Bűntelen halálra ítéltek


Létrehozva: 2012. március 18. 18:52:48 | Megtekintve: 7896x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2017. április 30. 13:18:26 []


Szerző: Fery
Nézek ki az ablakon, ahogy az aranyvörös nap eltűnik a horizonton. Próbálom végig gondolni, vajon hogyan is juthattunk idáig. Hiszen valahogy így tűnik el az életünk is mostanában. Lehanyatlik, mint a lenyugvó nap. Bár mostanában, nem ilyen szépen ér véget azoknak az élete, akik végigdolgozták. Az elmúlt 2 évtized a folyamatos leépülés jegyében telt, igen sok embernek ebben az országban. De két évvel ezelőtt nem senki nem gondolta, hogy ennek a kicsi ország lakosságának egy része, gyakorlatilag választás elé kerül.

Élet vagy halál.

Nem sokkal azután, hogy a Fidesz kormány hatalomra került, elkezdődött valami. Valami olyasmi amire az emberek álmukban sem gondoltak.
A visszamenőleges törvénykezéssel kezdődött. Nem véletlen, hiszen tudták, hogy ha itt nem ütköznek komoly ellenállásba, akkor onnantól bármit megtehetnek. Meg is tették. A szolgálati nyugdíjakat átminősítették járadéknak, ami így elvesztette védett státuszát, majd megadóztatták. Ebbe az a szemét dolog, hogy azok az emberek akik szolgálati nyugdíjba voltak, már letették a magukét az asztalra. Egykoron az orruk alá toltak egy szerződést, miszerint meghatározott szolgálati idő után mehetnek nyugdíjba. Leszolgálták. Mentek. Most hiába megyünk bele abba, hogy ezt ki és mennyire tartja jogosnak. Ők betartották egy munkaszerződés feltételeit. Törvény által garantált nyugdíjukra, vettek fel hiteleket egy jobb élet reményében. Egyszer csak megszűnt a törvényi védettség, és ezek az emberek mennek a padlóra, a hajléktalanságba, a fagyhalálba vagy ha az utcán érik őket, akkor kisemmizettem a börtönbe.

Természetesen nem álltak meg itt a kormány gombnyomogató droidjai. Elkezdték visszaküldeni a munka frontjára, a rokkant nyugdíjasokat, akiknek már sem ereje sem képessége nincs meg arra, hogy munkába álljon, járjon...
Természetesen a rokkant nyugdíj visszavonása után. Embereket hagytak egyetlen fillér nélkül, remény nélkül, nemhogy normális, hanem semmilyen élet reménye nélkül. Rokkantak lesznek öngyilkosok, kilakoltatott emberek ugranak ki elvett lakásaik ablakán. Mert nem tudnak már dolgozni, betegek. De ha tudnának is, akkor hova is menne...??? Mert munkahely az nincs, az a kevés ami esetleg van, oda nem rokkantakat fognak felvenni...Az biztos. Marad az éhhalál, az egyik legocsmányabbik halálnem olyan emberek számára, akik egy életen át fizették orvosi ellátásukat és nyugdíj járulékukat.

Aztán jött a közmunka program, havi 47000.- azaz Negyvenhét ezer forint fizetésért. Ez fizetés...??? Mert ez a mai árak mellett nem elég. Semmire. Nem akarok most igazán végigmenni azon, hogy ebből mit lehet venni. Sokan megtették már előttem, de mivel az árakat mindnyájan ismeritek, nem hiszem, hogy azt kéne ecsetelnem, hogy ebből kockáról kockára félre lehet tenni. De félre lehet....Az életünket. A táplálkozásunk leromlik a végletekig, gyümölcsre, vitaminra ebből nem telik, és mivel gyógyszerre sem, rövid úton meg is halunk, ahogy szervezetünk felőrlődik a rossz minőségű, egyoldalú táplálkozás következtében.

Munkanélkülieknek járó szociális segély. 22800.- azaz Huszonkettőezer nyolcszáz Forint. Döbbenet. Ebből a pénzből kellene megélni, munkát keresni, elhelyezkedni, és legalább első hónapba bejárni egy munkahelyre. Nem egészen értem, hogy ezt hogyan gondolták. Már a 47000.- forinttal is halálra ítélték az embereket. Ez az alig 23000.- maximum egy belépőjegyre elég Hádész birodalmába, s meg arra is majdhogynem kevés, hogy a búcsúlevelünket tisztességes papírra, normális tollal írjuk meg és postára adjuk.

Ez a kormány úgy akar erős Magyarországot, hogy lemorzsolja a gyengéket. Nem bántja őket, csak törvényeket hoz s ezekkel a törvényekkel lassú halálra ítéli őket. Idős, magatehetetlen embereket segítenek halálba a törvények. Pedig azért amiért végig dolgozták az életüket, nem ezt érdemelnék. Sokszor sok helyen leírtam már. Egy társadalom fejlettségének egyik fő mutatója az, hogy hogyan bánik a gyengékkel és az elesettekkel. Fényévekre vagyunk a jó bizonyítványtól, ez ügyben.

Emberek tömegei vesztik el, mostanában a hitelek bedőlése, a munkanélküliség, a csőd miatt otthonukat. Mind, mind TB járulék nélkül marad. A sok ezer család, több tízezer ember, akinek ha beteg, az orvosi költséget ki fogják számlázni. De aki a hiteleit nem tudta fizetni, az nem fogja tudni a horribilis, ráadásul irreálisan magas orvosi költséget kifizetni. Tehát ha beteg lesz nem mer orvoshoz menni. Szenvedni fog, kínlódni, meghalni....
Ha ehhez hozzá számoljuk a hajléktalanokat, a TB ellátás nélkül maradó gyerekeket, a dolgozni képtelen rokkantakat, a hajléktalanná váló nyugdíjasokat.
Akkor ez már törvényekkel végrehajtott népirtás. Erős lesz Magyarország...

Ha a gyengék meghalnak. Ha meghalnak a bűntelen halálra ítéltek tömegei.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

zsenike442012. március 18. 22:25:13Válasz
Teljesen igazad van! Már nincs mit vesztenünk, jobb állva meghalni, mint térden csúszva élni, ezért nem marad már választásunk, akár kamikaze akciókkal neki menni a kormánynak, hogy kő kövön ne maradjon!!!
Nem fogok éhen dögleni sem én sem a Családom, inkább lőjenek le harc közben, pár fityiszest magammal viszek az biztos!!!
Picike2012. március 19. 12:55:45Válasz
Ha fiatalabb lennék és lenne hozzá képzettségem, hát most gyártanám NEKIK a bombákat! És nem érdekelne, ha rámennék, de legalább reményem lenne arra, hogy az unokáim, gyerekeim túlélnék ezeket a mocskokat!
aslenos2012. március 19. 17:52:23Válasz
Hát ez döbbenet...
Munkásököl2012. március 19. 17:59:31Válasz
Ezt a helyzetet tárgyalással, tüntetéssel, fenyegetőzéssel nem lehet megoldani. Egyetértek veled Csodabogár! Csak ez az egy lehetséges megoldás maradt!!!
sakota2012. március 19. 18:06:03Válasz
Teljesen igaz ezt nevezik népírtásnak, ugyanis lehet népet írtani fegyverekkel erőszakkal és lehet hülye vezetők hülye jogalkotóival.
Én is így jártam, mivel három hónap alatt nem derült ki mi vagyok nyugdíjas vagy rehabos vagy mi, így elveszítettem a TB ellátásomat és már nem is írnak fel gyógyszert pedig hát szívbeteg vagyok és napi 10 szem gyógyszert szedek, nem baj pár napig ki bírom, de csak egyet kívánok nekik, a saját gyerekeit és családját ne tudja ellátni gyógyszerrel aki ilyet tett velünk és előtte haljanak meg családtagjai és nézze végig milyen érzés az.
És még valami. Ezt az egész bagázst szeretném a lámpavason látni miközben talpuk alatt fúj a szél.
Bayer Barbara2012. november 1. 12:46:50Válasz
*
A komcsik egymillió magyart gyilkoltak meg, hurcoltak lágerekbe, koncentrációs táborokba, vagy űztek el a szülőföldjükről.
.
Az volt a NÉPIRTÁS, ti agyalágyult barmok!
*
Fery2012. november 1. 13:36:46Válasz
Barbara, neked fogalmad sincs arról mit beszélsz....Hol van ma már az a kommunista rendszer....???
Nézzél már bele egy történelem könyvbe...

Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy amit írtam nem igaz...??? Mert azzal nem röhögtetném ki magam a helyedben...

Ugyanis sajnos az folyik most itt amit leírtam...És az hogy a komcsik mit csináltak 20-40 évvel ezelőtt, az nem érv.

A múlt állandó előrángatása, az idióták fegyvere, ráadásul mindig visszafelé sül el....
István2012. november 1. 19:44:13Válasz
Ferry !
Csak a nevet nézzed: biztosan a Zsolti rokona.... A szint biztosan az !
Fery2012. november 1. 19:51:55Válasz
Igazad lehet... :)
Fery2012. november 1. 14:07:30Válasz
Tök idióta vagy , a kommunisták szóhoz sem jutnak mostanában itt...Ráadásul korántsem mindegy hogy azon belül is a Rákosi féle kommunistákról beszélünk, vagy a 70-es évek utáni Kádár rendszerről....

A nácik meg egyre többen vannak és hallatják a hangjukat újabban....
Neked át kellene nézni néhány történelem könyvet, hogy egyáltalán mi is az a fasizmus, akkor megtudnád kik gyilkoltak le milliókat.....
tibus9562012. november 1. 14:00:25Válasz
Barbara talán írd meg azt is hogy kiket és hol ??? A nácik az országot rombolták le több millió áldozattal . Sőtét vagy és tudatlan vagy Barbara !
Nyilasok nácik eddig csak romboltak mindenűt , humanista európai ember küzd ellenük és nem hagyja teret nyerni az ordas eszméket !
Bayer Barbara2012. november 1. 14:46:49Válasz
Feri, - látszik, hogy eltökélt antifasiszta vagy.
Gondolom a Magyar Ellenállók és Antifák Szövetségének és a Magyar-Szovjet Baráti Társaság örökös tagja.
.
Te tényleg nem tudod, hogy a kisantantos, muszka és pánszláv testvéreid hol és mikor irtották a magyarokat százezerszámra?
Csak koncentrációs táborba 8-900 ezret hurcoltak!
Nem hallottál a délvidéki és kárpátaljai vérengzésekről sem?
Fery2012. november 1. 14:59:11Válasz
Mikor volt az már...Ne a múlt századot vedd elő....:-)

Mellékesen semmilyen szövetségnek nem vagyok tagja, de abban igazad van, hogy eltökélt antifasiszta vagyok.

De soha nem voltak a testvéreim, sem a kommunisták, sem mások.
Nép írtásról beszélsz...Jó. Ki is vitte bele a háborúba a Magyar népet a németek oldalán ? Horthy, Orbán példaképe és Hitler csatlósa.
És mint írtam, az sem mindegy, hogy Rákosiékról beszélünk, vagy a konszolidáció évei utáni Kádár rendszerről.....

Persze az igaz, hogy az egykori kommunista rendszernek is meg voltak a túlkapásai, de nem volt majd 10 millióból, 4 millió mély szegény, nem lakoltatták ki tömegével az embereket, nem lopták el a nyugdíjukra összespórolt pénzüket, Nem küldtek vissza rokkantakat dolgozni, mikor az egészséges emberek sem találtak munkát....

Nem vagyok sem kommunista, sőt igazán baloldali sem. Csak egy egyszerű ember vagyok akinek az igazság érzetét bántja az, ami itt ebben az országban folyik. Hogy NAPI 47 ezer forintos keresettel van pofája egy politikusnak kiejteni a száján, hogy simán meg lehet élni HAVI 47 ezerből...
Hogy Gyerekek tömege éhezik az országban, ezek meg tobzódnak azokban a javakban, amit véres verejtékkel dolgozó emberektől vesznek el agyonadóztatás formájában...

Sorolhatnám még sokáig, de akinek ez nem elég, annak úgyis hiába. De ha egyszer Te is megéred, hogy megszűnik a munkahelyed, és mehetsz közmunkásnak 47 ezerért éltetni Orbán Viktort és a Fideszt, akkor fogsz rádöbbenni a véres valóságra....
deportált2012. november 1. 17:08:30Válasz
Egyértelmű, hogy iparszerű népirtás folyik!
Barbara te egy agymosott, zártosztályról kiszökött idióta vagy!
Csonka János2012. november 1. 19:59:06Válasz
Ne haragudj Feri, de hol látsz te itt fasisztákat? Azt írod, ne hozzuk fel a múlt századot. Akkor, hogy kerülnek ide a fasiszták? Horty bele vitte az országot II. vh-ba! De előtte rendbe tette!! Én nem látok itt fasisztákat, csak a kádári időkből itt maradt rablókat, privatizátorokat, gengsztereket. Hogy most mát nem leninista fiúk, hanem européner vállalkozók? Valahol itt kellene keresni az okokat. Meggyesi vitte bele az országot az EU.-ba? Ki volt Meggyesi? Nem volt fasiszta? Az éppen nem. Sajnos Feri az az igaszság, hogy nagyon sunyi módon ferdítesz. Amit leírsz az igaz, de direkt nem írod le azt amit még hozzá kellene írni, hanem csak rém képeket álmodva fasisztázól. Nagyon aljas dolog ez így. Szerintem ne beszélj Barbarának a magyar történelemről, mert te csak azt emelsz ki belőle amit akarsz. Sajnos nagyon ismerős ez a fajta gondolkodás mód. Ez csak megoszt, téveszméket terjeszt, rész
igazságokat tartalmaz. Gondolkozz el legközelebb, ha ilyenekről akarsz elmélkedni, vagy inkább ennyi tudással próbálj meg valami máshoz kezdeni.
Fery2012. november 1. 21:01:32Válasz
Hol vannak itt fasiszták....??? A gárda nem az...? A zsidógyűlölet terjesztése, Horthy imázsának feltámasztása, az micsoda...

Hófehérke története....???
Csonka János2012. november 1. 21:47:06Válasz
A gárda szerinted miért lenne fasiszta? Te hallottad, hogy megvertek, megkínoztak valakit??? Zsidógyülelet nincs, csak bizonyos személyek gyülölete és hogy ezeknek a nagyrésze zsidó?? Ezen azért érdemes lenne elgondolkozni. Magyarság van, zsidókkal, kunokkal jászokkal, palócokkal. Hortyról meg légy szíves olvasd el, hogy mennyit segített a zsidókon, egész Európából ide menekültek a zsidók. Megvoltak különböztetve ez igaz, de nem kelett a haláltól félniük. Olvastad, hogy Romániából, Lengyelországból, Szlovákiából mennyi szerencsétlen zsidót hurcoltak a haláltáborba? Amiről beszélsz az már a német megszállás után történt, amit a nyilasok és Szálasi csináltak. Az lehet, hogy fáj, hogy Mo.-n van egy szervezet a gárda amelyik kimondja sajnos az igazat, de erről nem ők tehetnek. Tudod az ilyen írásokkal, csak saját magadat járatod le és olajat öntessz a tűzre.
Fery2012. november 1. 21:56:47Válasz
Igen, ez az a fajta Horthy propaganda, amivel megtévesztik az embereket...
Szerencsére én már nem veszem meg az ilyen maszlagot. Látom mi történik az országban...
Fajgyűlölet. antiszemitizmus...A gárdát meg nevezd aminek akarod. Minden és mindenki gyűlölete. Ha fiatalabb lennék, már régen nem lennék itt, mert erre én nem vagyok kíváncsi...

Ne aggódj, hamarabb járatod le Te, magad a Horthy eszmék terjesztésével, mint én bármivel...
Kunigunda Lutz 2014. november 6. 18:09:10Válasz
Fery próbálok szavakat keresni erre a cikkedre nem igen találok olyat amit le írhatnék .

Tökéletesen igaz minden szó
Csonka János2012. november 1. 23:52:14Válasz
Feri kezdel leégni! Ez nem Horty propaganda, hanem a valóság!! De ha így gondolod menjél a magyarokat oly szerető Kertész után. Nézd meg mit csinált Horty Trianon után. Legnagyobb bánatodra nincs itt fajgyülölet, antiszemitizmus, hanem sajna nyomor amit a bankok és a komcsik idéztek elő, s mindkettőnek kik is a vezetőik? Na látod!! Ok okozat. Ennyi! ha jól látom egyik állításomat sem tudod megcáfolni, csak fröcsögni tudsz, meg fasiztázni. Konkrétum nuku! Anélkül meg nagyon nem megy ez a szakma amit művelni szeretnél. Úgy hogy vissza a fateknőhöz, ahhoz bizton jobban értesz. Részemről lezárva!! Ezeket is csak azért írtam, mert nagyon unalmas amit csináltok. Nyíss cukrázdát Bécsben.
Fery2012. november 2. 07:36:31Válasz
Miért is kellene nekem bárki után is menni...? Nem megyek senki után. Másrészt meg miért is kéne cáfolnom olyan dolgokat, amit az élet cáfol meg rendszeresen...?
Hallottam a Jobbik Demonstrációját BP-en, zengett a szabad sajtó útja a " rohadt büdös zsidók, megdöglötök " szövegtől. Gondolom ez csupán a szeretet megnyilvánulása lehetett, hiszen antiszemitizmus nincs Magyarországon.
A bankok valóban bűnösök ezzel az egyel egyetértek, de ez a komcsizás a fröcskölés. A Fidesz egy igen jelentős vezetői része, az általad oly lebecsült komcsi pártban kezdte a pályafutását. Csak néhány kattintás és meg is bizonyosodhatsz róla. Ne félts Te engem, nem fogok azzal leégni, hogy én nem idióta politikai ideológiák után megyek, nem éltetem sem a jobb, sem a baloldalt. Egyszerűen csak szeretnék emberi körülmények között élni.
Soha nem írtam olyat, hogy az előző kormányok mindent jól csináltak, mert nem lenne igaz. De ami most van az a legrosszabb.
Szóval azt hiszem azt a fateknőt neked kéne megkeresned...
Matteo2012. november 2. 05:42:08Válasz
Ugyan már, Fery!
Nem értesz Te ehhez!
Népünk és hazánk kormánya, élén a Vezérrel, hogy lenne már fasiszta? Mussolini volt a fasiszta, annak alapján Hitler is lekoppintotta, de Mo-n hungarizmus volt.
Még hogy Orbánék fasiszták? Dehogy! Összegyúrták a múlt század első felében lévő nacionalista ideológiákat, hol így, hol úgy, és azt terjesztik. Addig sem foglalkozik a nagy nemzeti megmentőnk egyéb ügyeivel.
Itt mindent meg kell menteni, mint ahogy meg is mentik. Jól, mi?
És igen, a komcsik! Mert azok! Mert aki ellentmond manapság, az mind komcsi! Meg libsi! meg a zistentuggya micsoda!
De akik ott vannak kormányzó urunk környezetében, azok más komcsik voltak! Bizony! Kövér, Balsai, Pintér, Martonyi és a többiek azok jó komcsik! Azok mindig tudtak helyezkedni! Hosszú nyelv a divat!
És nem fasiszták, meg nácik! Na, jó, néha előhoznak egy-egy népcsoportot, társadalmi, vagy foglalkozási réteget, amelyet szapulni kell, de ezt fényességes vezetőnk se gondolja komolyan, na! Ha bűnöző lennél, Te is így csinálnád! Figyelemelterelés az egész. Ha Te is egy bűnbanda vezére lennél, akkor csak kihasználnád a sok kétbites eszűt, hogy mantrázzák a Te szöveged, nem? Milyen egyszerű dolgod lenne! Te csak bezsebeled a hasznot, a többiek elvégzik a piszkos munkát, és közben fel sem fogják, hogy mit tesznek. Ugye?
És tévedésben vagy! Itt nemzetünk felemeléséről van szó! Mondom, szó! A népet meg kell alázni, kiszolgáltatottá tenni. Ott vannak azok a földek, üzemek, munkahelyek a hazafias testvéreink, rokonaink birtokában. Valakinek csak kell dolgozni itt is, hát hogy lesz haszon olyan magas bérből, amit ér a munkájuk? Ha egy kihullik, van kikből válogatni. Jöjjenek csak megalázkodva, kegyelemért könyörögve! Minek eltartani annyi embert? Nyugdíjas, rokkant, munkanélküliek garmada! Had hulljon mindegyik! Nem lesz velük gond!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum