
no comment.. mindent elmondtál
Fery2012. március 1. 19:49:44Válasz
Nem mindent. Azt az egyet nem, hogy meg vagyok győződve arról, hogy tűzoltóink azért, hogy egy szép, virágos városban éljünk, nagyon szívesen félre rúgnak néhány cserepet, ha muszáj.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum