A Demokrácia alkonya


Létrehozva: 2013. november 1. 20:40:10 | Megtekintve: 3413x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. november 1. 23:27:43 []


Szerző: Fery
Nézem a lenyugvó napot, mely vöröslő lángokat varázsolt az égre. Gyönyörű a kép. Szemem vörös fényárban úszik, visszaverődik lelkemre a nyugalom tengere. Gondolván, eme jóérzés megmarad, hiszen a nap mindennapi rituáléját nem láthatom, de amikor tiszta az ég, akkor szeretek gyönyörködni benne.
Nem sokkal később már böngészek a gépemen. Az internet varázsa is elvisz rengeteg helyre, és általában a jókedven megmarad, míg a hírekhez nem érek. Sajnos ekkor általában pofára esett jókedvemmel veszekszem egy kicsit, hiszen mindig vissz@ránt a valóság talajára. A politikai hírek, szinte mindig lehangolnak, de ma valahogy az égbolt vérvörös lángjai megmaradtak, bár korántsem vidáman. Leképezte agyam, s a felrémlett képek a borzalmas asszociációja felé penderítettek el. A múlt megelevenedett. Az a véres múlt, amely felé talán rohan e kis ország.

Olvasom a megdöbbentő hírt : Eljárás indult, a szobordöntögetők ellen garázdaságért, ismeretlen tettesként.

Megdöbbenek. Orbán Viktor kormánya, megtette az első lépést. Amikor egy demokráciában a rend védelmére fenntartott fegyveres testülettel, köztörvényes bűnözőként indítanak eljárást, békés politikai akciók résztvevője ellen...

Kérdezném én, mi köze ennek a demokráciához ? Mert nézetem szerint, az égegyadta világon semmi.

Néhány nappal ezelőtt, már kimutatta foga fehérjét Orbán Viktor. A Hősök terén előadott beszéde, egy országot borzasztott el a jövőtől, visszahozva a Horthy korszak félelmeit. Szálasi keretlegényei, a nyilasok által elkövetett borzalmakat.
Mindezek után indult, köztörvényes fedőnévvel, politikai üldöztetés, Orbán Viktor nikecell szobrának ledöntéséért...

Elmerengek. Mi jöhet ezek után ? A terror, a törvényesített vallatások, a koncepciós perek..??? Internáló táborok ? Könnyen lehet. Sőt, a politikai üldöztetések, legtöbbször a halálbüntetéssel értek véget a múltban. Talán a jövőben is ?
Nem lennék meglepve.

A rend védelmére fenntartott fegyveres erőket, egy demokrácia, nem használja fel arra, hogy retorziót tegyen és elégtételt vegyen, egy békés politikai rendezvény akcióján, amely maximum a Orbán Viktor számára lehetett kínos.

De itt megtörtént, és ezzel Orbán Viktor megtette azt a lépést, amit egy demokrata sohasem tenne meg. Egy országot visz a vérvörös lángok felé, amely korántsem lesz olyan szép és kellemes, mint a lenyugvó nap fénye.Egy országot készül alárendelni kényének-kedvének. S ehhez felhasználja az állítólag demokratikus rendőrséget, mely a társadalom nyugalmát és békéjét lenne hivatott megvédeni. Ledegradálja a rendvédelmet arra szintre, ahol a társadalom már nem számít, ahol a egyetlen embert kell megvédeniük, a társadalommal szemben, amelyet pont ezen rendvédelem segítségével zsigerel ki....
Persze a közrendőrnek nemigen van ilyen helyzetben választása, hiszen a parancs megtagadása elrepítené a hadbíróságra, ahonnan nemigen látná a napvilágot évtizedes büntetése alatt. A rendőrség felső vezetése viszont nem először asszisztál a kormány hatalmi tébolyához. És az idő megállni látszik a Horthy rendszer félelmeinél, Szálasi keretlegényeinél.
Sajnálatos módon ebbe a képbe, pont beleillik Horthy imázsának feltámasztása, Szobrainak piedesztálra állítása köztereinken, a polgári demokrácia megcsúfolásaként.

Jön 2014. El kellene az ellenzéknek gondolkodni végre. Hiszen a 2014-es választások, már nem a hatalomról szólnak.

Hanem a túlélésről....



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2013. november 2. 19:45:40Válasz
Mit is tudnék ehhez hozzátenni Fery???
Azt, hogy sajnos itt tartunk???
Azt, hogy ez a hülye ellenzék nem szól semmit???
Hallgatnak erről is, mint másról, mint a sír! Hogy a zsebnapi ezeket megteszi, az egy dolog, de miért ez a nagy csönd??? Miért nem kiabál mindenki?? Miért nem tesznek semmit??? Azon kívül, hogy egymást gyalulják???
Félek! Nagyon! Mi lesz itt sok százezer, vagy millió emberrel, ha ezek a szemetek visszahozzák a Horthy érát?? Hány embernek kell majd meghalni, félelemben élni??? Vagy azt akarják, hogy az ország nagyobbik fele hagyja el a hazáját ezek miatt?? Azt akarják, hogy a gyerekeink, unokáink menjenek nagyon messze innét??? Ez az ország, köszönhetően a csuti fiókdiktátornak, egy lepratelep lett! Élhetetlen, diktatórikus és félelmetes!
Meddig tűrjük ezt még???
Most büntetnek a nikecell szoborért, holnap meg azért, mert nem süvegeli meg a nép a tönkretevőjét???
Kurva egy ország ez!
És még qrvább politikusok irányítanak itt!
Hogy rohadnának meg!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum