Egy úszó edző tündöklése és bukása


Létrehozva: 2016. április 10. 11:35:54 | Megtekintve: 1429x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2016. április 10. 14:51:33 []


Szerző: Fery
Napok óta - akár a vízcsapot, akár a WC ajtót nyitom ki - Kiss László erőszakolós ügye köszön be...

Érdekes. Olyan gumicsontot sikerült valakinek az ország elé lökni, amin akkorát csámcsog, mint mikor a kutyáim elé dobtam egy komplett marha lábszárat.
Az emberek egy része védi, egy része meg megfojtaná egy kanál vízben. Ezzel így ismételten sikerült két táborra szakítani az embereket. Méghozzá rendesen. Ugranak egymás torkának némi véleménykülönbség miatt, barátságok szakadtak szét, egymást tiltják le ez miatt emberek a FaceBook-on.
Azok akik eddig együtt szidták a politikusokat, most egymást szidják Kiss László miatt..
Az eszem megáll.

Mellékesen nem is akarok most komolyan belemenni a bűnösségébe vagy esetleges ártatlanságába, már csak azért sem, mert szívem szerint mindenkit - aki egy nő megerőszakolására vetemedik - a farkánál fogva kellene felhúzni a mestergerendára...

Mielőtt valaki azon kezdene el velem anyázni, hogy Kiss Lászlót bűnösnek tartom-e vagy sem, előrebocsájtanám, hogy egész egyszerűen a bulvársajtó által tálalt szeméthalmazból, képtelen vagyok kitalálni, kihámozni az igazságot, hogy valóban bűnös volt-e vagy sem.
Ha igen, akkor megérdemli a sorsát sőt, sokkal előbb, és sokkal de sokkal többet érdemelt volna.

De ami az érdekes, hogy nagyon sokan, figyelembe sem veszik azokat a körülményeket, amik még ebben az ügyben felmerültek. Egyszerűen csak a bulvár sajtó által tálalt hírekre alapozva kiherélnék Kiss-t. Holott a bulvár sajtó havonta egyszer ír igazat, azt is véletlenül. Arra, hogy a bulvár sajtóban valaki igazat olvasson, szerintem pont akkora esélye van, mint egy ötös lottó nyereményre...

De nekem azért lenne egy rakás fenntartásom.

Tételezzük fel, hogy Kiss László valóban bűnös. Akkor elméletileg nagyon sok bűnösnek kell még a környezetében lenni.

DNS vizsgálat akkoriban nem volt, tanú szintén nem. Tény, hogy azt a nyomozók fel tudták használni, hogy hármukat szembesítették, ellentmondást kerestek hármuk vallomásában, ezzel beismerésre kényszerítették őket. Persze akár egyéb módokon is, ezt a szakemberek ismerik kellőképpen...
Ez alapot szolgáltathatott a vádemeléshez és az ítélethez.
Ehhez az igen enyhe ítélethez.

Végül is, hogyan lehetséges az, hogy egy csoportosan elkövetett nemi erőszakért, amelyben visszaélt befolyásával, ismeretségével, ráadásul a sajtó szerint Kiss László már harmadikként a magatehetetlen áldozatot erőszakolta meg, másodfokon mindössze 3 azaz három év börtön fokozatban letöltendő börtönbüntetést kapott, mikor a nemi erőszak kitétele alaphangon 2 évtől, 8 évig terjedő fegyház...Csoportosan meg 5-től 10 év....
És nem börtön, hanem fegyház....A kettő között, igen szignifikáns különbség van.

Ráadásul állítólag 10 hónap után szabadult. Sőt, állítólag egy rendőrkapitány volt anno az áldozat apja, bár ezt csak sajtóhírre alapozva tételezem fel.

Na, már itt nagyon bűzlik valami. De menjünk tovább. Szabadulása után, nem sokkal rálépett felfelé ívelő pályájára, ami már önmagában is érdekes. Egy börtönből szabadult elítélt, pláne, hogy nemi erőszakért ítélték el, a 60-as években esetleg segédmunkásként helyezkedhetett volna el, például uszodát takarítani. Vagy valami hasonló, egyszerű munkakörbe.

De Kiss pályája töretlenül emelkedik, egészen addig, hogy sorra kapja az állami kitüntetéseket, amihez bizony tiszta erkölcsi és feddhetetlen előélet szükségeltetne. No, azt nem tudom honnan szedhette. Hiszen büntetett előéletű volt.

Hogy engedhették meg, hogy egy nemi erőszakért elítélt ember nőkkel és gyerekekkel foglalkozzon szabadulása után évtizedekig ?
Elméletileg gyerekek közelébe sem kerülhetett volna erőszakos bűnelkövetőként, nemhogy még oktassa őket évtizedeken keresztül.

Ráadásként később, államfők, miniszterek, és egyéb olyan személyek társaságában bukkan fel, amihez minimum nemzetbiztonsági átvilágítás kell. De nála nem számít.
Hogy kaphatott tiszta erkölcsit, hogy kaphatott olyan munkakört büntetett előélettel, hogy kaphatott állami kitüntetéseket, egy nemi erőszakért elítélt ember.
Mert ezt én nem értem. Valakik, valamiért nagyon pátyolgatták az ipsét, mert másképp az ő múltjával egy ilyen előmenetelt végig vinni, lehetetlen.

Arról már nem is beszélve, hogy miért pont most pattant ki ez a botrány, 54 év után. Nem rég bele akarta döngölni Hosszú Katinkát a betonba, - amire akaratától függetlenül semmi esélye nem volt - ami persze nem is sikerülhetett.
Ezután futott egy kört a lemondásával, amit természetesen Gyárfásnak esze ágában sem volt elfogadni.

És ezen történet után nem sokkal, ki is pattant a botrány az 54 évvel ezelőtt történtekről.

Jelen pillanatban, igazán csak a bulvársajtóra támaszkodva tudjuk, hogy Kiss László bűnös-e. Mert igaz, hogy volt egy ítélet, de az 3 év börtön fokozatú büntetést akkoriban csirketolvajoknak osztottak, nem nemi erőszakolóknak. A nemi erőszakolók úgy mentek a fegyházba 5-10 évre mint a huzat. Szóval már itt büdös a történet, és a folytatás sem rózsaillatú....

Mert a most kipattant botrány valakinek nagyon jól jött. Jön az úszó VB. Bizony nem 2 forintos tételek pörögnek ott. Másrészt az oszd meg és uralkodj elv ismét beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ismét egymás torkának ugrottak az emberek.
Már csak arra lennék kíváncsi, kinek állhatott mindez érdekében.
Mert a politikában, soha nincsenek véletlenek. A politikában minden hírnek oka van, minden hírben benne van valakinek az érdekeltsége, érdeke.
A véletlen soha nem volt politikai tényező. Ott mindent a kauzalitás, az ok és okozat betonerős törvénye irányít.

És most pont ez a legnagyobb problémám, hiszen azt, hogy Kiss László 54 évvel ezelőtt bűnös volt-e vagy sem, soha senki nem fogja korrekten kideríteni. Mert ennyi idő után, már semmiféle bizonyítékot nem lelhetünk fel ebben az ügyben, csak marad a megválaszolhatatlan kérdések tömege.

Miért ? Hogyan ? Miért csak ennyit kapott? Hogy lehetett vezető ? Hogy kaphatott tiszta erkölcsit, vagy ha nem kapott, akkor tölthetett be ilyen állást ? Hogy kaphatott állami kitüntetéseket ?
Miért most ? Miért ilyen elemi erővel jött a a hír az internetes és írott sajtóból ? Kinek az érdeke ? Miért ugrasszák össze most a népet ? Ki és mit tesz a háttérben míg az ország ezzel foglalkozik ?

Kérdések tömege. De válaszok nincsenek,

Csak egymásnak ment az ország....

Kulcsszavak: Kiss, erőszak, kitüntetés


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2016. április 10. 12:28:43Válasz
Sok a kérdés és a válaszok vagy nincsenek, vagy sohasem lesznek! Nem voltam ott és akkor, de ha tényleg ilyen megerőszakolás történt, akkor a farkánál fogva akasztanám fel, mert egy nőben ez mindent összetör!
De mondok még valamit Feri!
Bulvár ide, vagy oda, valami mégis lehetett akkor és hogy most szedték elő?? Ennek is oka van! Lehet, hogy Hosszú Katinka nem jön ide a VB-re, sőt másokat is sároztak, ami a teljesítményüket rontja, tehát valami van, ha nem is minden igaz!
Mindettől függetlenül én soha nem voltam a rajongója a Kiss úrnak és most utálom is!
Meg az egész mocsok sportvezetést, mindegyiket, mert ezek is csak az adófizetők pénzét nyúlják le, sokszor nagyon érdemtelenül!
Undorodom az egész bagázstól!
Attól függetlenül nem fogom egy ismerősömet sem törölni, vagy veszekedni vele, aki szereti! :)
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum