A szabadság szitokká válásának esete


Létrehozva: 2016. augusztus 27. 17:35:10 | Megtekintve: 1013x | Kategória: Politika


Szerző: Fery
Az utóbbi néhány évben sokszor ért meglepetés a politika oldaláról. Kisebbek, nagyobbak, pofára ejtők és égrengetők.
Az utolsó kategóriába tartozik az, mikor kiderült, hogy liberálisként az utolsó szemét bandához tartozom.

Rendesen meglepett a dolog. Már csak azért is, mert ha csak az alapszó jelentését nézzük - Liberty = Szabadság - Az pont az, amiért már 1848-ban is és 1956-ban is harcolt a magyar. A szabadságért.

A szabadon meghozható döntés jogáért, a szabad életért, a szabadság áldásait magával hordozó életérzésért.

Nézzünk egy hivatalos meghatározást a Wikipédiáról :

" A liberalizmus más néven a szabadelvűség, a szabadságot jelentő " liberty " szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a 17-18. századra, a felvilágosodás idejére nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus. "

Ez azért ott van a helyén. Mert innentől, tömegek reagálása előtt állok értetlenül. Mert ezek a tömegek, nem szeretnének szabadon élni, ezek a tömegek uralkodót kívánnak maguk fölé, aki gondolkodik helyettük. Aki átvállalja az életükért cserébe a gondolkodást és csak engedelmeskedni kell, hajlongani az uralkodó előtt, elhinni, hogy kiváltságos jogaik vannak, Isteni felhatalmazása, egyedül irányíthatja az államot és helyzetbe hozhatja a pereputtyát, akár mások elnincstelenedése, nyomorúsága, sőt halála árán is.

Holott a liberalizmus pont ezeket tagadta mag, pont ezek ellen harcolt, hiszen a mai korba átültetve a királyi hatalom, diktatúrát jelent. Egy olyan diktatúrát, ahol a miniszterelnök az isten, ahol a protekcionizmus tombol, aminek mai megfelelője a rokonság helyzetbe hozása és a korrupció hatalmas mértéke.
És ezt éltetik tömegek a szabadság helyett. Az elnyomást, a tömegek nincstelenné válását, a haverok és a családtagok mértéktelen gazdagodását. Egyesek kiváltságos jólétét a tömegeké helyett...

Persze innentől érthető, hogy miért is lett szitokszó a liberalizmus. Mert az uralkodók és követőik, saját jól felfogott érdekükben azzá tették, hiszen a diktatúrák létező és legnagyobb ellensége a gondolkodó ember.
Mert aki gondolkodik, az megérti, hogy ha a saját életét szabadon élheti, minél kevesebb korlátozással, az vissza fog köszönni az élet minden területén. Jobbá teszi az életet, nincs kiszolgáltatva egy uralkodó kényének-kedvének, hanem fejlődhet, tanulhat, és boldogabb és kiegyensúlyozottabb lehet az élete.
Mert nem függ. Senkitől és semmitől.

És szerintem a liberalizmus lenne az egyik legnagyszerűbb dolog a világon. De ahhoz tömegeknek kellene megérteni, hogy mit is jelent az a szó, hogy SZABADSÁG.
Mikor nem ül uralkodó a nyakadra, mikor egy uralkodó nem teszi tönkre egy ország gazdaságát saját meggazdagodása érdekében, mikor emberek szabadon választhatják irányító testületüket és nem öröklött jogon jönnek az újabb és újabb kiskirályok, és mikor nem csak a családtagok és a haverok gazdagodhatnak, hanem a dolgozó embereknél is felbukkan a jólét.
Évszázadok óta keresik a magyarok a szabadságukat. Nagyon régen.
És most a XXI. században kell a szabadságból szitokszót csinálni és eldobni egy uralkodó jólétéért ???

Úgy őszintén kérdezném, normális ez a társadalom ???

Kulcsszavak: Szabadság, liberalizmus


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2016. augusztus 27. 21:09:41Válasz
Nem Feri, nem normális!
Ez a társadalom a buták és a vakok, az agymosottak és a csókosok társadalma!
Nagyon kevesen vagyunk sajnos ahhoz, hogy változtatni tudjunk ezen!
Ameddig itt nem történik egy nagy katasztrófa, amitől nagyon sok embernek talán megnyílik a szeme és el kezd gondolkodni, addigra ezek a szemetek még 20 évig itt ülnek a nyakunkon és addigra talán törlődik az a szó a szótárból is, hogy szabadság!
Meg egyenlőség és a testvériség is!
Addig itt a gyűlölet, az egyet nem értés, a mások nyomorban és függőségben tartása lesz!
És átkozhatom a sorsot, hogy ide születtem, erre a szemétdombra!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum