Ok és okozat avagy a kauzalitás csapdájában


Létrehozva: 2014. szeptember 9. 10:06:50 | Megtekintve: 2970x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2014. október 14. 19:28:21 []


Szerző: Fery
Motiváció. Egy szó mely tettekre sarkal, egy szó, mely elindítja az emberben az adrenalin termelést.
Ebben az országban, az elmúlt évek alatt, bőven lehetett volna egy ellenzéknek motivációja a békés harcra, mégsem tették. Lagymatag ellenkezés hangzott csak fel, itt-ott.
Kezdem sejteni miért. Legnagyobb sajnálatomra, olyan okai vannak, amit sokáig nem is akartam felfogni, mert az ok okozati összefüggései beláthatatlanok.
A Fidesz kormányra kerülése után, vágtázó törvényhozásba kezdett. Egyrészt a gazdasági oldalon akarták megszilárdítani a politikai befolyásukat, de ebbe most nem mennék bele, mert nem erről szól a történet.

Az elsők között írták át a választási törvényt. Nem véletlenül. Egy olyan választási törvényt szavaztattak meg a parlamenttel, amely gyakorlatilag lehetetlenné tette más győzelmét a választáson. Mint utóbb megtudtuk, így is lett. 2014-ben az ország választó polgárainak 27 százaléka szavazott a kormányoldalra, és ebből a Fidesz matematikája szerint 2/3-os többsége lett a jelenlegi országgyűlésben.

És itt jönnek a borzalmak. Sokan megvádoltak már azzal, hogy polgárháborút vízizonálok, éhséglázadást vetítek előre. Mielőtt bárki rám dobálná az ítélet köveit, vallom, hogy nagyon nem szeretnék bármilyen atrocitást, háborút, harcot, vért és könnyeket. Távol álljon tőlem. Nagyon szeretnék békében élni, dolgozni, élni az életem.
Mégis az a véleményem, hogy Orbán Viktor kormányát, békésen, törvényesen már nem lehet leváltani. Egy olyan választási törvény, amely ország szavazópolgárai egynegyedének szavazatából kreál 2/3-os többséget, az nem hagy választási lehetőséget. Ezzel a választási törvénnyel, nem én, hanem Orbán Viktor vette el az országtól a békés átmenet lehetőségét. Elvette azt a lehetőséget, hogy törvényesen, az ország nagyobbik része, mely nem szavazott rá, érvényesítse akaratát. Jól számított Orbán Viktor.

Alkotott az országnak egy olyan választási törvényt, melyben Őt, csak és kizárólag, teljes és feltétel nélküli összefogással lehet leváltani. Ebben az országban, a jelenlegi ellenzéki pártok habitusát ismerve, pont annyi esély van, mint gyalog eljutni a Holdra....

Szinte bármilyen kevés szavazattal, különböző választási trükkökkel, de nyerni fog. Mint ahogy a mostani választásban is benne volt, hogy egy elbukott választást is meg tudott volna fordítani azzal, hogy a Köztársasági Elnök, felkéri a vesztes Fideszt a kormányalakításra, akik a választás után kötött koalícióval a Jobbikkal vagy bárkivel, többséget alkosson a parlamentben és kormányozzon tovább egy elbukott választás után. Sajnos ezt, a saját maguk által alkotott választási törvény, lehetővé teszi a mai napig...

Egy nagy koponya mondá vala, hogy hogyha az alternatívák közül kizárod a lehetetlent, ami marad, - bármilyen hihetetlen is - az az igazság.

Nézzük az alternatívákat. Tüntetések hatására Orbán Viktor nem fog lemondani. Számára az elégedetleneknek nincs jelentősége. Ordítanak egy darabig, megunják, jön a következő. Ezt a következtetést az elmúlt évek tüntetéseiből, demonstrációiból gyönyörűen ki lehet következtetni...
Vége lett az egyiknek, jött a másik, a harmadik, mindenféle eredmény nélkül.
A parlamentet védik a fegyveresek, a házát és környékét zárja a TEK.
Nem érdeklik a tüntetések, nem hatják meg...Nem is törődik velük.

A vidékiek már tüntetni sem tudnak járni, hiszen a benzinárak és az utazási költségek emelésével elérte a kormány azt, hogy a munkanélküli, a szegény és elégedetlen réteg röghöz legyen kötve. Ők képtelenek finanszírozni azt, hogy eljussanak egy tüntetésre, és kifejezzék elégedetlenségüket. Sőt, ezzel azt is elérte, hogy olyan számottevő tömeg jöjjön létre egy tüntetésen, amely már a veszélyes kategóriába tartozik....

Ez mellett, megváltoztatta a népszavazási törvényt, olyan szinten megnehezítve a népakarat érvényre juttatását, hogy gyakorlatilag lehetetlen egy érvényes, bizonyos fontos témákra kiterjedő népszavazást elindítani. Sok témában nem is lehet.

A sztrájk jog megnyirbálása is pont ide tartozik. Orbán Viktor sztrájk törvénye gyakorlatilag lehetetlenné teszi elégedetlen dolgozók munkabeszüntetését, ráadásul, olyan mértékű a munkanélküliség, hogy már sztrájkolni sem mernek a dolgozók, mert aki sztrájkol, másnap az utcán találja magát.

Lemondatni nincs mivel. Nem tud az ellenzék olyat felmutatni, aminek hatására erre lépésre szánná el magát. Hiába tár fel visszásságokat, kormány közeli gazdasági mutyikat, ez mind mind lepereg róluk, ott a mentelmi jog, a Fidesz kormány egy Fideszestől soha a büdös életben nem fogja visszavonni, csak ha kirakati bűnbakot akar csinálni valakiből.

A külföldi nyomás, igaz erősödik, az EU felől.
Persze mert egyre többen látják, hogy Orbán Viktor kormánya sárba tapossa és két lábbal tiporja a demokrácia értékeit, De ez megint csak az a kategória ami nem érdekli. Kikiáltja az EU-t agresszornak, akik megtámadták Magyarországot, és ezzel feltüzeli a nép egy részét az EU ellen.

Választáson a fentiek miatt, nem lehet megverni, ezt már taglaltam az elején.

És most, bár mondjon bárki bármit, mondja nyugodtan, hogy én háborút vízionálok. De mi más maradt.....?????

Mondjon nekem valaki alternatívát. Mondjon nekem valaki egy békés megoldást. Minden békés lehetőségtől, törvényekkel fosztották meg az országot.

Én nem akarok háborút, de egyszer ezt az országot a kauzalitás oda fogja vezetni.
Mert az egér is harap, ha a sarokba szorítják.....



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

marika.ani@gmail.com2014. szeptember 9. 11:54:04Válasz
Teljesen egyetértek. Nem lesz, mert nem lehet békés megoldás. Ezt a lehetőséget Orbán elvette....Hacsak...a civil mozgalmak kiterjedtével nem csatlakoznak a pártok. Gondolod, egy nagy Bpesti megmozdulás esetén a hatalom merne fegyverrel is akár...Nem tudom.
marika.ani@gmail.com2014. szeptember 9. 11:54:53Válasz
Mindenesetre osztogatom az írásodat!
picike2014. szeptember 13. 20:03:41Válasz
Bocs Feri, kicsit most elkéstem, de a véleményem az, mint a tiéd! Ebben a qrva országban nem lehet mozdulni semerre sem, mert mindenhol olyan kerítést építettek zsebnapiék, hogy azt tényleg sem kikerülni, sem megmászni nem lehet! Marad egy borzasztó alternatíva: Polgárháború! Sajnos csak ez maradt!
És eddig, amíg ténylegesen nem fog éhezni-fázni az ország kétharmada, addig még az sem! Ülnek addig a nyakunkon, kirabolnak még amit lehet, eltüntetik offshore cégekben, számlákon és nekünk majd maradnak a bevetetlen földek, a kivágott erdők és a rabszolgaság!
Szép jövő, nem????
És nem ébredezik senki sem!
Választottaink ülnek a parlamentben, felveszik a havi szép pénzeket és nagy ívben tesznek a fejünkre!
Meddig tudjuk ezeket elviselni??
Csak ez a kérdés! Ha már nem, akkor fog robbanni itt minden!
marika.ani@gmail.com2014. október 2. 22:26:14Válasz
Még fogom ezt osztani a...választások után.
marika.ani@gmail.com2014. október 14. 20:25:39Válasz
Nos, szétszórtam. Kíváncsi leszek, vállalkozik-e valaki a cáfolatára. Nem hiszem. Más. Nem értem, hogyan tűnhet el valami az idővonalamról. Pl. ez is. Tudatosan nem töröltem, nehogy a választások után elfeledjem. Újra kellett innen odavinnem. Uígy eltűnt Kocsis János "Felépült Orbán V. fantaszt...írása is. Van erre vmi face-es szabály?
Fery2014. október 14. 22:04:48Válasz
Elméletileg nincs, nem tűnhetne csak úgy el. De attól még előfordulhat.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum