A jövő elkezdődtt


Létrehozva: 2012. július 30. 09:39:54 | Megtekintve: 3500x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. július 30. 17:15:48 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Tépelődöm. Van ennek a kicsi országnak egy miniszterelnöke aki elég világosan kinyilatkozta, hogy mit akar tenni. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ettől borsódzik a hátam. És nemcsak ettől.
Attól végképp, hogy ez nem verte ki a biztosítékot. Igaz cikkeznek a médiák dögivel, de nagyjából ennyi. Orbán Viktor nyilatkozata mely szerint félázsia nép vagyunk, degradáló és gusztustalan, de ezt még fel lehetne fogni egy paranoiás elme balfogásának, hiszen több ízben meggyőződhettünk róla, hogy időnként nem tudja mit beszél. Mint például március 15.-én, mikor közölte az egybegyűltekkel, hogy a Márciusi Ifjak sem akartak független Nemzeti Bankot. Malőr. Akkoriban nem volt még nemzeti Bank, csupán néhány évtizeddel később alapították. Egyszóval még akár laza tudatlanságnak is tarthatnánk, hozzátéve azt az apróságot, hogy a magyarról nem is igazán tudni, hogy hány néppel keveredett évszázadok folyamán, a finnugoroktól, a besenyőkön keresztül a tatárokkal, cigány nemzettségekkel, meg még a jó ég tudja kikkel. De igazán nem is ez a legnagyobb problémám, hívjon aminek akar.

Én azt viszont hiszem, hogy a magyarokat illető pejoratív degradálással egész más célja volt. Elfedni mondanivalója következő mondatainak élét, hiszen ezen a félázsiai dumán csámcsog mindenki, és szinte elsikkad a következő mondata....

"Reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni."

Szóval itt a lényeg, feketén-fehéren, és itt a megdöbbentő kinyilatkoztatás. Az elmúlt évek gazdasági programja, ennek fényében egész másképp néz ki. Szó nincs itt arról, hogy az egykulcsos adóval a gazdagokat támogatnánk. Persze valamilyen szinten benne van az is, de nem ez a lényege. Csődközeli helyzetbe kellett hozni az országot, hogy bevezethető legyen egy rendkívüli állapot. Onnan egy lépés az egyeduralkodás, és a fehér terror. És már előre bejelentve, hogy később ne érje szó a ház elejét, hiszen csak azért akarnak egy diktatúrát, hogy szétzilált gazdaságunkat talpra lehessen állítani.

Elmesélném, hogy azért a nép nem teljesen idióta. Lassan mindenki számára egyértelmű lesz, hogy a gazdaságunk csak ezért a célért lett a padlóra küldve. Persze nem véletlen az sem, hogy az off-shore számlára menő összegeket ebből az országból, már annyi nullával a végén írják, hogy meg sem lehet számolni. Ha mégis menekülni kell, akkor abból remekül meglehet élni. De itt már nincs mese a magyarok számára. Itt diktatúra lesz ha a fene fenét eszik akkor is. Ez az elhangzott egyetlen mondat előreveti Orbánék terveit, megvilágítva eddigi ténykedésük minden mozzanatát. Minden ide vezetett.

Amin megdöbbentem, hogy Európa nem hörrent fel. Úgy istenigazában. Egy ilyen nyilatkozatnak igen rendesen ki kellett volna verni a biztosítékot. Egy miniszterelnök, aki éppen arra készül a demokratikus Európa kellős közepén, hogy új politikai rendszert vezethessen be, gazdaságélénkítési céllal. Pedig tudnia kellene Európának is, hogy ettől csak a húsosfazék mellett tartózkodó pár ezer embernek fogy nőni a gazda(g)sága. Persze, szerintük ez az ország belügye, mint a TB járulék, a nyugdíj, és a rokkantak ellátásának elvétele. Ez számomra teljesen világossá teszi, hogy egyedül vagyunk. És ez sajnos borzasztó jövőt vízionál.

És valamit tenni kell. Muszáj, mert szó szerint lehúznak minket a klotyón. De mit is lehetne tenni...?????

Osszefogni. Valamikor évtizedek távlatából, a legnagyobb ellenségek összefogásáról is léteznek valós példák, egy közös ellenség legyőzése érdekében. Ott a második világháború, ahol az oroszok és az amerikaiak össze tudtak fogni, mert Hitler sokkal veszélyesebb volt a világra, mint külön-külön bármelyikük. Más tészta, hogy utána 30 évig tartott a hideg háború, de AKKOR és OTT megvalósulhatott az az összefogás, félretéve az egyéni, vélt és valós sérelmeket, megszabadítván a világot egy időre a fasizmus rémétől. Tehát össze lehet fogni, meg lehet csinálni.

Van értelme, van valós célja egy ellenzéki összefogásnak. Sajnos jelenleg a teljes ellenzéken kiütközik a magyar virtus. De ez bukta ezt meg kell érteni. Lenne ellenzék, hiszen a pártok és a civil szervezetek, komoly erőt és komoly tömegbázist képviselnek. A kerek asztal mint látjuk nem igazán működik. de valamit találni kell, mert szerény véleményem szerint, ennek nem lesz jó vége. Abban a pillanatban, amikor az a bizonyos más politikai rendszer bevezetésre kerül, a gazdaság élénkítése címén, végleg egyedül maradunk. Sem Európa, sem a világ nem fog mellénk állni. Hagyni fogják, minden további nélkül, hogy Orbán Viktor végleg leigázza ezt a népet, hiszen az, az ország belügye. És nem szólhatnak bele.

Rengeteget írtam már az összefogásról. Eddig falra hányt borsó volt. De egyet kérek. Hogy a kétkedők, nyomtassák ezt ki, és amikor már lehúztak minket a klotyón, útban a csatorna falé, vegye elő és olvassa el újra.

Meddig ütheti még az ellenzék büntetlenül egymást...???
Mert ha nem fogunk össze Orbán Viktor fog büntetni. Egy új politikai rendszer bevezetésével.

Ő mondta.......

Nem én.

-



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

MarikaFeherne2012. július 30. 11:11:50Válasz
Jól levezetted, az biztos. Viszont a Zemberek ébredeznek, ld. a taganpi választások.Valószínű igazad van abban, hogy ezeket a baromságokat tudatosan mondja. Ha csk poénkodásból, akkor pedig húzzon el a ......
hobagoly.kovacs5@gmail.com2012. július 30. 11:30:41Válasz
Ez már régóta motoszkál többőnk fejében, mármint az, hogy akarattal viszi csődbe a gazdaságot és nem azért, mert erre van csak lehetőség, hanem a rendkívüli állapot bevezetése miatt! És akkor azt tesz, amit akar, lehúzhat bennünket is a klotyón! Hát ezért kellene nagyon sürgősen összefogni, félretéve minden ellenérzést a másikkal szemben és őt húzni le a klotyón!!!!!!! Mert ha marad, akkor annyi! Tehát kedves ellenzék, kedves jó érzésű választópolgár, azonnal megfogni egymás kezét és együtt elzavarni a pi..ba a zsebdiktátort, addig amíg még van valami mozgásterünk!!!!
borbala2012. július 30. 13:00:56Válasz
A diktatúra olyan politikai rendszer, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat.

A diktatúra valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített korlátlan hatalma.

A diktatúra lehet totális (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára). A diktatorikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat.

EZ SZERINTETEK MAR NEM ALL a magyarorszagi helyzetetre? Ez a deffinicio ugy illik kis hazank jelenlegi allapotara, mint a barsony kesztyu a medve tappancsra....ra lehet huzni egy kis erokodessel. Az Orban tulajdonkeppen csak 'neven nevezni keszul ' a mar most uralkodo es egyre nyilvanvalobba valo allapotot...HA EZEK UTAN ez tenyleg nem eleg ok az ellenzeki vagy akarmilyen osszefogasra es a hatalmon levok elmozditasara....akkor a kovetkezo bejelentese az Orbannak a SZEMELYI KULTUSZANAK feltetelei lesznek.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum