Pásztoróra Jobbról


Létrehozva: 2014. július 7. 10:09:46 | Megtekintve: 2357x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2014. július 7. 11:51:33 []


Szerző: Fery
Napok óta olvasom a vitát, Pásztor miskolci jelöléséről. Egy ideig tűrtem az idiotizmust, a félretájékoztatást, az értetlenséget, de mára elgurult a gyógyszerem.

A DK támogatja, a miskolci Együtt-Pm támogatja, a liberálisok meg a budapesti Együtt-Pm kihátrált mögüle, azzal a felkiáltással, hogy rasszista..
Na, lestem mint Rozi a moziban, kicsit elkezdtem kutakodni, azután, hogy mi is válthatta ki ezt az ellenségeskedést a pártok között.

Pásztor egy régebbi nyilatkozatában azt mondta, hegy egy bizonyos bűneset elkövetői, Miskolcon, cigány emberek. Elkaptak jó néhány embert, akiket az elkövetéssel gyanúsítottak, és cigány származású volt mind, egytől egyig.
Néztem ki a fejemből, hogy ez miért is rasszizmus...?

Nem azt mondta, hogy minden cigány bűnöző, hanem azt, hogy egy bűnelkövető banda minden tagja cigány. Nem azt mondta, hogy azért bűnözők, mert cigányok. Nem gyűlölködő módon nyilatkozott a cigányokról, hanem egy tényszerű közlést valósított meg a rendelkezésére álló adatok alapján.
Ez nem rasszizmus. Ennek annyi köze van a rasszizmushoz, mint lónak a hátúszáshoz...Semmi az égvilágon.

Pupu blogjában olvastam a frappáns megfogalmazást, idézem mert egyrészt nagyon tetszik, másrészt teljesen igaza van. :

" Ha a cigányra azt mondod, hogy cigány, akkor nem a Gazsi reklamál, hanem valamelyik kétnevű liberális, ha a zsidóra azt mondod, hogy zsidó, akkor nem a rabbi morog, hanem valamelyik idétlen, aki már ezzel magával is azt bizonyítja, hogy rasszista, hiszen azt vélelmezi, hogy a származást megnevező szó - maga a származás - szégyellnivaló.
Pedig a cigány az cigány, a zsidó meg zsidó, - tiszta vérvonalak - míg ellenben a magyar vagy sváb, vagy sokác, vagy bunyevác, tót, román, örmény, kun vagy ukrán, esetleg török, tatár, vallon, vagy egy szibériai lövészezred leszármazottja.
Ettől még se a zsidók, se a cigányok nem mondják korcsnak a magyarokat és nem magyarázzák meg, hogy politikailag akkor vagy korrekt, ha keveréknek hívatod magad. "

Forrás : Pupu Blogja

És még néhány dolgot, hozzátennék a rasszizmus témához.

Sajnos az ország, a rasszizmussal kapcsolatban, átesett a ló túlsó oldalára, és az agyonhallgatással, a cigány szó betiltásával, és ehhez hasonló látszat intézkedéssel reagál, valós problémára, a szőnyeg alá söpörve azt.

Mindig is azt mondtam, hogy nem azért bűnöző valaki mert cigány. NEM AZÉRT.
De ahogy hófehér bőrű maffiák összeverődnek csapatosan bűnözni, / Lásd Fidesz, mint fehérgalléros Maffia / Ugyanúgy ezt a cigányok is megteszik. Nem azért mert cigányok, hanem mert megtalálják egymást a bűnelkövetők és összefognak.
És ha egy területen, főleg cigányok élnek, belőlük fog összeállni. Ennyi.
Ismétlem, nem attól bűnöző csoportok ezek, mert cigánynak születtek. Lást például MÓR, ahová egy hófehér ember bement a bankfiókba és lemészárolt 8 embert....

Tehát a probléma valós, csak éppen a cigány bűnözés rossz szóhasználat. Mert ha azt mondom, hogy cigány emberek egy csapata alkotott egy maffiaszerű hálózatot, amit fel kell számolni, akkor nem járok messze az igazságtól, hiába nem hiszek abban, hogy nem azért bűnöző mert cigány. Tényleg nem azért, csak éppen az emberek jó része ezt a fajta elválasztást a rasszizmustól, nem tudja megfogalmazni, nem tudja értelmezni.
Kimondani azt, hogy cigány csapatok bűnöznek, az nem rasszizmus. Az a rasszizmus ha azt mondom, hogy minden cigány bűnöző...Óriási a különbség.
És ebben sincs egységes véleménye az ellenzéknek, csapong ide-oda, megkajálva egy rossz szóhasználatot.
Attól, hogy egy ember rosszul fogalmaz, még korántsem biztos, hogy rasszista, legfeljebb utálta a suliban a nyelvtanórákat. / Én is utáltam...
Lehet meg is látszik, de attól még ez a véleményem...
Sok helyen a világon, nyilvántartják a rasszhoz tartozást. Nem hiszem, hogy az összes légitársaság, hajózó társaság, hosszú távú busz és egyéb járatokat üzemeltető cégek, rasszisták lennének, mert az utas adatai között, kötelezően feltüntetik a rasszjegyet.
De egy szerencsétlenség esetén, a sérültek, netán halottak azonosítását könnyíti meg, és a hatóságok kötelezővé tették ezen adatok rögzítését is....
A bűnüldözésben, senki nem háborodik fel ha azt írják a magyarra hogy fehérbőrű elkövető, de ha azt hogy cigány, akkor jönnek a felháborodott felszólalások. Pedig a rasszjegy csak egy adat, bőrszín ott csak egy adat. Ennyi erővel lehetnének a kékszeműek felsőbbrendűek, a zöldszeműek meg alsóbbrendűek vagy fordítva...

Jaaa, és a bőrszín, az eltérő egykori élettér miatt kialakult sajátosságok és különbségek miatt, bizony orvosilag is nyilván kell a rasszt tartani, hiszen bizonyos gyógyszerek másként hatnak egy Afrikában született forróégövi éghajlatra szakosodott szervezetre mint egy európai klímába születettre...
Léteznek rasszok, és bizonyos esetekben meg kell különböztetni. A rasszizmus ténye csak akkor áll szerintem, ha hátrányosan különböztetem meg, ha gyűlölettel különböztetem meg...
Mert amúgy, csak egy adat a többi között....

És még egy apróság....Ha már azt is mondja valaki, hogy cigánybűnözés,....Nem tettszik, de az egy dolog.
De a világ összes cigánya ha lopna, az elmúlt ezer év alatt sem lophatott volna össze annyit, mint amennyit az elmúlt 4 évben a Fidesz kormányra került politikusai kisíboltak Off-shore számlákra...

Pedig fehérek, hófehérek, magyarok, nem cigányok...

Pásztort szívesen támogatta volna a Jobbik, de Pásztor nem kért belőle. Tán pont azért, mert nem rasszista. Erre a Jobbik fellebbentette a hírt a rasszista zsaruról egy, a kontextusából kiragadott részletre építve egy lejárató kampányt.

Lekoppintotta a Fidesz 2006-os lejárató kampányát, melyet pontosan ugyanígy, az öszödi beszédből kiemelt, egyetlen mondatra építve indított a Fidesz megetetve az egész országot.
És az ellenzék egy része, döbbenetesen dilettáns módon, ugyanúgy megkajálta mint 2006-ban. Nyelte mint kacsa a nokedlit, DK politikusa Hell nagy István lemondott, A budapesti Együtt-PM meg a liberálisok kihátráltak Pásztor mögül. Jól laktak a dumával, simán megkajálták a Jobbik lejárató kampányát.

Egész egyszerűen képtelenek észre venni, vagy nem akarják felfogni, hogy évek óta a Fidesz is ezzel eteti az országot.

Kezdődött az öszödi beszéd egy mondatára épített karakter gyilkossággal, majd folytatódott. Hatalomra jutásuk után, fellebbentették a hírt, hogy a rendvédelmi dolgozók, fiatalon mentek-mennek nyugdíjba, és ma csak nyűg a társadalom hátán a sok nyugdíjas. A társadalom meg is ette, ordított hogy miért mennek gyerekkorban nyugdíjba a rendvédelmisek. Miután már a társadalom kellőképpen megette a kampányt, meg is utálta a nyugdíjba menteket, megtaposta őket, visszamenőleges törvényhozással, elvette a nyugdíjukat, megadóztatta, és láblógató Kádár huszárnak bélyegezte őket, teljes társadalmi támogatással...

Oszd meg és uralkodj.

Nem sokkal később, csalóvá minősítette a rokkantakat, szintén egy lejárató kampány keretében. Miután ezt is sikeresen lenyomta a társadalom torkán, senki nem állt melléjük, vagy csak nagyon kevesen, rokkantak tömegeitől vette el az ellátást azzal, hogy nem bír ennyit kifizetni az állam, nem jár nekik mert munkaképesek. Például félkarú tetőfedő...

Nem sokkal később, a magán nyugdíj pénztárak rossz gazdálkodására építette a következő lehengerlő kampányt, majd az országot megzsarolva, egész egyszerűen lenyúlta a magán nyugdíjpénztárak összes pénzét, némi filléreket csöpögtetve azoknak, akiknek már milliós tétel gyűlt össze a számlán. Aztán a pár ezer milliárd forintból, maradt néhány millió....

Oszd meg és uralkodj. Tökélyre fejlesztett Viktor, és az ország nyeli mint kacsa a nokedlit.
Sőt, mivel ennyire sikeres, most rápróbált a módszerre a Jobbik is, és rasszistának kikiáltva Pásztor, simán egy pillanat alatt megosztotta a koncepció nélküli ellenzéket, ismét igen nehéz helyzetbe hozva magát és Pásztort.

Egy vicc az egész. Pedig pásztor nem rasszista, csak egy erős kezű, esetleg időnként rosszul fogalmazó rendőrkapitány. A jelenlegi miskolci helyzetben, pedig csak kőkemény kéz, szókimondás, erős vezetés segíthet.

Mint egy sebész...

Felvág, vérzel is, fájdalmat is okoz, összestoppol, megint fáj, megint vérzel, de a végén gyógyultan távozol. Ezt kellene megérteni, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács, és egy esetlegesen erős kezű, okos vezetőt nem kellene kicsinálni egy rosszul előadott mondat miatt, amire egy Jobbik épített egy lejárató kampányt... Pláne, hogy a Jobbik.

Mert ennek az lesz a vége, hogy a Fidesz jelöltje viszi Miskolcot, ugyanolyan apátiába süllyed a város, az ellenzék meg magyarázhatja a bizonyítványát...

Kulcsszavak: Pásztor, rasszizmus, Miskolc


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2014. július 7. 13:07:24Válasz
Na, Fery, ezt nagyon odatetted!
Nem is tudok ehhez sok mindent hozzáfűzni!
Csak annyit: a mostani ellenzéknek nevezett tehetetlen, kényelmes és nagyon nem odafigyelő emberek gyülekezete lassan hasonlóvá válik a viktorescu birkáihoz! Agymosott, nem gondolkodó és mindent elkúró alakok! És még akkor elvárják, hogy sorakozzanak fel mellettük az emberek! Na, ebből van qrvára elegem! Dobálják fityiszék meg a jobbikék a labdákat, de egyetlen egyet sem képesek ezek leütni!!!
Tele van a tudatom!!!!!! Nem kicsit!
Miért van ez, hogy soha nem nyitják ki a szájukat, hanem csak azok mondogalódnak, akik, mint Te is időnként felháborodnak!!! Csak blogokban olvashat az ember tiltakozásokat! Kérdem én, hol vannak azok, akiknek már régen kapát, kaszát, csákányt és kötelet kellett volna ragadniok???
Kezdem megutálni ez a korcs, sunyi, alattomos és nagyon nem gondolkodó nemzetet!
Hogy is mondta az író?? "genetikailag" vagyunk szolgák! Hát csak ennyit!
Dühös vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum