Amerika.


Létrehozva: 2016. december 9. 19:54:06 | Megtekintve: 1605x | Kategória: Útleírás! | Utolsó módosítás: 2016. december 11. 16:15:11 []

Szerző: Petya2016 November 28-án hajnalban, kialvatlanul sikerült elindulnom a nagy magyar repülőtérre.
Nagyon izgulhattam az út előtt, mert egy percet sem tudtam aludni.
4:30 körül becsekkoltunk, majd némi kávé és szendvics elfogyasztása után elfoglaltuk helyünket a Párizsba induló repülőgépen. Életem első repülése. Érdekes egy érzés, amikor a gyomrod az ülepedben érzi jól magát! Nem kell izgulni, leszállásnál a torkodban érzed! Két órával később landoltunk a Charles de Gaulle nemzetközi repülőtéren. Majd hét óra várakozás után elindultunk New York felé. A reptéren baromi hideg volt, ahhoz képest, hogy nemzetközi reptér. Sikerült is kellőképpen felfáznom. Helyi idő szerint 18:30 körül landoltunk. Autóbérlés után irány a szállásunk, New Jersey államban, Paramus egyik szállodájában. Legalább másfél órás volt az út és már hulla fáradtak voltunk. A pihenés előtt még kerestünk egy éttermet és első étkezésünk természetesen egy "steak" volt!
Lehet, hogy túl sokat vártam, de számomra felejthető élmény volt!

Másnap reggel félhétkor keltünk, nem éppen kipihenve, de hát dolgozni mentünk nem szórakozni.
A reggeli svéd asztalos, meglehetősen kellemes volt. Némi omlett és narancs juice elfogyasztása után, elindultunk
River Edgebe. Főnökünk ott volt elszállásolva egy régi kollégánál, aki 20 éve kint él. Miután Ő is a jármű fedélzetére lépett, elindultunk Yonkersbe a munkaterületre.
Régi gyárépületeket építenek át kisebb apartmanokká, amelyeket később bérbe adnak. Feladatunk egy ilyen apartman fűtésének kiépítése volt üvegfűtéssel.

Mint sokan tudjátok, egy üvegekkel foglalkozó cégnél dolgozom. Sík üveglapokat dolgozunk fel (3-50mm-ig), mindenféle végtermék lesz belőle. (Na nem az! ) Például a Megyeri híd üveg burkolata. Gyártunk még zuhanykabin ajtókat, falakat, üveggerendákat, födémeket. Sokáig tudnám még sorolni. Üveget hajlítjuk, lamináljuk, csiszoljuk, fazettázzuk, fúrjuk, festjük, nyomtatjuk, és ha éppen az igény úgy hozza, edzéssel növeljük a strapabíróságukat. Az új termékünkkel fűteni is képesek vagyunk, különböző méretekben előállítva. Jómagam az ilyen üvegfűtés vezérlését fejlesztem, gyártom, illetve üzemelem be.

A nappaliban volt tíz darab, majd 1m2-es ablaküveg, amit kicseréltünk az általunk gyártottakra. Mindenki azt hitte, nekiesünk és maximum 2 nap alatt kivégezzük. Az üvegek nem a hagyományos módon voltak beszerelve (ezt most nem fejteném ki ), hanem be voltak ragasztva.
Nosza, akkor kalapács elő és megpucoljuk!
Főnökömet úgy kellett visszafogni, mielőtt kivernénk az összeset, nézzük már meg, hogy amit vittünk az legalább méretben jó-e! 2-3 nap alatt sikerült beraknunk az összes ablakot a helyére, a további időt a kábelezés jelentette. Sajnos Ők másfajta kábeleket használnak, ez okozott némi nehézségeket. Mivel szerszámokat nem vihettünk magunkkal, előre leadtuk a rendelést, mire is lesz szükségünk. Persze ezt nem sikerült teljes mértékben beszerezni, illetve nem abban a minőségben, amihez hozzá voltunk szokva. A reggel azzal kezdődtek, hogy irány a "The Home Depot" ez itthon az Obinak felel meg. Miután beszereztük a kellékeket, péntek estére sikerült elindítanunk a fűtést. A szobában akkor 11 fok "meleg" volt. A termosztátokat beállítottuk 17 fokra majd távoztunk. Mivel semmit nem láttunk még a városból, kivéve naponta kétszer a George Washington hidat, egy kissé belázadtunk.

Akkor este beutaztunk New York belvárosába, végre. Nem messze a World Trade Centertől leparkoltuk az autót és gyalogosan folytattuk a belváros felfedezését. Elsőnek a szabadság szobrot próbáltuk lefotózni, de a sötét és a távolság ezt nem igazán tette lehetővé. Ezután inkább a WTC-t vettük célba. Gyönyörű és hatalmas építmény. Mindjárt mellette található az emlékpark. A régi WTC épületek helyén ma már csak szökőkút van, a széleiben az áldozatok neveivel. Ezután egy bevásárló központban megtöltöttük üres bendőnket némi szendvics anyaggal. Nagyon finomakat készítenek. Nyomokban még lisztet is tartalmaznak. Ezután vissza a járműhöz és miután kicsengettük a két órás parkolás díját (32$), tovább álltunk a Time Square, illetve a Broadway felé. Gyönyörű látvány. Este világít és él a város ezen része. Miután ezt a környéket is végig tátott szájjal körbenéztük, elindultunk szállásunkra, ami másfél órára volt.
Szombaton reggel kijelentkeztünk a szállodából és bepakolva a járműbe átmentünk River Edgebe. Leraktuk a pakkunkat és a szerszámokat bepakolva átutaztunk Yonkersbe ellenőrizni a fűtésünket. Volt is meglepetés. Miután beállítottuk péntek este a fűtést 17 fokra, meglepetésünkre a helységben 17 fok volt.
Persze az is kiderült, hogy a rendszer nem teljesen azt csinálta, amit kellett neki, ehhez képest jó volt a helység hőmérséklete. Hát ezt a tényt azért nem vertem nagydobra! Mivel a rendszerünk "okos otthon vezérlővel" is fel van szerelve, így hamarosan az interneten keresztül is nyomon tudjuk majd követni a működését.

Ezután vissza River Edgebe, átöltözés! Mivel a háziakat már így is egy hete feltartottuk, úgy határoztunk, hogy a maradék időt a belvárosban töltjük, még mielőtt a reptérre indultunk volna. Sajnos csak arra volt időnk, hogy körbe autózzuk a Centrál parkot, elgurultunk a Metropolitán múzeum és az Empire State Building előtt.
Gyönyörű város. De nem laknék ott. A dugók szinte állandóak, teljesen mindegy, hogy nappal vagy éjszaka van. Az emberek lényegesen nyugodtabbak, türelmesebbek, mint amit itthon tapasztalni lehet. A városban járkálva, ha az embereket figyeljük, észrevehető, hogy egymással szemben mennyire toleránsak, pedig elég vegyes a felhozatal. Nagyon sok a néger és a kínai ott is. De rasszizmusnak vagy bármi nemű kirekesztésnek nyomát sem láttam. Igaz csak a felszínt láthattam ennyi idő alatt.
Mielőtt a járművet visszavittük meg kellett tankolnunk. 28$ ból teletank.
Szombat este elfoglaltuk helyünket a Párizsba tartó gépen és végre itt sikerült egy keveset aludnunk. Vasárnap 11 óra körül landoltunk, délután 14 órakor indult tovább gépünk a ferihegyi reptérre, fél órás késéssel. Délután öt körül landolt gépünk. Hazaérve már csak egy pancsira volt erő és bezuhantam az ágyamba.

UI.: Nagyon rossz kedvvel indultam, nem tudtam mi vár ott kint. Amíg a belvárosba nem mentünk be, nem is igazán vágytam másra, mint, hogy a munka végeztével minél előbb hazaérjek. Ez a végére gyökeresen megváltozott. Ha ott kellene élnem, akkor inkább New Jersey jön be nekem a maga kertvárosi kinézetével. Unom már a tömeget és a dugókat.
Remélem visszajutok még valaha ide és több idő lesz a nevezetességek megvizsgálására!

Kulcsszavak: New York, New Jersey, Amerika


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum