Nőknek napja, de miért is...?


Létrehozva: 2012. március 8. 09:37:42 | Megtekintve: 4625x | Kategória: Mindenféle | Utolsó módosítás: 2012. március 9. 19:17:57 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Milyen érdekes ünnep a nőnap. A férfiak jó része ilyenkor éli ki lelkiismeret furdalásait, veszi a virágot, a bonbont, meg mindenféle szép ajándékot szíve hölgyének. Pedig az a legszebb az az egészben, hogy a hölgyek ilyetén való piedesztálra állításának az égadta világon semmi köze a szeretethez, a megbecsüléshez, meg mindenféle szép és jó jelzőhöz, amivel ilyenkor a lányokat elborítjuk...

Gondoljunk csak bele, miért is van a nemzetközi nőnap, és honnan is indult el. Ha igazán őszinte akarok lenni, persze abban nem vagyok biztos, hogy nem tépik le a csajok a fejemet de azért leírom....
Szóval ezt a szép kis ünneplést saját őrültségüknek köszönhetik a nők. Ahelyett, hogy maradtak volna, azok a csodálatos lények, akik megihlették Michelangelót, Ady Endrét, stb. Maradtak volna azok a Nők, akik megtestesítői egy magasabb rendű szépségnek, akik képesek lennének minden további nélkül akár uralmuk alá hajtani a világot...De nem.

Ők dolgozni akartak, egyenlő bánásmódot követeltek, meg magasabb béreket. Ennek folyományaként jelent meg a nemzetközi nőnap. Elfogadva ezzel azt a középszerű besorolást, mely egyenlőségjelet húz a férfiak és a nők közé. Pedig ez baromság, hisz ha belegondolunk, ez csak abból a szempontból a férfiak világa, hogy minden gondolatuk a nők körül forog. Ráadásként a világon minden tehetséges férfi mögött egy még tehetségesebb nő áll, irányítva az ostoba fajankó pasit saját elérendő célja felé. És a vicc az,hogy sokszor ezt észre sem vesszük, csak hisszük, hogy milyen nagyon okos gyerekek vagyunk, míg a csajok a háttérben meghúzódva harsányan röhögnek...Persze rajtunk. Na persze, mi volnánk a teremtés koronái, de ezt a koronát miért is csajok hordják...???

És akkor egyszer csak eljön a dátum, elborítjuk virágokkal, ajándékokkal, holott erről év közben hajlamosak vagyunk elfelejtkezni. Na persze nem akkor mikor udvarolunk, hiszen akkor mindennap nőnap van számunkra, hiszen soha nem megszűnő libidónk kikényszeríti belőlünk a sok virágcsokrot, vacsorameghívást, minden mi lányainknak, jól esik annyira, hogy fogékonyabbá váljanak vágyaink iránt. És a vicc, hogy meg is teszik, hiszen ők sincsenek fából, legalábbis többnyire. Aztán persze, jönnek a hétköznapok - miért nincs kész az ebéd, hol csavarogtál már megint, miért beszélgettél egy órát azzal az idegen pasival, stb...- Amikor bizony hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy mikor udvaroltunk, le akartuk hozni a csillagokat is. Aztán a csillagok végül is ott maradtak fent, és fordul egyet a világ. Szívünk hölgye, immár a miénk, és szépen lassan kiderül, hogy az esküvői ruha tulajdonképpen miért is fehér. Mert a legtöbb háztartási gép is az. Hiszen az esetek többségében, lányaink és asszonyaink mosnak, takarítanak, mosogatnak, főznek. Helyettünk. Persze azért kivesszük a részünket mi is, időnként. Bár azt hiszem a legtöbb pasi, inkább betonozna egész nap, minthogy a háztartási munka örömeit bevállalja.

Aztán következik Március 8.-a, loholunk virágért. Keressük a szebbnél szebb szálakat, csokrokat, hogy elmondhassuk magunkról, hogy milyen örömöt is tudunk mi szerezni a lányoknak. De ebben az ünnepben nem ez a legszebb. Hanem az hogy lányaink, ilyenkor még meg is bocsájtanak. Megbocsájtják, hogy amikor ők éppen mosogatnak, mi meccset nézünk a TV-ben, vagy amikor a mosógépet tömik, mi sörözünk a fotelban. És ez mutatja nagyságukat. Azt a csodálatos empátiát, amivel mi férfiak sosem fogunk rendelkezni.

Egy biztos. Mi férfiak másképp viszonyulunk a világhoz. És egyszer egy évben megünnepeljük, hogy mindezt elviselik tőlünk. De lányaink szeretnek, soha meg szűnő, végtelen szeretettel és türelemmel.

Ma, a Nőnapon, ezt köszönjük meg nektek. Lányainknak, asszonyainknak, kik a legcsodálatosabb teremtményei az univerzumnak...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2012. március 8. 10:54:55Válasz
Ferydoky! Nagyon meghatottál! Köszönöm a szép szavakat és a véleményedet rólunk, nőkről! <3
VtSoftware2012. március 8. 19:53:14Válasz
Azta, mekkora igazságok... ez nagyon szép.
És ezúton is Boldog Nőnapot minden kedves Hölgy olvasónknak!
borbala2012. július 9. 09:30:33Válasz
Ez aztan igen! Ilyen hodolattal teljes velemenyt rolunk nokrol.....Hiaba Fery ti ferfiak vagytok igazan a fejek....(mi csak szerenyen a nyakak maradunk):))))
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum