A Tollaskígyó legendája...


Létrehozva: 2012. március 7. 09:34:52 | Megtekintve: 5585x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. március 27. 22:56:02 [Fery]


Szerző: Fery
Frissítő reggeli kávécskám után elengedem a vakvezető kutyust a konyhában, betántorgok a szobába, majd némi böngészgetés után a következő bomba hírt látom a monitoron. Aztatat mondja a nemzet levitézlett Tollaskígyója, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba. Húúha. No, mindjárt röhögésre nyúlt a pofám. Miféle tiszta vizről beszélhet...??? Netán lemossa a csárdába beírogatott egyetlen mondatát a két "hejesirási" hibával...??? Mert ahhoz aztán tényleg tiszta víz kell. Nem kicsit tiszta, nagyon tiszta. Mert hát ott kezdődött felemelkedése, emberi nagyságának kivirágoztatása. De nem. Mostanság Brüsszelben öntögeti a vizet, megvédvén a magyar népet, legalábbis az ő olvasattjában. Kell is oda az a tiszta víz, hiszen az a rengeteg mocsok ami ennek az országnak a vezetéséből kiömlött, az nagyjából olyan zavaros, hogy már a hypo is sírva könyörög némi nyugalom után, nem hogy a tiszta víz.

Nem igazán szeretek idézni, de mostan tanulva tőle, bemásolom szavait, természetesen idézőjelbe téve, megjelölve a nagy törzsfőnök szavait, nehogy véletlenül gyanúba keveredjek, hogy Tollaskígyó nagyfőnök, elhullajtott tollaiból szemezgetek.

"Az volt a célom, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba, hogyan élünk Magyarországon, hogyan él a magyar nemzet, hogyan értelmezzük a demokráciát, és hogyan élünk azzal a különleges lehetőséggel, hogy a Parlamentben egy kormány kétharmados többséget kapott" - fogalmazott az államfő.

Na azért ezt érdemes lenne elemezgetni egy kicsit.

Demokrácia...??? Na jó, szóval itt már kezdett egy kicsit kinyílni a bicska a zsebemben.

Érdekes úgy értelmezni a demokráciát, hogy odafönt azt csinálsz amit akarsz, játszod a doktorosdit, egy fél tekercs WC papírt érő irománnyal a hónod alatt, és közben Ali baba meg a negyven nyelvész szükségeltetik hozzá, hogy a nevedet papírra tudd vetni. Ez speciel önmagában is érdekes. És mellékesen eléggé el nem ítélhető módon megjegyzi, hogy hogyan is él a magyar nemzet. Szarul vazze. Nem kicsit, nagyon. Persze, hogy sz@rul, mikor arra mennek el a százmilliók, díszőrség vigyázza a doktori disszertációdat, nehogy valaki lemásolja, és az ország pénzén zongorázhatod el a különbséget köztetek és pórnép között. Meg is tehetnéd akár Brüsszelben is. Elmesélhetnéd a 47 ropi fizetést, kiemelve hogy milyen gondosan vigyáztok arra, hogy a magyar ember jól keressen. Vagyis hát ne csak keressen. Találjon is....Némi boldogulást.
Mert attól én qrvára nem érzem jól magam, hogy milliós zongorádon hallgathatom a Für Elize-t. Biztos, hogy azt...??? Hiszen gondolom a kotta olvasás is úgy mehet mint a helyesírás, innentől a Für Elize kottájából felcsendülő D-moll toccatán már meg sem lepődök.

Olvasom tovább, a nagy államférfi szavait...2/3-ad. Hát éltek a lehetőséggel. Vissza. Olyan hátramenetet toltak az ország váltójának, bele is ragadt a botváltó rendesen. Mindjárt állandósult is hátramenet, de valami csigát meg madzagot köthettetek rája, mert gyorsnaszád úgy megindult, hogy azóta le sem lehet szállni róla. Azóta rendesen a padlón van az ország. De a naszád...!!! Csak úgy siklik. Már kecskét nevelünk az erkélyen, meg zsiráfot a liftaknában, tátikát ültetünk a munkanélküli hivatalokban, jelképezve pofázmányunk regnáló állapotát. Pedig kinyitjuk a pofánkat, csak már harapni nincs mit, de még pofázhatunk. Meddig. Gyanítom már azt sem sokáig.

Szóval jó lenne arról is beszélni Brüsszelben, hogy mit nem bacarintottatok el eddig. Na basszus rájöttél, hogy akkor ki sem kellett volna menned...??? Mert ha innentől csak arról lenne szó, akkor te lehetnél a hallgatag ember. Csak akkor hogyan értetnéd meg magad a világgal...??? Mert írni azt nem tudsz.

Az viszont valami döbbenet, hogy hogyan megy az Európai diplomácia. Még kezet fognak veled, ahhoz képest, hogy hová is degradáltat egy Göncz Árpád után a köztársasági elnök tekintélyét. Na, ennél a résznél is zongorázni lehetne a különbséget. Mert zongora az van. Köztársasági elnök is van. Csak köztársaság nincs már...

Bár meg érteném, hogy akkor mi a búbánatos radai rossebnek nekünk egy köztársasági elnök...??? Nyelvtanárnak nem jó, menekül az egyetemek környékéről, nehogy egy elsős diák megdöntse, sumák cum laude elméleteit. Igaz már az általános iskolákat sem látogatja, szerintem csak fél, hogy beültetik a padba.

Milyen érdekes, a bomba hír kipukkadt. Kiderült ismét csak egy átlagos, félrebeszélős napjáról tudósítottak, az ország vezetésének. Nincs is ebben semmi rendkívüli. Megszoktuk mostanára.

Csak egyszer mondanának végre igazat. Hogy kiülhessen az arcomra a döbbenet.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

borbala2012. március 7. 10:43:38Válasz
:)))) meg :((((( is... nagyon jó!!! Ez most az egyik szemem sír a másik meg nevet "nyers fordításban". A tények, amiket leírsz okozza a sírást... a nevetés meg az "ahogy" leírod eredménye, Nagyon jó!!! Tollaskígyó??? Zseniális!!!
cipruska2012. március 7. 13:56:33Válasz
Én már ott tartok, hogy gyűlölöm ezt az embert. Nincs kétségem afelől, hogy Bazsa Györgynek, az egyik legkiválóbb volt rektornak és egyetemi oktatónak, aki az Akkreditációs Bizottság elnöke volt, most mennie kellett egy senki miatt. No nem úgy hogy elküldték, hanem megszüntették és újra alakították a nevezett bizottságot. Ezt csinálják mindenütt, ahol nekik nem tetszik valaki.Van rá példa. Most nagyon dühös vagyok, remélem az átkom fog. Ennek a hólyagnak meg a végén még nagydoktorit is adnak.
A blog meg nagyon jó Fery!
VtSoftware2012. március 7. 14:59:00Válasz
"egy elsős diák megdöntse, sumák cum laude elméleteit"
Hát ez a sumák cum laude ez valami oltári.
Picike2012. március 7. 15:18:29Válasz
Ferydoky ez szenzációs volt!! "Tollaskígyó"", hogy már a dakota mondásoknál maradjunk!!:))) Írjál, sokat, mindenről!!!!!!! Nekem élvezetet okoz az olvasása az írásaidnak!!!!
Matteo2012. március 9. 00:05:31Válasz
Mit síránkozik?
Ő a Zembere Kembere! Ő maga mondta. És mindent aláír, amit elé tesznek, s kétségem nincs afelől, el sem olvassa. Ezért kár tartani, ezt a takarítónő is meg tudná tenni.
nahaat2012. március 11. 18:50:24Válasz
Búcsúkörúton volt... ;))
Orosz Endre2012. március 27. 23:17:13Válasz
Szia!
Én a Sumák ... egy másik emberre írtam, mert egy kört alkotnak, és hű maradt a a politikusokhoz.
Utazni pedig azért utazgat, mert nincs szégyenérzete.
Orosz Endre2012. március 27. 23:20:09Válasz
Mellesleg több fotót is készítettem ama dübörgő gazdaságunkról, mert ezt megörökítem az utókornak.
Tetszett az írás, és azt kívánom, sok szókimondó ember legyen közöttünk!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum