Mit akarnak még elvenni a szerencsétlenektől ?


Létrehozva: 2012. március 3. 20:50:42 | Megtekintve: 2619x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. március 9. 19:19:04 [VtSoftware]


Szerző: Fery
2010 szeptemberében írtam. Valahogy éreztem, hogy meg is csinálják...??? Lehet..

Magyarországon már nagyon régen döbbentem meg annyira, mint tegnap este, amikor a késő esti híradót hallgattam. Közölte az RTL KLUB híradója a belügyminiszter álláspontját, miszerint meg kellene büntetni a hajléktalanokat az utcán alvásért.

Nagyon nehéz az érzéseimet leírni e pillanatban. Egész egyszerűen csak a döbbenet, és az undor az, amit érzek. A politikusok az utóbbi néhány évben teljesen tönkretették ezt az országot, a rengeteg kidobott vagy elherdált és ellopott pénz, a kezük között, kézen közön elfolyó milliárdok, rengeteg embert szegényítettek el vagy tettek földönfutóvá. Olyan hatalmat adtak a bankok kezébe, hogy az ügyfelekkel gyakorlatilag azt csináltak, amit akartak, ha valami oknál fogva nem tudott fizetni határidőre. Kisemmizhették, megalázhatták, és a szerencsétlen nem tehetett semmit. De egyet igen. Megpróbálhatott életben maradni az utcán. Most már azt sem teheti, meg fogják büntetni érte.

Mit tegyen akkor? Hová menjen?

Dobja el az életét, hogy ne legyen útba, a sok milliomos, pihe-puha franciaágyban alvó politikusnak?
Nem elég a megalázásból, hogy sokszor koldulniuk kell az életben maradásért? (Mellékesen azt is büntetik, az is épp eléggé undorító)
Nem elég borzalmas, hogy télen sorban fagynak halálra?
Miért jó egy országnak, ha a legszerencsétlenebbek hátán taposva, azoknak utolsó fillérjeit elvéve akar gazdagabb lenni?

Sokszor, sok helyen leírták már, hogy egy társadalom fejlettségének egyik fő mutatója az, hogy hogyan bánik a gyengékkel és az elesettekkel.
Fényévekre vagyunk a jó bizonyítványtól.

Azon kívül, hogy ez a rendelet, vagy rendelettervezet ocsmány, embertelen és undorító, még logikátlan is, hiszen miféle büntetést tudna kifizetni, egy utcán tengődő szerencsétlen hajléktalan?

Most a kormányváltás után, azok a politikusok, akiket egy ország nagy többsége választott meg annak reményében, hogy talán egy picit, végre jobb lesz az élet ebben az országban, nem azzal foglalkozik, hogy jobbá tegye az életünket.

Nem bizony, hanem azokat a szerencsétleneket akarja megbüntetni, akiknek még lakni sincs hol, akiktől már mindent elvettek, akik -20 fokban is a szabad ég alatt alszanak, és akik közül bizony reggel már sokan nem ébrednek fel, akiknek lassan már a remény sem marad, és mindezt, csak azért mert földönfutóvá tették őket.

Nem kellene inkább, segíteni ezeknek, az embereknek? Nem kellene inkább arról gondoskodni, hogy reggelre ne fagyjanak halálra? Nem kellene tenni valamit azért, hogy tényleg egy fejlett kultúrának, látszódjon a magyar nép? Ők is emberek. Magyarok. Magyar állampolgárok, bár azt hiszem, Ők már régen megbánták, hogy ebbe az országba születtek.

Én is bíztam a Fidesz-ben, bíztam abban, hogy tényleg tenni akarnak valamit, nemcsak magukért, hanem azért a népért is, amely beléjük fektette minden bizalmát.

De azt, hogy hajléktalanokat megbüntetni az utcán alvásért, ez annyira undorító és olyannyira embertelen, hogy ezt az én igazságérzetem, már nem tudja megemészteni.

Szégyellhetnéd magad, Orbán Viktor...

Ui.: Mint ma már tudjuk, megcsinálták és nem csak ezt...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum