Inter-Nyet ADÓ


Létrehozva: 2014. november 1. 10:45:58 | Megtekintve: 2067x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2015. október 18. 21:15:01 []


Szerző: Fery
Érdekesen alakult az internet adó ötlete. Igazán nem tudom ki lehetett az, aki kitalálta a 150.-Ft/Gigabyte ötletet, nagyon elmés pasas lehetett. Teljesen egyértelmű, hogy ezt így ebben a formában, képtelenség megoldani, hiszen katasztrófa lett volna belőle. Az első felröppent hírek még plafonról sem szóltak, úgy meg pláne.
Ha belegondolunk abba, hogy egy átlag 4-5 tagú család havi adatforgalma, 50-100 gigabyte között mozog, hiszen van egy-két gép, telefonok, esetleg tablet, noti,stb...
Ahol fiatalok vannak, játszanak torrenteznek, ami mindjárt komoly adatforgalmat generál. Észre sem veszik és az adó többszöröse lehet mint az internet hozzáférés alapdíja. Ez azért igen húzós, nem beszélve a céges adatforgalmakról, amik sokszor terrabyte-ban mérhető, akár több százezres nagyságrendű adóteherrel. És akkor még nem beszéltem az internetszolgáltatókról, akiknek adatforgalma iszonyú. A teljes bevételének a sokszorosát tenné ki az adó. Csak az adóteher, az első hónapban padlóra küldte volna az internet szolgáltató cégek 99 százalékát. És onnantól megszűnne a internet az országban. Ebből már olyan nemzetközi konfliktusok lettek volna, amik biztosan padlóra küldték volna a kormányt.

Érzékeltetve a nagyságrendet, ez nagyjából úgy néz ki, mintha a sarki cipészt kötelezném, egyik napról a másikra, 100 ezer forint havi bevétel mellett, 150 millió .- Ft adó befizetésére....
Ez nonszensz. Ez lehetetlen.

Tehát ez a 150.-Ft/Gigabyte adó, eleve egy tarthatatlan, bevezethetetlen opció lett volna. Egy olyan agyszülemény, amit egy mai modern társadalomban nem lehet bevezetni.

Akkor viszont felmerül a kérdés, hogy ennyire hülyék lennének...??? Nem hiszem. Egy-két olyan embernek azért ott is lennie kell, aki képes felmérni egy ilyen ötlet abszurditását. Akkor mi is lehet a háttérben...???

Nem sokkal később felmerült a 700.-/5000.- Ft-os plafon ötlete, amit szinte azonnal, már reggel a TV-ban cáfoltak. Túl gyorsan. Akkor esett le a tantusz, hogy bizonyos események, túl gyorsan követik egymást, egy valamiféle forgatókönyv szerint.

Orbán Viktor és kormányának népszerűsége erősen elkezdett csökkenni, még a saját hívei között is. Az amerikai kitiltásokkal kapcsolatban a kormánytagok érintettsége, a Demokratikus Charta-ból való kizárás, a gyorsan gazdagodó kormánytagok palota vásárlása, stb...
Ezek kőkemény botrányt kavartak. Ezt valahogy kompenzálni kellett. Kellett a népnek valami gumicsont, amin el lehetett rágódni. S Orbán Viktor elutazott szabadságra. Ebben a politikai helyzetben, általában kormányfők, nem járnak szabira.
Orbán Viktor igen, szerintem nem véletlen.

Nem sokkal később, felröppent e brutális internet adó ötlete. Felhörrent az ország, hatalmas tüntetések, képek, videók tömegét látta a nagyvilág. 100 ezer ember a fővárosban, tízezrek a vidéki városokban, követelték az internetadó ötletének visszavonását. Szerintem Orbán Viktoron kívül, nincs a világon az a kormányfő, amelyik egy ekkora tüntetés, sőt nem is egy tüntetés hallatán, nem rongyol haza mint a mérgezett egér. De Orbán Viktor kényelmesen intézte a lánya iskoláztatását. A kormány tagok közben izzadtak, de rögtön cáfolták, hogy lenne plafonja a dolognak. Ekkor értettem meg, meg, hogy a lehetetlent így elővezetni, csak egy célzattal lehet.
S cél nem az internet adó gyors bevezetése, hanem a rengeteg diplomáciai botrány méregfogának a kihúzása.

S Orbán Viktor hazajött....

Berongyolt a rádióba, s azonnal előadta, hogy az internet adót, ebben a formában nem lehet bevezetni....Pont.

S hívei ujjonganak, piedesztálra emelik ismét a bölcs kormányfőt, ki csak a népének él. Jelenleg mindenki örül a visszavont internet adónak, és a kutya nem beszél az ezt megelőző diplomáciai botrányról, sőt még arról is alig, hogy a jövő évi büdzsé megszilárdításához, a gyermekétkeztetéstől von el pénzt többek között, egy olyan országban, ahol gyerekek tízezrei éheznek.
Na, meg az újabb épülő stadionok, stb....
De ez már nem számít, mert a fontos, hogy a bölcs vezér nem engedte bevezetni az internet adót, megvédve népét a megsarcolástól. És a PR ismét töretlen. Ismét imádják a bölcs vezért. A tüntetők meg megünnepelték sikerüket, hogy visszavonatták az internetadót...
Persze lesz internetadó, be is fogják vezetni, kicsit szelídebben, de nem most. Kicsit később.

Picard kapitány mondá vala, Shakespeare után szabadon. Színház az egész Galaxis.






Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2014. november 1. 17:49:48Válasz
Az! Színház, méghozzá rohadt nagy színház! És benne főszereplő egy szotyitöpszli, aki végül is azt tesz ebben a qrva országban, amit akar! Komolyan mondom, már egy földrésznyi országban együttvéve nincsen annyi sarc, mint nálunk! Hogy a jó édes qrva anyját, amikor nem fojtotta meg, vagy az a drága apja, aki nem verte agyon időben! Egy őrült irányít, vasakarattal, a kirablott pénzeket természetesen megosztotta a hű vazallusaival és vígan rakhatták a svájci bankokba! És még mindig nem elég neki! Nem! A sok ember legolcsóbb kapcsolattartási lehetőségét akarta elvenni! És, ahogy olvasom, most már a gyerekektől az étkeztetési segítség mellett a gimnáziumot is el akarja zárni! Még egyszer a jó qrva anyját! Merem remélni, hogy a tüntetések nem állnak le, merem remélni, hogy nem csak ezért, hanem minden elkövetett mocskosságért felelnie kell ennek a töpszlinek! És csak azért nem írom ide még világosabb szavakkal a véleményemet róla, mert ez egy jó barát blogja! :)
marika.ani@gmail.com2014. november 2. 12:51:12Válasz
17 helyre szétosztottam az elemzésedet. Nagy a sikere, mert már jönnek a jelzések a sokszorosításról. Talán ez már kezd másról (is) szólni, hiszen a fiatalok tudnak számolni. Az előző hozzászólást olvasva, remélem a szülők is az utcára mennek. (Azt a cikket PuPu osztotta meg, mi meg besegítettünk. )
Fery2014. november 2. 14:09:48Válasz
Igazán azt nem értem, hogy a fiatalok között rengeteg informatikus van....

Azonnal rá kellett volna jönni, hogy ez átverés, egy ocsmány színház az egész.

Ha elkezd valaki utánaszámolni, csak nagyjából az adatforgalmaknak, olyan bődületes összegek jönnek ki, hogy döbbenet.
Ennyi pénz a világon nincs. Ha csak abba belegondolunk, a 8 Mbit sávszélesség kell kb. az IPTV-nek, az egy ügyfélnél 18 percenként 1Gigabyte és ez még nem HDTV....

Ha ezt beszorzod az összes ügyfelek számával, plusz hozzá adod a netezők adatforgalmát, a proxy szerverek, na meg a mail szerverek adatforgalmát és megszorzod a 150.-Ft / Gigabyte-al, Magyarország éves költségvetése jön ki nagyjából....:-)

Ekkora adót nem lehet bevezetni, mert behajthatatlan....
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum