A félelem bére, apróban


Létrehozva: 2012. július 25. 13:47:00 | Megtekintve: 2572x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. július 25. 16:52:14 [Fery]


Szerző: Fery
Az elmúlt időszakban, többször döbbentem meg a félelem uralkodásán. Politikusaink rettegnek a néptől. Én nem tudom, hogy miért jó ez nekik. Lehet, hogy adrenalin függők mint a hegymászók meg az autóversenyzők...??? Nem hiszem, mert azoknak van gerincük, ezt első kézből tudom. Talán, mikor a gerinceltávolító műtéten részt vettek, beléjük ültették a rettegés magvait, ami szépen lassan, hülyeségeik elkövetésének arányában, lazán fejlődésnek indult. Vagy egyszerűen csak gyárilag ilyenek...???

Nem tudom. De az már önmagában nem gyenge, mikor egy televízió nyilvános adásába egy csutka részeg pali betelefonál, össze-vissza beszél, fenyegetőzik, szidja és fenyegeti Orbánt....És mindezek után elítélik.
Foglaljuk csak össze egy kicsit.

1. Be volt rúgva mint a disznó, nagyjából sok fogalma sem lehetett, hogy mit hadovál....
2. Soha semmiféle, még a leghalványabb esélye sem lett volna arra, hogy beváltson bármiféle részegen kitalált fenyegetést...
3. Nem személyesen, hanem telefonon tette, közelébe sem kerülhetett a politikusnak....

Mindezek után elítélik, mert precedenst kell teremteni, nehogy valakinek eszébe jusson még egyszer. Ezt semmi mással nem tudom magyarázni, csak paranoiás rettegéssel, mellyel bizony orvoshoz kellene fordulni. Ugyanis az a szerencsétlen részeg ember, csak és kizárólag a következő palack bor tartalmára lehetett veszélyes. Igaz arra nagyon. Azon kívül senkire és semmire. De a törvényt végrehajtók egyből ugrottak, és valamiben gyorsan bűnösnek kellett találni a felségárulásért, mivel az még nem szerepel a BTK-ban.

MÉG.

Gyanítom ha a Fidesz tovább uralkodik akkor be lesz vezetve a sarkalatos törvények közé, és ha kiderül hogy elpofáztad valahol, hogy Orbán képét lesz@rták a legyek, akkor ballaghatsz a hűvösre, Svejk után szabadon...

Jaaaa, dehogy szabadon. Talpig vasban visznek majd a perzekutorok....

Szóval a félelem uralkodik rajtuk, ők meg rajtunk. Szép. És hogy nem beszélek a levegőbe, több ízben is tanú bizonyságát adták nemcsak félelmüknek, hanem gyávaságuknak is. Forgassuk meg egy kicsit a történelem kerekét, elég csak pár évtizeddel, és mondja meg nekem valaki, hogy mikor is történt ebben az országban olyan, hogy a DEMOKRÁCIA legnagyobb ünnepén, október 23.-án, az ország vezetőinek jó része, a bejelentett tüntetések hatására, felhúzva a nyúlcipőt, hanyatt-homlok menekültek az országból, majd a tüntetések lezárultával, szépen hazaszállingóztak. Elmondanám, hogy az Orbán kormányon kívül, ilyet még soha senki nem csinált, tudomásom szerint.
Mondjuk nem csodálom, nem is holmi bátor tett, egy államférfitől. Bár nekünk csak politikusaink vannak. De ez még mind semmi. A következő ilyen paranoid vagy (paranormális) történet Kövér László nevéhez fűződik. Ezt nem is ragozom tovább, erről leírtam a véleményem a Huszárkardok éjszakája című blogbejegyzésben....

Aztán jött a legújabb szösszenet és én ismét röhögőgörcsöt kaptam. Meg akarták dobálni aprópénzzel Orbánt. Na mindjárt talpig vasban elvitték azt is. Gondolom némi jelképes indíttatása lehetett az aprópénznek, nem hiszem, hogy azzal az adag aprópénzzel akart az életére törni a kormányfőnek. De veszélyérzet az reakciót vált ki, azonnali letartóztatást, példastatuálást, a paranoiás félelem kiteljesedését. Amin azért meglepődtem, hogy egy figyelmeztetéssel elengedték.

"Felhívták a figyelmét arra, hogy a jövőben Magyarország jogszabályait tartsa be, véleménynyilvánítási jogát a vonatkozó előírások keretei között és a társadalmi együttélés szabályainak betartásával gyakorolja."

Tettszik ez a figyelmeztetés. Milyen remek lenne ha politikusaink is megtennék ezt értünk, és a társadalmi együtt élés szabályait betartva kormányoznának. Akkor talán nem kellene barna alsónadrágban kiállni tömeg elé, hogy ne látszódjon az esetleges barna színtagozódás a gatyakorc környékén. Na meg nem kellene akkor, páni rettegésből részeg telefonálókat letartóztattatni, meg az aprópénzváltók közelében sem kellene a kezükben remegni a pezsgős pohárnak. Szóval ezekre az elvetemült merényletekre lenne megoldás.

Nem kéne magatokat megutáltatni az ország lakosságával, és akkor majd virágot dobálnak felétek, és nem interkontinentális ballisztikus rakétát.
Vagy legalábbis nem nézitek annak, a félelmetes egyforintost....

-

Kép : népszava.com

Kulcsszavak: félelem, aprópénz


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

MarikaFeherne2012. július 25. 13:55:57Válasz
Jó vállalkozás lenne új börtönök építése. Garantálható a kihasználtsága.
hobagoly.kovacs5@gmail.com2012. július 26. 05:13:30Válasz
Feri ez egy olyan szösszenet, amitől az embernek sírni való kedve támad, de röhögni is tud, mert a hülyeségük most már tényleg csak röhögnivaló! Sírni meg azért, mert visszajönnek azok az idők, vagy szeretnék visszahozni ezek a barmok, amikor megint várhatják a fekete autót azok, akik meg mernek, még illuminált állapotban is szólalni! Velem már annyira megutáltatták magukat, hogy nem bírok rájuk nézni anélkül, hogy hányingerem ne lenne!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum