Jobboldali, Baloldali, vagy csak Magyar?


Létrehozva: 2012. március 1. 16:48:47 | Megtekintve: 4465x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. március 9. 19:20:11 [VtSoftware]

Szerző: StylNézegetem az oldalakat, blogokat híreket, hozzászólásokat.
Nagyon érdekes már magában az is hogy a média mára odáig süllyedt hogy meg sem próbálkoznak csak a tényekre szorítkozni, az újságírók valamilyen formában hozzáadják a saját véleményüket, ezzel megosztva az olvasókat. Pedig nem kellene! Megosztottak már nagyon rég óta.

Fideszes-MSZP-s. Jobbos-Balos.Vallásos-ateista. Szegény-Gazdag.

Lehetne még folytatni, hisz a jobboldal sem egységes, a bal nos amennyire szétszakadozott nem is tudom, hogy érdemes-e oldalnak nevezni. A valódi kérdés persze az lenne, hogy szükség van-e egymással szemben álló oldalakra, amikor az ország gazdasági helyzete valójában csak egy szűk ösvényt engedélyez az előre jutásra? A különféle ideológiák, izmusok jó elfoglaltságnak tűnnek, ha semmi más dolgunk nincs.
Akkor, ha a politikusaink becsületesek, az ország érdekében döntenek és olyan törvényeket hoznak amik legalább hosszú távon az ország érdekeit szolgálják. Akkor, ha ledolgoztuk a 8 óránkat, nincs gond a számlákkal megélhetéssel, befizettük a nyaralást a családnak, és szabad időnkben, barátságosan meg vitatjuk az ideológiák igazságát.

De nem ez van!

Mostanra oda jutottunk, hogy ország polgárai, politikusai annyira egymás ellen forduljanak, hogy már az ország érdekeit sem nézik csak az a lényeg a másik oldalnak keresztbe tegyenek, a politikusok a hatalomért, a polgárok fanatizmusból.
Ez szerintem már beteges. Persze azt képzelni hogy a politikusok, pontosabban a pártok megváltoznak, ostobaság lenne. Nekik jó ez a megosztottság, hiszen ha már annyi fanatikus támogatójuk van hogy bejussanak a parlamentbe, ők már nem veszthetnek. A Tárki szerint a DK elérte az 5%-s küszöböt. Gyurcsány Ferencnek már biztosítva van a jövője...

Pedig amit el lehetett rontani, azt elrontotta, és érdekes még mindig van aki bízik benne. Talán csak azért mert számukra kevésbé rossznak tűnik mint Orbán. Pedig ugyan olyan rossz. Ugyan úgy viszonoznia kell majd az őt támogató üzletembereknek a pénzügyi támogatást, mint ahogy most a Fidesznek. Lásd: Lex törvények. Hát ja! A pártfinanszírozás. Amihez nem akar hozzányúlni egyik nagy párt sem.

Vajon miért?

A mostani rendszer valójában a kormányszintű korrupció kiszolgálója. Oda jutottunk, hogy már nem is titok hogy melyik nagy cég, melyik párthoz áll közel. A sajtóban simán megjelenhetnek a cégek és személyek összefonódásai, és nekünk már a szemünk sem rebben. Természetessé vált hogy a pártok korruptak!
Azok a pártok, akik ideológiákat adnak a szánkba, azért hogy lehessen gyűlölni a másik oldalt. Rá kellene ébredni, hogy nincs másik oldal. Egy oldal van, Magyarország oldala. Ha valakik fosztogatják Magyarországot, akkor ők a másik oldal.

Mindegy, hogy a fosztogató jobbosnak, vagy balosnak mondja magát.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

TibornedrFerenczy2012. március 2. 08:29:46Válasz
Gyurcsánynak éppen a pártfinanszírozás rendszeréből lett elege (Puch -Simicska paktumról szóló híresztelések). A keresztbe tevés legszebb példája pedig az volt, amikor Orbán ellenzékben volt.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum