Életvonat


Létrehozva: 2015. augusztus 31. 19:54:57 | Megtekintve: 1409x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2015. augusztus 31. 20:11:32 []


Szerző: Fery
Enyhén szólva elborzasztottak kormányunk törvény tervei.
Felhasználva a migránsok és menekültek körül - általuk - gerjesztett gyűlöletkampányt, törvény akarnak alkotni. (Alkottak)

Melynek két fő vonala lenne az elképzelés szerint. Az egyik az, hogy a rendőrség bárkire rátörheti ezután az ajtót, ha bármilyen indokot fel tud mutatni arra nézve, hogy ott illegális bevándorló található.
Hmmm....Ez magyarul azt jelenti, hogy a rendőrség hatáskörébe utalták azt a(z) - eddig - bírósági döntéskört, hogy mikor lehet házkutatást tartani. Mostmár bármikor, hiszen a rendőrnek csak annyit kell mondani, hogy látott egy gyanús alakot arra őgyelegni és feltehetően ide ment be...

Innentől rárúgják az ajtót a védtelen állampolgárra, végigkutatják a lakást, esetleg közben a berendezés felét szétverik, szétszórnak mindent, aztán egyszerűen azt mondják, sorry, tévedtünk.
Nem lesz következmény, gyakorlatilag bárhol, bármikor megtörténhet...

És én korántsem vagyok abban biztos, hogy csak menekülteket fognak így keresni.

A másik része sokkal szörnyűbb. Fegyveres erőket lehet bevetni, fegyvertelen emberek ellen. És itt teljesen mindegy, hogy mit írnak a törvényben - menekülteket, migránsokat - a dolog lényege akkor is az, fegyvert lehet használni, fegyvertelen EMBEREK ellen. És ez ocsmány.

Pont úgy, mint az egykori kelet német államban, a határsértőket. Nem cicóztak, agyonlőtték ha meglátták.

Ez fasizmus. Ez a legszörnyűbb középkor. Az egykori szocializmus legszörnyűbb rémálma...
Mert meg fog történni, hogy valamelyik agyonhajszolt, alul képzett katona meghúzza a ravaszt...

És lefagyott döbbenettel olvasom, többek között a FaceBook-on, hogy rengeteg ember támogatja, meg hogy dögöljenek meg a menekültek, golyót a fejükbe, takarodjanak mert szét lesznek lőve.
Nehezen találok szavakat, hiszen fegyvertelen menekültekről beszélünk, olyanokról, akik közül sokan egy háború elöl menekítik a családjukat. Belegondolnak ezek az emberek, ha ők menekülnének egy háború, egy mészárlás elöl, családostul, gyerekestül....Mit szólnának hozzá, ha egyszerűen az egyik határon lelőnék az asszonyt, a gyereket....??? Vagy éppen őt ?

Félreértés ne essék, megértem, hogy a menekültkérdés nemzetbiztonsági kockázatára tekintettel kell lenni...De nem fegyverekkel, fegyvertelen emberek ellen.
Hanem megfelelő szociális érzékenységgel, hozzáértéssel, és a nemzetbiztonsági kockázatotokat jelentő ügyekre félretett pénzek és az Európai Uniótól szintén erre a célra kapott összegek ésszerű felhasználásával. Ha még megvannak. Ebben persze én kételkedem, és gyanítom nem vagyok ezzel egyedül.

De végre történt valami, ami szintén ledöbbentett. Németország úgy döntött, hogy ÉLETVONATOKAT indít Magyarországra, kimenekíteni innen a menekülteket, mert ők befogadják a szerencsétleneket.

Ugye értik a dolog pikantériáját ? Az egykori náci Németország mai polgárai, úgy döntöttek, hogy a fasiszta sortüzek elől kimenekítik az országból ezeket a fegyvertelen embereket, hiszen a "demokratikus" Magyar parlament éppen most csinált céltáblát belőlük.

Érdekes, az egykori náci Németország polgárainak igen nagy része, megtanult emberként hozzáállni a problémákhoz.

A magyarnak nem megy, itt golyózáporral akarják üdvözölni a szerencsétleneket....

Minden faj, minden társadalom, legfőbb fejlettségi mutatója az, hogy hogyan bánik a gyengékkel és az elesettekkel.

Jelenleg ez ügyben és még sok minden más ügyben is, csak csillagászati távcsővel látjuk a béka seggét....
Fényévekre vagyunk attól, hogy embernek nevezhessük magunkat...

Hiszen egy olyan kormány, amely képes törvényt hozni arról, hogy fegyvertelen civilek ellen bevethetők legyenek felfegyverzett katonai egységek, az egyetlen pillanatig sem habozna, békés fegyvertelen tüntetők közé lövetni....

Ez már az erkölcs, a morál, az emberség olyan szintű sárba tiprása, amire eleddig csak a fasiszták voltak képesek, na meg néhány egykori szocialista és Banán köztársaságbeli diktátor.

Szépen beléptünk közéjük...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

marika.ani@gmail.com2015. augusztus 31. 21:05:22Válasz
Minden mondatoddal egyetértek. Nincs mit hozzátennem. Az írásodból vett mondatok idézésével adom tovább.
Éva Glázer2015. augusztus 31. 21:15:08Válasz
Írásodnak mindenegyes szava igaz.. Teljesen egyet értek vele....
picike2015. augusztus 31. 21:20:22Válasz
Feri, ez az igazi katasztrófa, nem csak szegény menekülőknek, hanem nekünk is, akik nem úgy gondolkodunk, mint a töpszli! És akik ott ülnek a parlamentben, gondolnak arra, hogy egyszer ki lehet onnét pottyanni és akkor hozzájuk is éppen úgy bármikor ajtóberúgással bemehetnek??? Hogyan lehet egy országnyi embernek csak annyi esze, hogy ilyen mocskos, fasiszta törvényt elfogadjon és még mindig otthon ül a seggén??? Hol vannak azok a képviselők, akik ellenzékiként betették a seggüket abba a rohadt parlamentbe?? Hol van az EMBERSÉG, hol van itt könyörület a másik felé, hol van itt tolerancia a más hitű, színű felé???? Mind rohadt gyilkosok!!!!
És leemelem a kalapom a német nép előtt, a vezetőik előtt! Ezt kellene megtanulni ennek a sok bugyuta birkának itt, Magyarországon!
marika.ani@gmail.com2015. augusztus 31. 21:58:06Válasz
Picike
Nagyon dühítő. Miért nem veszik már észre az ell.-i pártok vezetői, hogy egyre többen azt várják, vonuljanak ki a parlamentből! Nem érdekli őket, hogy egyre többen fordulnak el tőlük? Miért ülnek fela közvéleménykutatási eredményeknek? Hiszen azok is orbán kezében vannak már! S az az érdekük, hogy nagyobb számot mutassanak a valóságosnál. hadd üljenek a babérjaikon. Nem működik a sajtófigyelő? Biodíszlet. Az, hogy ők támasztják alá, hogy Orbán rendszere demokratikus, egyre többen vallják. A tagjaikat, szimpatizánsaikat meg sorra vesztik el. Megéri?
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum