Kvóta vagy nem kvóta


Létrehozva: 2016. július 19. 18:58:12 | Megtekintve: 1046x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2016. július 19. 22:21:53 []


Szerző: Fery
Készül az ország októberre. Igaz nincs még itt a kertek alatt, de azért lopakodik az életünkbe.
Népszavazni fogunk. Hmm...
Bár tudnám minek. Mert az egy dolog, hogy mindössze ezeregynéhány menekült befogadásáról volt nagyba szó eleinte, osztán nem sokkal később, az is okafogyottá vált.

Innentől, akár honilag, akár nemzetközileg totál értelmetlen volt kihajítani az ablakon azt a csekélyke 5 milliárdot. Persze gazdagok vagyunk, hisz Magyarország a legalacsonyabb bérek mellett a legtöbb adót kiperkáló nemzet. Csak úgy nemzetiesen. Persze van akinek semmi sem drága, más pénzén meg aztán pláne nem.

Mert bizony egy évek óta tartó gyűlöletkampány újabb momentuma ez a referendum, bizonyítandó a Fidesz számára, hogy nem kellenek ide idegenek, hisz ezeregynéhány száz betelepülő migráns, totálkárra tenné az országot.
Persze a nemrég fellebbent hírek szerint, mintegy negyedmillió vendégmunkást hozna a világ minden tájáról, kompenzálván a magyaroknak fizetett hatalmas bérezést.
Persze a vendégmunkás nem migráns, hanem vendégmunkás. És nem is ezernéhány hanem negyedmillió. Valahogy éreznem kéne az iróniát, de csak hányingerem lett.

Nézzük mire is lehet jó ez a népnemzeti szavazósdi. Ha a kormány nyer egy érvényes népszavazáson, az komoly politikai tőke, lehet folytatni a szabadságharcot, amely már eleddig is totál felesleges volt.
Viszont igazolni fogja az eddigi politikát, a migránsokkal való embertelen bánásmódot. Szép folytatása egy olyan gyűlölet kampánynak, amely eddig is szépen megosztotta az embereket.
Sőt, már itt a legújabb, persze bizonyára véletlenül a népszavazás előtt, hogy hányan haltak meg a migráns válság kezdete óta. Érdekes.
De valahogy arra már nem jutott hely a plakáton, hogy hányan haltak már meg az egészségügyből kivont források okán, hányan lettek öngyilkosok a bedőlt devizahitelek okán, melyet a kormány politikai forintbedöntése idézett elő. Azt sem nagyon látom, hogy hányan menekültek el, távoli országokba, egy jobb élet reményében.

Mindezt sem a plakáton, sem a szavazólapon nem látni. Pedig lehetett volna egy olyan kérdés is, hogy :

Szeretné-e Ön, ha az egészségügy tönkretétele miatt ezrek halnának meg ?

Persze ilyen kérdéseket nem tesznek fel, csak kikapják a lóvét és utánuk az özönvíz....

No, számoljunk egy kicsikét. Csak nagyjából. Tudomásom szerint mintegy 8 millió választópolgár van, aki voksot adhat le. Vagyis picivel több, de kereken szép a világ.

4 millió leadott szavazat körül lesz érvényes a buli. Ha ennek 50 százaléka +1 nemmel szavaz akkor a kormány nyert. Igaz semmit sem nyer vele, csak egy dolgot. Évekig ordíthatja, hogy megnyert egy népszavazást. Nem sokára már az sem kerül mellé, hogy milyen népszavazást nyert csak az, hogy az ország vele van, az ország felhatalmazta, az ország mellette áll és Orbán Viktor csak a népének él. Ennyi.
Ez hatalmas politikai tőke, csengő szavazatokra, sőt még csengőbb forintokra lehet idővel váltani.

Ehhez a népszavazáshoz vezetett az évek óta tartó gyűlölet politika, a migráns ellenes plakátkampány. Ennek kellene betetőzni, hogy kormány végképp megdicsőüljön.
És én félek, hogy a felszított migráns gyűlölő politika, kétmillió embert megmozgathat ebben az országban, a külhoni magyarokkal meg aztán pláne és akkor meglehet a győzelem.
Egy okafogyott népszavazáson, megdicsőülhet egy diktátor. Félelmetes. Olyan képet vetít előre a jövőről, amit nem szeretnénk megérni.
Egy módja van annak - az én véleményem szerint - hogy ezt megakadályozza az ország. A legkönnyebb, az érvényességi küszöböt megtorpedózni, ne lehessen meg az a négymillió szavazat. Mert ha érvénytelen, akkor mondhat Orbán amit akar, nem támasztja alá egy érvényes győzelem.
Sokan írtak a bojkottról, pro és kontra. Anélkül, hogy vitázni akarnék bárkivel, vagy meggyőzni bárkit, magam részéről a bojkottot támogatnám.
Mert ha érvényes lesz, akkor már két esélyes a buli. Ha érvénytelen, akkor meg nincs miről beszélni...

Kulcsszavak: Népszavazás, bojkott


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2016. július 20. 06:10:31Válasz
Feri, nagyon egyetértek!
Hogy nem megyek szavazni, az tuti!
Ezek a rohadékok meg sajnos egy esetleg vesztes szavazásból is dicsőséget kovácsolnak maguknak!
Azok, akik totálisan tönkretettek ezt az országot, elüldözték innét a fiatalokat, módszeresen halálra ítélik a betegeket, a banki tolvajok miatt hajléktalanná teszik fél országot, kilopják a földet is az emberek alól és kisíbolnak mindent innét, ami csak mozdítható! Ami meg a határon túli "testvéreket" illeti, hát éppen olyan rohadék, mocskos rabló népség, mint ezek! Nekik jut minden, itt meg dögöljünk meg, viszik a nyugdíjunkat is, sőt még a következő nemzedékét is és akkor még belepofáznak abba, hogy ki üljön a nyakunkon!
De megérdemeljük!
Mert ülünk a seggünkön és nem teszünk ellene semmit!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum