Mire való a Katasztrófavédelem


Létrehozva: 2013. március 18. 17:11:08 | Megtekintve: 3305x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. március 18. 17:35:44 [Fery]


Szerző: Fery
Vannak napok mikor levegőt is csak kölcsön veszem, egy-egy hír hallatán. Úgy nézem ez pont egy ilyen nap, pláne hogy az elmúlt napok történései sem voltak éppen humortól mentesek. Legalábbis nekünk, mert akik a Katasztrófavédelem töketlenkedése folytán a hóban rekedtek és a Belügy minisztérium SMS-étől felajzva egyik kocsiból a másikba költöztek, Ők bizony nem tartották ilyen humorosnak. Mindenesetre, az még azért eszembe jutott, hogy amilyen rettenetes sebességgel érkezett a Katasztrófavédelem segítsége, csodálom,hogy nem találtak már a vége felé a bulinak több száz kifogyott autót, és néhány olyan Trabantot vagy kis Polskit, amibe ezen autók gazdái húszasával zsúfolódtak be...

De azt hinné az ember, hogy minden csoda három napig tart. Mert hát vége lett a havazásnak, felszámolódtak az úttorlaszok, szépen lassan mindenki hazakecmergett a járművével. Az illetékesek nyilatkoztak olyanokat, hogy egyből elkapott a röhögőgörcs..
Ők természetesen a helyzet magaslatán álltak, a Katasztrófavédelem segített mindenkinek, minden rendben volt. Minket irigyelnek az Európai Katasztrófavédelmi szervek, csodálkozva állna hatékonyságunk, megbízhatóságunk, gyorsaságunk előtt...

Az csak egy dolog, hogy kész lettem a nyilatkozatok optimizmusától. Hiszen eléggé szemléletes volt a rengeteg segélykérés. De ez még hagyján. Hiszen azt megtanultuk az elmúlt néhány napban, hogy a Katasztrófavédelem azért Katasztrófavédelem, mert a katasztrófát védik és nem elhárítják. Lassacskán megszoktam , hogy ez a kormány hülyeséget hülyeségre halmoz, akkora baromságokat tud nyilatkozni, hogy ha nem boltíves kupolaterme lenne a Parlamentnek, akkor már réges-régen rájuk szakadt volna úgy ahogy van. De még bírja, egyenlőre.
Szóval a nyilatkozatok szerint remekül végezték a dolgukat, kifogástalan volt a koordináció, kifogástalan munkát végeztek. Ezt olvastuk, hallhattuk. És akkor jött Kósa és felszólalt a Parlamentben...

"A katasztrófavédelmi rendszer új működési mechanizmusa jól vizsgázott" - mondta, bár szerinte a katasztrófavédelemnek nem is feladata, hogy azonnal segítsen a bajba jutottakon."

Na, ezt azért emésztenem kellett egy darabig. Mert hát az eddigi nyilatkozatok a remek munkáról szóltak. Annak ellenére, hogy Kósa szerint nem is ez lett volna a feladatuk. Szívesen meginterjúvolnám Kósa urat, hogy akkor tulajdonképpen a Katasztrófavédelem mire is való és legalább nagyjából mi a dolguk...???

Mert találgatni azért mégsem szeretnék. Bár ha belegondolok, a téli fagylaltárusítás, legalább olyan testhezálló feladat lehetne, mint a sivatagba homokot árulni, vagy sós víz kereskedést nyitni a Csendes Óceán partján. Talán az SMS-küldés megfelelő feladat lenne, de azt végül is küldtek, pedig nem is ez lett volna a dolguk.

Mellékesen, Kósa úr azért legalább rádiót hallgathatna, mert miután lenyilatkozta a felső vezetés, hogy milyen emberfeletti és csodálatos munkát végeztek, talán mégsem kellene azt nyilatkozni, hogy valami olyasmit végeztek el az adófizetők pénzén, amit nem is kellett volna, hiszen a bajba jutott állampolgárokon segíteni, nem is a Katasztrófavédelem feladata.

Elkezdtem gondolkodni, hogy kiknek is lehetne ezt a feladatot kiadni. Talán a köztisztasági Hivatal munkatársai, beborogathatnák az elakadt autók tartalmát egy konténerbe és megfelelő meleg helyen ki lehetne lódítani a konténerek tartalmát.
Esetleg még a temetkezési vállalkozók jöhetnének szóba. Természetesen nem a mentés esedékességére gondolok, hanem a például új szolgáltatásként bevezethetnék a helyben temetést, komoly adófizetést abszolválva a bevétel után a büdzsének.
Természetesen a mentők, a rendőrség, a tűzoltók ez ügyben, Kósa úr után szabadon, még véletlenül sem jutottak eszembe.
Lehetne például az útépítők feladata a bajba jutottak mentése. Ráhúznak egy jó vastag réteget az útra, oszt mindjárt nem látszik aki-ami alatta rekedt. Végül ha már a mentés nem feladat, akkor is el kell tüntetni valahogy az útakadályokat, hiszen az olvadást nem mindig lehet kivárni. Meg különben is a latyak is akadályozza a út karbantartását.

Egyszóval igazán nem értem Kósa úr hozzá állását, de azért remélem egyszer megmagyarázza, kinek is lenne egy országban a feladata, a bajba jutott emberek mentésének koordinálása, tájékoztatása. Mert ha nem a Katasztrófavédelemé, akkor én józan paraszti ésszel, el sem tudom képzelni, hogy kinek a dolga lenne...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2013. március 18. 19:36:46Válasz
Hát ezen a huszárlalin nagyon kiakadtam én is! Mégis, kinek a dolga a mentés, ha rendkívüli időjárási viszonyok miatt sok-sok emberi élet kerül veszélybe??? A tűzoltók, rendőrök és a civilek mentek ezerrel, mentettek, ástak, ételt, italt, takarókat vittek! Egyáltalán, minek akkor egy télügyi biztos, milliós bérrel, minek a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ha nem erre??? Vagy csak dísznek, amint mutatták magukat! Erre szokta mondani egyik kedves ismerősöm, hogy olyanok, mint a ló bizonyos alkatrészén a piros bokréta!!!!! Meg ha nem jönnek osztrákék, akkor az a minidiktátor talán el sem jut csíkszeredai álpolgárokat "menteni"!!!!!!! Normálisak ezek??? És ha jön az árvíz???? Mert egyszer ez a leesett hó el is fog olvadni! Vagy ezt is beleveteti a zsebnapi az alaptörvénybe, hogy van, van ez az intézmény, de dísznek, meg hogy jó pár embernek legyen minél több a zsebében???
Noooooooooormális???????????????
margit török2013. március 18. 21:16:16Válasz
Briliáns a cikk:)))
Most már csak azt kellene kiszámolni a hülyeség mértékegysége hány Kósa?
marika.ani@gmail.com2014. október 31. 19:09:32Válasz
Igaz, másfél éve mondta ezeket Lalikirály, de ahogy az ember gyereke meghallgat egy-két nyilatkozatát, melyeket azóta ejtett meg, bizony megállapíthatjuk, hogy nem okosodott! :))
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum