Az emútnyóc gól


Létrehozva: 2013. október 12. 17:44:03 | Megtekintve: 2199x | Kategória: Politika


Szerző: Fery
Na, ott van nesze neked a foci fellegvára. Stadionok, fociakadémia, milliárdok beleölve, és lám, a magyar foci nem ér sz@rt sem...
Nagy várakozással, vágyakozással, vártuk a Holland labdakergetőket. Oszt mindjárt kiderült, hogy ők inkább a gólokat rúgták, mi meg kergettük a labdát. Persze csak kergettük, megfogni, megtalálni, igazán csak akkor sikerült, mikor ki kellett piszkálni a kapuból. Akkor mindig megvolt, nem volt nehéz rálelni. Bevágtak a Hollandok vagy nyolcat. Meglepődtem a végeredményen, mindjárt azt kérdeztem, hogy rúgtak egyet a Hollandok saját maguknak is...??? Mert azt valahogy nem hiszem el, hogy nekünk sikerült volna egyszer is bevenni az ellen kapuját, hacsak úgy nem, mint az Algopyrin-t. Egy pohár vízzel.

Erőltetik ebben a kis országban a focit, csak azt nem értem miért. Mert az egy dolog, hogy a Hollandok elvertek mint a lovat, de rajtuk kívül, szinte mindenki mással ugyanígy jártunk. Valamiért a magyar focisták, csak akkor érzik a győzelem ízét, ha leszerződnek valamelyik nagy hírű külföldi klubhoz. Ott van kitől focizni tanulni, és nem a fociakadémia ad bizonyítványt a futballtudásról, ami pont egy ilyen 8:1-es vereséghez elég, milliárdokért.

Elég tisztán látszik, hogy a magyar fociba pénzt invesztálni, legalább akkora üzlet, mint egy qrvának, két marék homokért kefélni a sivatagban, esetleg két vödör vízért, a Csendes-óceán partvidékén....
Mondjuk, egy-két ötletem lenne, hogy mit is kellene venni ahelyett, hogy beletoljuk a lóvét a fociba.. Például botokat, jó pénzért, mert azzal lehetne ütni a milliárdok nyomát, amit beleöltek a magyar fociba mostanában. Teljesen feleslegesen.

Nagyon kíváncsi lennék, hány ilyen zakó kellene egy normális országban, hogy elzárják a fociba ömlő pénzcsapot. Mert itt inkább gyorsan építenek még néhány stadiont, mintha azon múlna a tehetség, a szorgalom, ami a legnagyobbakat eljuttatta a világhír felé. Pelé és társai, sosem tanultak fociakadémián, Puskásékról és az Aranycsapatról nem is beszélve.

Ők rúgták a bőrt a grundon, valaki felfedezte őket, és vasszorgalommal befocizták magukat a világ élvonalába.
Szegényen, sokszor fillérekből tengődve, élvezetből, szerelemből rúgták a bőrt, életük legboldogabb órái közé tartoztak azok az idők, mikor focizhattak. Fociztak is, híre volt a magyar focinak a világban. A londoni 6:3 ott volt a helyén, örökre beégették magukat a dicsőség könyvébe, fociakadémia, stadionok tömege és milliárdok nélkül is. Mert szerettek focizni, mert tudtak focizni.

Gondolom Viktor most a misztikus nyolcas számot, valamilyen formában ismét a parlament elé fogja vinni. Lehet hogy ezután, a 7-es után a 9-es jön, a 8-as örökre kimarad a számsorból, így téve lehetetlenné, hogy ez a szégyenletes eredmény, ebben az országban is bekerüljön a nagykönyvbe. Bár ezzel lesznek gondjai, hiszen akkor az emútnyócévezés is ki kell hogy maradjon a tákolmányból, akárcsak az emútnyócgól...
Könnyen lehet, ezért is Gyurcsány a hibás, mint az ősrobbanásért. Egyből más megvilágításba kerül az emútnyócgól, ha kiderülne, hogy Gyurcsány csapatkapitány elszabotálta a meccset. Mert erre is van esély, hiszen az emútnyócév és emútnyócgól, igen közel áll egymáshoz. Végül is nekem nyóc...

Sajnos mini-szterelnökünk, képtelen felfogni, hogy a futball tudás nem a stadionok tömegén, nem milliárdokon, hanem az ember tenni akarásán, tehetségén, szorgalmán múlik. A sport és a Foci szeretetén. Szól egy mindent legyűrő szerelemről, egy életműről mint Puskás vagy Pelé életművéről...

De sorolhatnám. Csak éppen értelmetlen, mert itt az éhezőkön megspórolt pénzeken építik a foci imázst. Vereséget vereségre halmozva, döbbentik rá az embereket arra, hogy egyre jobban megutálják azt a sportot, amelyet egykoron oly naggyá tett az Aranycsapat.
Épülnek a megalomán álmok, akárcsak egykoron Romániban. Csaucseszku foci imádata, csirízként ragadt át kormányunkra. Hatalmas stadionok hirdették az egykori diktátor dicsőségét. Egykori kétes dicsőségét.
Ma már a történelem dicsőségét hirdetik lepusztult torzókká silányulva, mutatván a régmúlt idők mulandóságát. Lepusztulva várják az az elmúlást, amit mi még csak remélünk. De ha egyszer ott eljött, akkor itt is eljön egyszer, és akkor végre a helyére kerülhet a foci is, oda ahová való. A tehetségesek és a szorgalmasok sportjának helyére a piedesztálra állítás helyett, visszatérve a tömegek sportjának kategóriájába.

És akkor talán nem éhező gyerekek tömege áhítozik majd a foci akadémia kapuja előtt, hanem jóllakott, boldog gyerekek kergetik a grundon a labdát....

Kulcsszavak: Foci, 8-1, Holland-Magyar


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2013. október 13. 17:21:21Válasz
Hát Ferykém, ez bekapták! Azért nem kaptuk, mert utálom a focit, nálánál jobban csak a zsebnapit! Ilyen az, amikor egy őrült elme őrült dolgokat talál ki csak azért, hogy még több pénzt vonjon ki az adófizetők zsebéből, még több embert éheztet, én különösen a gyerekek miatt háborgok, és hát a közgépesített építkezések még több zsozsót raknak a pártkasszába is! Aztán nem jut már senkinek sem lassan kajára, a számlái kifizetésére, olyan luxuscikkről, mit a gyógyszer már nem is szólok, bezárják a kórházakat, egyrészt, mert nincs a működtetésre pénz, másrészt mert amelyik dokinak van esze, messze elkerüli ezt az országot! Talán ezért is jár valaki Grazba?? Szóval majd készen lesznek a stadionok a falábúaknak!!! Tudod miért imádkozom?? Azért, hogy járjon úgy, mint a szomszédék csauja!!!! Undorító!
marika.ani@gmail.com2014. szeptember 16. 17:15:11Válasz
Tudom, hogy ezen sírnom kéne, de úgy vagyok vele, hogy inkább nevetnem kellett. S kacarásztam is, ülve a gép előtt. A mondatfűzéseid, hasonlataid, jelzőid...stb miatt. Végülis "Sírva vigad a magyar." Szokták mondani. Jó, egy csepp könnyem jött, de ...nem a sírhatnéktól. Rajtad kívül PuPu írásaival vagyok még így. Szeretem az írásaitokat, mint még rengetegen. A humoros igazságtartalmik miatt egyebek közt. Nem jut eszembe, ki mondta, hogy "A politikai hatalom legnagyobb ellensége a humor."
Fery2017. október 12. 08:27:57Válasz
Hofi Géza
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum