Doktornak...Lenni vagy nem lenni ?


Létrehozva: 2012. március 30. 11:44:02 | Megtekintve: 3613x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. március 30. 21:25:34 [Fery]


Szerző: Fery
Jó dolog repülni, Pali bátyó. Felszálltál egy gépre mint egy doktor, mint egy komoly tudományos címmel rendelkező ember, első embere ennek a kis országnak. Aztán mire leszállt a repülő, maradt az országnak egy segédmunkási képesítésekkel rendelkező államfője, egy különleges hamisítói kvalitásokkal ellátott bubi figurája. Azért kíváncsi lettem volna szégyenpírral elöntött képedre, lelkiismereted foltjaira az arcodon. Bele mertél nézni a tükörbe...???  Mert én biztos nem mernék a helyedben. Aggódnék tőle, hogy mit válaszoljak ha visszakérdez a tükör. Azt hiszem elkezdtél visszagondolni hol is rontottad el. Talán a Csárdában ? Ha nem írod le az ominózus mondatot két helyesírási hibával, akkor talán sosem kezdik keresni a doktorid eredetét. Vagy később mikor megutált az ország, mert aláírtál mindent amit eléd tettek, és bizony mindenki fogást kezdett keresni rajtad...???  Nem pajtás. Gondolom a valódi ok eszedbe sem jut, mert az egyenes gondolatok a gerinc tájékán kell, hogy keletkezzenek. Pedig kicsit régebben kellene kutakodnod emlékeidben, valahol akkortájt mikor magad elé húztad más munkáját, és publikáltad, mint a sajátodat. Na, ott toltad el rendesen. Persze biztos vagyok abban, hogy eszedbe sem jutott, hogy ez valaha napvilágra kerülne. Pedig került. Ilyen az igazság természete. Előbb-utóbb kiderül. Szinte mindig.

De most feladták a leckét. Mi jöhet ezután. Gondolom ezen töröd Te is piszkosul a fejedet. Gondolom elsőre beugrik, hogy van még egy doktori címed. Tudod, mikor valamelyik Török egyetem díszdoktorrá avatott. Tudomásom szerint, bár ebben nem vagyok teljesen biztos, ennek alapján használhatod a doktori címet továbbra is, ha van képed hozzá. Tehát még az is lehet, hogy a személyi igazolvány cserére szánt összeget meg is spórolhatod. Legalább ennyit nyersz a bulin. És továbbra írogathatod Dr. Bubó néven Viktornak az aláírandókat hegyekben. Mert gondolom lemondani nem akarsz, hiszen a szégyenérzetet elfedi a hatalomhoz való ragaszkodás rettenetes ereje. Nem lep meg a dolog, hiszen eddig sem jártál túl egyenes derékkal, sportolói mivoltodtól függetlenül.

Mi jöhet még...??? Lehet, meg fogják kérdőjelezni az érettségidet, a 8. általánosodat, óvodai felvételidet. Nem ülne ki a döbbenet az arcomra, bár nem hiszem, hogy megteszik ezek után. Nagyon nagyot buktál, és ha jobban belegondolok, ekkora verés után a kutya sem törődik azzal aki a padlón van. Mert innen felállni....Azt mondták a régi öregek, innen szép nyerni. Csakhogy innen már nem lehet. Te volnál az ország első embere. Még. Pedig amikor kipattant a botrány, akkor kellett volna azt mondani, hogy viszlát. Nem most. Már késő. Igaz van néhány választásod. Maradhatsz, hátha a Fidesz megvéd, hiszen a kormánynak igen nagy szüksége van egy olyan bólogató Jánosra mint Te vagy. Bár nem vagy pótolhatatlan, ebből a fajtából van ott dögivel...

Vagy lemondasz. Mert azt csak Te teheted meg. A parlament, az ország népe nem teheti meg, hogy lemondat, mert a Köztársasági Elnök személye a törvény felett áll. Sérthetetlen. Persze gondolom, mikor azt a törvényt megalkották, nemigen gondolt arra senki, hogy képes lesz egy 2/3-os többséggel rendelkező kormány arra, hogy Államfőt csináljon egy közönséges csalóból. Mert az vagy pajtás, ezen nincs mit szépíteni. Amit Te elkövettél az vidáman benne leledzik a BTK-ban, büntetendő cselekményként.

Persze tudom, hogy kis győzelme ez az ellenzéknek. Egyrészt azért mert ha le is mondasz kit ültetnek a helyedre. Azt, hogy keresnek egy gerinccel rendelkező, egyenes tartású, talpig becsületes Köztársasági Elnököt, azt erről a kormányról nem hiszem el. Olyanra van szükségük mint Te. Aki nem kérdez, nem akadékoskodik, a takarítónő által elhagyott, sz@ros papírdarabkát is képes aláírni. He-he, itt vagy bajban barátom, a Fidesz ilyenekkel van tele. Ezért történt meg, hogy mikor elkezdett szállni a sz@r mint a pelyva, akkor sorban elkezdtek kihátrálni a hátad mögül. Meglesz az utódod, biztos lehetsz benne, a kutya sem fog visszatartani. Szégyeneddel, hülyét csináltál magadból, az országból az egész világ előtt. Szóval akárhonnan nézem menned kellene.

Nem kell aggódnod, ácsingóznak páran a helyedre. Elsőnek mindjárt harcsabajszú barátod a Kövér. Minden esélye megvan arra, hogy oda is kerüljön, és ha minden igaz még olvasni is tud. Hogy írni tud-e, az majd az első kocsma látogatása után kiderül. Aláírni biztos, elkötelezett Fidesz hívő, többféle elkötelezett értelemben is. Gondolom Viktor egyenlőre nem pályázik a helyedre, érthető okokból. Neki sokkal jobb most, miniszterelnökként, egy bólogató aláíró. Majd ha esetleg a 2014-es választás előtt érzi a buktát, akkor lemondatja az aktuális államfőt és beül a helyére, hiszen akkor keményen keresztbe tehet majdan a következő kormánynak. Jó tervnek is tűnik az ő szempontjukból, és elég gusztustalanok is ahhoz hogy meg is csinálják...

Persze van még néhány olyan, elméletileg karizmatikus figura, akit oda lehet ültetni. Igaz a fideszesek jó része már több ízben csinált hülyét magából a világ előtt. Igaz ez addig sem zavart igazán, úgyhogy lehet, hogy imígyen a következő államfő bukása is előre van vetítve, már a megválasztás pillanatában.

Előveheted például Kiflicsücsök Nyugdíjvédő Gabikát. Őt legalább a Tesco támogatni fogja, hátha egy Köztársasági Elnöki fizetésből le tudja rendezni a kifli számlát. Igaz nyugdíj ügyben nem örvend nagy népszerűségnek, írástudásáról sincsenek adataink, de szőke lobonca, ha beterítheti a Köztársasági Elnöki bársonyszéket, akkor bizonyára mindent meg fog tenni, hogy Viktor kedvében járjon. És ma egy államfői munkakörben ez pont elegendő. Erre képes is minden további nélkül.

Vagy LézerBrokkoli, aki eddig kockáról kockára rakta az életét, és olyan gerinces volt, hogy miután a fél ország, hónapokig gyötörte a szolgálati gép erejű jármű használatáért, nagy kegyesen vissza adta, és vett magának egy verdát. Attól tartok Ő is képes lenne mindent megtenni egy bársonyszékért, na meg egy új AUDI-ért. Szeret a manus parádézni, keménycsávónak látszani, úgyhogy a palotaőrséggel is biztos fotóztatná magát, háta mögött a mégiscsak az országtól kierőszakolt verdával.

De egyenlőre nem mondasz le. Biztos vagyok benne. Maradsz, és nyújtasz egy folyamatos támadási felületet.

Sajnos az egyetlen probléma, hogy ez az egész, csak vihar egy pohár vízben. Nekünk a népnek, tök mindegy, hogy mész-e vagy maradsz, szinte tök mindegy, hogy ki ül a helyedre. A nép nem jár jobban. Viktor marad, a Fidesz marad. Az idióta törvény gyár ugyanúgy fog üzemelni mint eddig, ugyanúgy meglesz a bólogató aláíró...Semmi sem változik.

De az akkor is győzelem. Mert azt már tudod Viktor, hogy nem csinálhatod a végtelenségig. Hogy kis győzelmeket, mindig el fog érni a nép veled szemben. És sok kicsi sokra megy. Az államfő hitelének ilyen szintű lerombolása neked, komoly vereség. Mert minden ilyen győzelemmel erőre kap a nép, és tudja hogy egyszer a nagy csatát is meg fogja nyerni, és akkor eltűnsz a süllyesztőben. Végleg. 



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

borbala2012. március 30. 13:27:46Válasz
Nagyon tetszik! Ez a kimért, kesernyés, "lenézően" megvető, sajnálkozóan gúnyos "cinizmus" ebben az írasban, komolyan végig futatta a hideget a hátamon... De jó, hogy nekem nem "smitpali" a nevem... brrrrrhhhh
Fery2012. március 30. 13:31:48Válasz
Pontosan annak is szántam. Megvetésnek, amit kiharcolt magának. Megveti, lenézi az ország, a világ...Ennyit ér.
VtSoftware2012. március 30. 14:00:53Válasz
Húú... Fery, ahogy ismerlek ezen sorok már régóta a búrádban lakoztak, csak nem volt "alkalmad" kiadni... bár vártad már gondolom, merthát, valljuk be sejthető volt hogy ez lesz. :)
Fery2012. március 30. 14:17:49Válasz
Ennél jobban is ismerhetnél. Nekem mindig abban a pillanatban kell leírni, ami eszembe jut, különben sosem írom le...
Persze eddig is méltó volt a manus a megvetésre, de ez most állt össze a fejemben....

Ezért kellett a Blog.
Picike2012. március 30. 17:07:48Válasz
Beletrafáltál!!! És sajna, lehet, hogy igazad van, vihar egy pohár vízben!!! De mint írod, az apró győzelmek, együtt nagyok lesznek majd! Hát akkor előre, próbálkozzunk mi is valamivel! Amúgy meg tényleg nagyon jó olvasni az írásaidat! Ida
cipruska2012. március 30. 18:50:14Válasz
Jó vagy Fery, mint mindig! :D
borbala2012. március 31. 08:53:40Válasz
Egy óceán is millió piciny vízcseppből összeállva képzi elsöprő erejét... önmagában a vízcsepp felszárad.
marika.ani@gmail.com2014. szeptember 25. 12:02:46Válasz
Tudom, most ronda vagyok, de jó volt felidézni, hogy milyen dühösek voltunk rá, s hogy égett a képünk, holott neki kellett volna vörösödnie.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum