A csend hangjai


Létrehozva: 2014. február 26. 12:30:57 | Megtekintve: 1538x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2014. február 26. 19:48:43 []


Szerző: Fery
Simon és Garfunkel, örökbecsű melódiája köszön vissza, napjaink politikai palettájáról. A némaság ereje lenne ? Nem tudom, nem hiszem, de a síri csend, körbefonja falainkat, életünket, szinte mindenünket.
Nyakunkon a választások, és a csend átható.
Mintha ez az ország, nem is szeretne demokráciában élni, mintha jól érezné magát abban a miliőben, amibe belekényszerítették az elmúlt években. Pedig ez az élet, csak keveseknek hozta el a kánaánt, hiszen politikusainkon és gyárosainkon kívül, más nemigen gazdagodott. Viszont ők nem kicsit....Nagyon.

Mégis, valahogy ez a nép, ezt egész egyszerűen nem veszi figyelembe. Folyik a vízcsapból is a rezsicsökkentés, hurrázik neki, s közben észre sem veszi, hogy folyik ki brifkójából a lóvé, mintha a Niagara vízesés látogatta volna meg a kopott bőrdarabot, amiben bizony pár évvel ezelőtt, sokkal több maradt egy bevásárlás után.

Nem veszi észre az átverést, hogy könnyű úgy csökkenteni 10-20 százalékkal a rezsit, ha közben a forgalmazó 20 százalékkal csökkenti az energiahordozó árait, amit persze elfelejtettek olyan nagydobra verni, mint a rezsicsökkentést.

Munkanélküliek tömege, megalázó feltételek között robotol közmunkásként, gyakorlatilag csak a létfenntartásért. Sőt az a 47 ropi még arra sem elegendő.
És nem veszi észre a magyar, hogy történelem könyvek is világosan taglalták, hogy csak a létfenntartásért dolgozni....

Azt úgy hívják : RABSZOLGASÁG.....

A XXI. században, Európa közepén, az Európai Unió tagjaiként, százezres létszámban dolgoztatnak rabszolgaként embereket, csak azért, hogy politikusaink milliárdosok lehessenek. Megalázva iskolába kényszerítik őket, 2. általános iskolai anyagot magoltatva, érettségizett emberekkel is, sőt....Agyrém.

Kitermelt a rendszert 4 millió mélyszegényt, senkit sem érdekel. Eltűnt az empátia az országból, senkit sem érdekel mások sorsa. Vagy legalábbis keveseket. Ha megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is. Ez a mentalitás ette be magát, ennek az egykor nagyszerű népnek a gondolkodás módjába.
És saját gyarapodása érdekében, képes elnézni mások kisemmizését, földönfutóvá tételét, sőt akár halálát is. És nem csak képes végignézni, hanem képes mindebben aktívan részt venni, közreműködni.

Emberek tömege halt meg a kilakoltatások következtében, mégis folytatódnak. Gyerekek éheznek, de épülnek a stadionok. Milliárdosok lettek a politikusokból, a szegény nincstelen emberekből meg földönfutó rabszolgák. A szegénység már bűn, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Dorbézolnak az urak, közben betiltják az ételosztást, kilakoltatják az embert aztán megbüntetik a hajléktalant...Mert nincs hol laknia. Embertelenség uralja az országot...
A gyűlölködés országa lettünk. Üldözik a szegényt, a hajléktalant, a cigányt, a zsidót, a meleget...Dúl a gyűlölet.

És csak egyet hallok....A csend hangjait.

Lenne egy ellenzék, de nem ordít. Nem hallatja hangját, csend honol a berkeikben. Pedig lenni miért ordítani, lenne mibe kapaszkodni.

A Trafik-mutyi, az Atom-mutyi, az frissen kipattintott Öszödi történések háttere, az adóhivatali visszaélések körüli mizéria...
Az évtizedekre titkosított paktumok, mind-mind ordításért kiállt.
De csak egy hír van felverve igazán, azt is a Fidesz verte fel, Simon negyed milliárdja. Ordít a Fidesz, elfedvén bűneit. Hiszen az kiabál, akinek a háza ég.

De az ellenzék hallgat. Szívszorítóak a csend hangjai, nem kiállt optimizmusért.

És jönnek a választások. Milliókat kellene meggyőzni arról, hogy ez az élet, nem az az élet, amit ez a kis ország érdemel. Hogy nem akarunk tovább rabszolgák lenni a saját hazánkban, nem akarunk jobbágyként, Fideszes nagyurak földjén robotolni. Milliókat kellene meggyőzni, hogy van ennél jobb élet is. Milliókkal kellene tudatni, hogy eddig és ne tovább....

De a CSEND HANGJAI... Nem fognak meggyőzni senkit.

Kulcsszavak: Csend, ellenzék


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2014. február 26. 14:00:41Válasz
Hát Ferykém, te megszólaltál! Én meg dühömben itthon meg az ismerőseimnek óbégatok, elég régóta, hogy a qrva életbe, ennyi munició mellett miért vannak ezek ilyen nagy csendben???? Azt hiszik, hogy így tudnak majd kormányváltást csinálni??? Hatalmasat tévednek!! A környezetemben nagyon erősödik a jobbik hívők tábora!!!! Err sem figyelnek! Bár ez a rohadt, kiürült, tönkretett várost kezdettől a fidesz irányítja, de az agyukig az emberekenek nem jut el az, amit itt is leírtál, én meg pofázok, hogy dugják föl maguknak a rezsirizsát, mert a boltban sokkal többet fizetünk annál, amit csökkennek a számlák! És a terhelő adókat még nem is említettem!
Rohadt dühös vagyok!!!!!!
Mire ez a hatalmas csend????
Ezt nagyon nem kívánom!!! Ordatani kéne, éjjel-nappal, ha márt nem a pofájukba vágni a bűneiket!
De ezek is csak hallgatnak, sunnyognak!
Hát nézzék majd meg magukat!!!
Mint mindent, majd ezt is mi szívjuk meg!
Bocs!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum