A kibontakozó uralom


Létrehozva: 2012. április 24. 11:46:28 | Megtekintve: 2236x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. április 24. 12:10:52 [Fery]


Szerző: Matteo
Nézzük összefüggéseiben a dolgokat.
Adva van egy akarnok ember, aki úgymond, a semmiből jött elő. Már az 1990-es években meg is szerezte magának a pártja fölött az uralmat. És 1998-ban ő lett a minálnok. Persze, hogy tetszett neki, urizálhatott, meg ha már jobboldalinak titulálta magát, akkor miért ne tegyen úgy? Persze voltak haverjai, jó cimborái, és jótevői, akik most ellenségek. Soros, Cohn-Bendit, stb... Megtehette, hogy harácsoljon, vérében van, hát meg is tette, vigyázott (úgy ahogy) a látszatra, de nem eléggé. Hiába hozott akkor is törvényeket ilyen-olyan jóléti intézkedésről, azt a gazdaság nem birja, és már akkor be sem tartotta azokat, hiába ő hozta. El is vesztette a választásokat, amibe belebetegedett. Mint a kleptomániás, mikor nem tud lopni, de mint azok is, ő is megkereste az útját-módját. Míg a kleptomániás beéri pár forinttal, néhány tárgy birtokbavételével, neki már nagyobb kellett, állami gazdaságok, székházak, szőlőbirtok. 
Ellenzékbe szorulva is akadtak támogatói, a fő harácsolók, Széles, Csányi, de kell neki olyan bandavezér is, aki az akadékoskodókat eltakarítja, legyen Pintér. 
Újra hatalomra kerüléséhez szanaszét hazudta magát, úgy ígérgetett, kapóra jött neki az öszödi beszéd, majd a világgazdasági válság is. 
Mikor megkaparintotta az országot, semmit nem bízott ezután a véletlenre, kész volt a forgatókönyv. 
Az embereket meg kell alázni, nyomorba dönteni, kiszolgáltatottá tenni. Kósa-Szijjártó beszéd, egyből leromlott a forint. Nem kell lebecsülni Szijjártó beosztását, hisz ő a szóvivő, és ezt úgy veszik a nagyvilágban, amit ő mond, azt tulajdonképp Orbán mondja. 
Az uralom megszerzéséhez persze a sajtó száját be kell fogni, mi a legegyszerűbb, megfenyegetni őket az MNHH-val. Ezután a NAV jön majd látogatóba a szerkesztőségbe, és ha mégis pör lenne a dologból, ott van Szájer felesége, az majd elintézi, és ha csak egy kis bibi is kitudódik, majd Polt vádat emel.
Na, ez meg is van. A gazdaság nem érdekes, had pusztuljon a sok ember, könyörögjenek csak a kegyért, hogy legalább 47 ezret keressenek már a kb 90 ezres minimálbér helyett, olyan munkával, amiért pár kilométere nyugatabbra még szűkmarkúan is 1,500 eurót fizetnek. 
Mind ez előkészítve az emberek származási, vallási, lakhelyi, foglalkozási ellentétek szításával, az irigység felkeltésével egymás iránt. Itt biztos igénybe vettek néhány betegagyú szociológust is. 
Jöttek is az adóemelések, közben apellálva a "szomszéd tehene is dögöljön meg" effektusra. Mindig csak és kimondottan egy-egy rétegre, legyen az bármely társadalmi rétegződés valamely aspektusa. Igy könnyebb megmagyarázni a birkáknak, hogy nem őt, hanem a másikat érinti. Aztán ha épp azt a birkát érinti valami, akkor ő már figyelmen kívül van hagyva, ott a többi, azoknak be lehet mesélni. Utána fordul a kocka, s lehet a játékot újra kezdeni.
Persze mindezt odakintre, akár Barossónak is lehet mesélni, hátha beveszik, de amit ott mond, az a hazai nyalonc sajtóban jól hangzik.
Mert kit érdekel itt már holmi demokrácia, jogbiztonság, sajtó szabadság, mikor már az a tét, hogy nem hogy huszonötödikén mit eszünk, hanem egyáltalán kihúzza e az ember tizenötödikéig! 
Tehát a demokráciáért aggódók kevesen vannak, az csak valami ballibsi élősködő lehet.
Hogy azért minden újnak látszódjon, már az istenf@sza is Nemzeti lett, a hívőket majd kordában tartja az egyház, cserébe megkapják a kis csemetéket, had hülyítsék azokat, elvégre az aggastyán korba egyszer elérkező Orbánt valakiknek fel kell emelnie, éltetnie.
Itt az országban nem érdekes, hogy kik, hogyan, miből élnek meg, csak felesleges nyűg a sok ember. A kialakuló földbirtokos nemesség nemsokára zsellérekhez jut, akik pár falat kenyérért kénytelenek lesznek az ő gazdagságukat gyarapítani. 
A renitenseket pedig meg kell tanítani kesztyűbe dudálni! Hatósági jogköröket alakítanak ki, illetve erőszakszervezeteket hoznak létre uralmuk fenntartása érdekében. Irigy, harácsoló, úrhatnám, parancsolgató tetveket mindig lehet találni.

Kulcsszavak: uralom, demokrácia


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum