Múlt - Jelen - Jövő


Létrehozva: 2016. április 28. 11:43:57 | Megtekintve: 1436x | Kategória: Politika


Szerző: Fery
Már nem tudom mit gondoljak erről az országról. Mert azt látom, hogy csak múlt állítólagos dicsőségéből tud élni, csak az egykori királyok hatalmát képes elismerni, legyen az valóban dicsőséges, avagy szánalmas népirtás, dicsőséggé konvertálva.
Mert valamiért mindig vissza nyúlunk abba a korszakba, mikor teljhatalmú uralkodók taposták az embereket a földbe, mikor kizsigerelték a végtelenségig, mikor örülhetett ha meghagyta az az uralkodó az életét, akit ő emelt maga fölé.
Tömegek nézték végig a kivégzéseket, mások szenvedését olyan bűnökért, amiknek többszörösét követte el a hatalmaskodó uralkodó, mégis tapsoltak a despotának, elnézve akár barátaik, családtagjait halálát is.

Mondhatnánk, persze ez a sötét középkor, ami nem azért volt sötét, mert nem sütött a nap. Igazából adja is magát a kérdés, hogy mi is változott ebben az országban a századok alatt.

Semmi. Gyakorlatilag az égvilágon semmi. Manapság is a sikeres uralkodó után megy a nép a vakon, szemellenzővel mint a ló. Gyakorlatilag lerabolva a társadalom, az oktatás, az egészségügy, és az élet szinte minden területe. A politikusoknak az égig nő a vagyona, milliárdok nőttek ki náluk a földből. Paloták, hatalmas földek és vagyonok pillanatok alatt találtak gazdára náluk.

Míg az utca embere nyomorog, éhezik, tömegesen. Törvények csak politikust és gazdagot védenek. Ez lenne a hőn áhított demokrácia ?
Egy fenét. Itt az oszd meg és uralkodj működik, mert gyűlölni a másikat olyan jó érzés. Vagyunk páran az országban, akik tényleg szeretnének demokráciában élni. De kinek lenne ez jó ?

Mert ennek az ország nem. Legyen bármilyen jó demokráciának az ígérete, ennek az országnak nem fog kelleni.
Mert ennek ezért, a másiknak azért, a harmadiknak amazért nem tettszene, és már szakadna is szét az újra az ország.

Magyarország egész egyszerűen nem érett még meg a demokráciára.
Kell neki egy falkavezér, egy despota, aki uralkodik, hogy ne kelljen gondolkodni, aki szítja a gyűlöletet mert az a legjobb érzés a világon, ha belerúghat a másikba...
Ha megdöglik a tehene, dögöljön meg a szomszédé is.

Ennek az országnak a talaján, mint azt az utóbbi néhány év megmutatta, gyönyörűen megél a nacionalizmus és a fasizmus.
Nem kell demokrácia, mert nem tud vele mit kezdeni.

Akkor nem lehetne belerúgni a migránsba, a zsidóba, a cigányba, a melegbe, a külföldibe, meg mit tudom én , hogy még kibe.
De itt és most lehet. És ez remek, ez ápolja a lelket. Jól érzi magát a társadalom, mert döglődik a szomszéd tehene is.

A politikai kultúránk a béka leghátsóbbik része alatt, itt a politikus csak vagyont akar csinálni, és minél többet lop, a társadalom annál inkább ujjong neki, nem észrevéve, hogy tőle lop.
Mert ha gazdagra lopta magát, akkor sikeres vezető és megy utána mint a pincsi kutya, ahelyett, hogy végre kimenne az utcára és addig tüntetne, míg ezt a sok tolvajt talpig vasra verve vezetnék el a perzekutorok.
De ehhez még tanulnunk kellene az politikát vagy 100 évig, meg kellene érteni, hogy hogyan vegyük a kezünkbe a sorsunkat, ahelyett, hogy olyanok kezébe tesszük századok óta, akik kihasználnak, megnyomorítanak és beletaposnak a betonba.

Totál felesleges a választás ebben az országban. Mert gyakorlatilag mindegy, hogy ki kerül hatalomra. Mert a demokráciát nem is ismerjük, fogalmunk nincs róla hogy mi az.
Apró véleménykülönbség okán egymásnak ugrunk, megfojtanánk a másikat egy kanál vízben, ha ugyanarról másként vélekedik mint mi. A bálványimádókról már nem is beszélve, akik csak azt hallják meg szeretett vezérükről, amit hallani akarnak, azonkívül mindenki más hülye és idióta.
Na meg gazember és hazaáruló, esetleg ebben a sorrendben. Mindenáron egy uralkodót akarunk piedesztálra emelni, mert a gondolkodás nehéz és bonyolult dolog, kell valaki aki ezt helyettünk megteszi, nekünk csak végre kelljen hajtani a parancsot, mindegy, hogy az milyen parancs...

Sokaktól hallom, hogy milyen lenne az ideális politikus, aki után menne a nép. És ez az igazi baj.

Nem egy falkavezér után kellene már menni, mert a demokrácia nem egy uralkodóról szól. Nem Orbánról, nem Gyurcsányról, nem bármelyik politikusról.
Nem arról, hogy csak a DK.
Nem arról, hogy csak az Mszp.
Nem arról, hogy csak a Fidesz.

Mert a demokrácia és a pluralizmus, sosem egy pártról, sos
em egy uralkodóról szól, hanem pártokról, amik egymással kommunikálva, megbeszélve, tárgyalva, kompromisszumokat kötve konszenzusra jutván, kormányozzák az országot.

Egy demokráciában a kormány NEM uralkodik, hanem kormányoz.

Egész egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy ezt az egy tetves mondatot miért nem képes egy ország megtanulni és megérteni...




Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2016. április 28. 12:42:12Válasz
Feri, minden szavaddal egyetértek! Eszembe jutott a Bánk bánból Tiborc és az ő panasza! Hát a legjobban most aktuális!
Hát érdemes újra elolvasni, mert a rég volt időktől fogva ez ma is így van!
És ide másolom az idézetet!
" Te szánsz nagyúr? Ó, a magyar se gondol
már olyan sokat velünk, ha a zsebe
tele van-hisz a természet szegényt
maga arra szánta, hogy szülessen, éljen,
dolgozzon, éhezzen, sanyarogjon és-
meghaljon, Úgy van, úgy! Esmérni kell
az élhetetlenek sorsát, minek-
előtte meg tudhassuk szánni is."
Szóval melegen ajánlom elolvasásra a kedves hívőknek!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum